BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

30 Ocak 2015 Cuma

Kesfedilmeyi Bekleyen Topraklar

Keşfedilmeyi Bekleyen Topraklar

Van ili doğasıyla, çevresiyle, tarihi mekânlarıyla, gölüyle, dilden dile dolaşan hikâyeleriyle, kahvaltısıyla ve en önemlisi insanıyla keşfedilmeyi bekliyor. 



 Aziz Thomas Manastırı
Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç köyünde St. Thomas Manastırı. Van Gölü’ndeki eşsiz koylardan birine bakan bir tepe üzerinde yer alan manastırın yapım tarihi konusunda kesin bilgi yok. Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Thomas’ın kutsal eşyalarını saklamak için kurulan ve 19. yüzyılın sonunda kaderine terk edilen manastır keşfedilmeyi bekliyor (üstte). 


Hoşap Kalesi
Van’ın Gülpınar ilçesinde Güzelsu’da (Hoşap) sarp ve dik bir kaya kütlesi üzerinde yer alıyor Hoşap Kalesi. Yörenin geçmişi Urartulara kadar uzanıyor. Bir iç kale ve kuzeyindeki dış kaleden oluşuyor.  Hoşap Kalesi içinde yer alan eski hamam, cami, medrese, su sarnıcı, zindan odalarıyla görülmesi gereken önemli bir tarihi yapı.


 Toprakkale’nin Keçisi
Toprakkale, Van kentinin kuzeydoğusunda Zimzim kayalıklarının uzantısı üzerinde, Urartular döneminden kalma tarihi bir alan. Henüz pek keşfedilmediği için doğası bozulmadan kalan ve kenti tepeden gören eşsiz bir yer. Bu fotoğraf, kentin gece görüntüsünü alabilmek için Toprakkale’de hazırlık yaparken küçük bir çobanla birlikte gelen keçilerin de kareye girmesiyle oluştu.


Van Kalesi
Kar yağışının hemen ardından kızıla bürünür Van Kalesi... Kale, sarp kayalık bir kütle üzerine Urartu kralı tarafından İÖ 8. yüzyılda inşa ettirildi. Van kentine beş kilometre uzaklıktaki kalenin çevresinde geniş piknik alanları bulunuyor ve buraları yaz aylarında yöre halkı hınca hınç dolduruyor. 


 Yedi Kilise
Yedi Kilise kalıntıları Van kentinin dokuz kilometre güneydoğusunda, merkez ilçeye bağlı Yukarı Bakraçlı köyünde yer alıyor. Tarihleri bilinmese de kalıntıların farklı zamanlarda yapılan kiliselere, keşiş hücreleri ve başka birçok ek yapıya ait olduğu sanılıyor.



Zernek Barajı
Kış aylarının çok çetin geçmesinden dolayı bölgedeki barajların tamamı donuyor. Özellikle Gürpınar ilçesinde, Hoşap Çayı üzerindeki Zernek Baraj Gölü’nde, aralık ve ocak aylarında, üzerinde yürünebilecek kalınlıkta buz tabakası oluşuyor. Doğal yapısı ve coğrafyasının güzelliğiyle mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken bir yer; sizi büyüleyeceğine emin olabilirsiniz.


0312 425 25 00
0545 212 19 15
0539 314 29 48
     Atatürk Bulvarı No:103/12 Kızılay ANKARA 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir