BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Denizlide Gezilecek Yerler

Denizli’de Bunları Yapın

Denizli’ye gitmeyi düşünüyorsanız ve Denizli’ye gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Denizli’de yapmanız gerekenler. Denizli’ye gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Denizli’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işte size fırsat. Denizli denince akla ilk gelen şeyler Pamukkale, Denizli horozu ve kaplıcalarıdır. Bunların yanı sıra Denizli’nin tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Denizli’ye ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Denizli’de Yapılacak Şeyler

Denizli Kış Sporları

Bozdağ Kayak Merkezi
Bozdağ Kayak Merkezi
Denizli’de kış sporu olur mu demeyin. Ege Bölgesinde olmasına rağmen kış sporları için uygun illerimizden birisidir. Denizli sınırları içerisinde kalan birçok dağ sayesinde Ege Bölgesinde kış sporları yapabileceğiniz nadir illerden birisidir. Denizli’de bulunan Karcı Dağı, Honaz Dağı, Bozdağ, Karkın Dağı kış sporları yapmak için elverişlidir.

Denizli Bisiklet Turları

Bisiklet Turları
Bisiklet Turları
Bir yandan spor yapmak bir yandan da Denizli ve Denizli’nin doğasıyla iç içe olmak için yapacağınız en uygun aktivite bisiklet turu yapmak. Denizli’de bisiklete binebileceğiniz birçok parkur bulunmakta. Pamukkale, Güzelpınar, Haytabey, Karahayıt, Uzunpınar gibi yerlerde rahatlıkla bisiklet turu yapabilirsiniz.

Denizli Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü
Yamaç Paraşütü
Birçok insan için pek alışık olunmayan yamaç paraşütü aktivitesini listenize dahil edebilirsiniz. Çünkü Denizli’de yamaç paraşütü yapabilecğiniz uygun bir yer var. Honaz Dağı. Honaz Dağında hem yamaç paraşütü uçuşu hem yelken yani delta uçuşu hemde kanat uçuşu için uygun parkurlar bulunmakta. Bu parkurlar tam olarak Honaz Dağı Serinhisar ilçesinde ve Çökelez Dağı Pamukkale Ören Yerinde bulunmaktadır.

Denizli Jeep Safari

Jeep Safari
Jeep Safari
Kültür olarak pek bilmediğimiz ve genellikle ilgi duymadığımız jeep safari aktivitesine son yıllarda ilgi artmakta. Eğer sizde jeep safari yapmak isterseniz Denizli, bu aktiviteyi yapabileceğiniz illerimizden birisidir. Tıpkı bisiklet turu gibi bir yandan jeep safari yaparken bir yandan da Denizli’nin sahip olduğu güzellikleri görebilirsiniz. Jeep safari yapabileceğiniz yerler Beyağaç Kartal Gölü, Denizli Çamlık ve Güney Şelalesidir.

Denizli Su Sporları

Denizli’ye gittiğiniz zaman sizlerde göreceksiniz ki Denizli’de en ünlü aktivitelerden biriside su sörfüdür. Eğer sizlerde su sörfü heyacanını yaşamak isterseniz Beyağaç Kartal Gölü, Adıgüzel Barajı ve Işıklı Gölü bu aktivite için uygundur.

Denizli’nin En Meşhurları

Denizli’ye gezmeye gidecek yada Denizli hakkında meraklı olanlar için Denizli ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Denizli ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;

Denizli birçok medeniyetin yerleşim kurduğu bir yerleşim yeri olduğu için sahip olduğu tarihi yerleri, kaplıcaları, doğal güzellikleri, yöresel yemekleri, giyim-kuşamları (v.b.) ile ülkemizin önemli bir ilidir. Denizli’nin Pamukkale Travertenleri, Ağlayan Kaya Şelalesi, Hierapolis Antik Kenti, Çaput Aşı, yoğurtlu patlıcan gömmesi, sıyırma, sura, kaçamak ve gındıra çorbası çok meşhurdur.

Pamukkale Travertenleri

Denizli Neleri Meşhur - Pamukkale Travertenleri
Denizli denince akla gelen ilk şeylerden birisi de Pamukkale’dir. Buradaki travertenler dünya çapında bir üne sahiptir. Turizm açısından Denizli şehrinin bile önüne geçen Pamukkale Travertenleri, ilin bir simgesi haline gelmiştir. Zaten dünya çapında bir ayrı bir öneme sahip olması UNESCO Dünya Miras Listesine girerek tescillenmiştir. Denizli’ye gidipte Pamukkale Travertenleri’ni gezmemek olmaz.

Ağlayan Kaya Şelalesi

Denizli Neleri Meşhur - Ağlayan Kaya Şelalesi
Denizli’nin Çal ilçesine bağlı olan Ağlayan Kaya Şelalesi, Denizli’nin önemli yerlerinden birisi. Diğer adı “Hocanın Yeri” olarak bilinen Ağlayan Kaya Şelalesi, içkisiz ve aile ortamının sağlandığı bir yer. Tam bir doğa harikası olan Ağlayan Kaya Şelalesi’nde alabalık tesislerine giderek harika manzara eşliğinde alabalık yiyebilirsiniz.

Hierapolis Antik Kenti

Denizli Neleri Meşhur - Hierapolis Antik Kenti
Tıpkı Pamukkale Travertenleri gibi Hierapolis Antik Kenti’de UNESCO Dünya Miras Listesinde yer almaktadır. Hem Denizli’nin hemde ülkemizin önemli tarihi yerlerinden olan Hierapolis Antik Kenti, M.Ö. 190 yılında II. Eumenes tarafından yaptırılmıştır. Yunanca “Kutsal Şehir” anlamına gelen Hierapolis, Roma hakimiyeti döneminde yaşanan depremlerden sonra Roma mimarisiyle restorize edildi. Yani hem Yunan hemde Roma tarihi bir arada olan bir antik kent. Hierapolis Antik Kenti’nin girişinde “Medusa” figürü yer almaktadır.

Çaput Aşı

Denizli Neleri Meşhur - Çaput Aşı
Her yörede olduğu gibi Denizli’de de birçok yöresel yemekler bulunmakta. Bunların en başında da Çaput Aşı gelmektedir. Çaput Aşının içinde genel olarak bulunan malzemeler pirinç, et suyu, tereyağı, koruk suyu, kuzu eti, asma yaprağı ve gerekli baharatlar. Denizli’ye gittiğinizde denemeniz gereken tatlardan birisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir