BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Diyarbakirda Gezilecek Yerler

Diyarbakır’da Bunları Yapın

Diyarbakır’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Diyarbakır’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Diyarbakır’da yapmanız gerekenler. Diyarbakır’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Diyarbakır’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işte size fırsat. Diyarbakır denince akla ilk gelen şeyler karpuzu ve surlarıdır. Bunların yanı sıra Diyarbakır’ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Diyarbakır’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Diyarbakır’da Yapılacak Şeyler

Diyarbakır Tarihi Mekanlar

Diyarbakır Surları
Diyarbakır Surları
Diyarbakır, binlerce yıllık bir tarihe sahiptir. Birçok medenyiyet Diyarbakır’ı yerleşim yeri olarak kullanmış ve her medeniyet içinde önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Zaten Diyarbakır’a gittiğinizde bunu göreceksiniz. Çünkü Diyarbakır’da birçok tarihi yapı bulunmakta. Diyarbakır’da yapacağınız aktiviteler arasında bu tarihi mekanları gezmeyi de ekleyin.
Ulu Camii
Ulu Camii
Bu tarihi yerlerden bazıları Diyarbakır Surları, Mesudiye Medresesi, Hz. Süleyman Camii, Birkleyn Mağaraları, Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Ziya Gökalp Müzesi, Sipahiler Çarşısı, Asur Kalesi’dir.

Diyarbakır Bedesten ve Çarşıları

Bedesten ve Çarşıları
Bedesten ve Çarşıları
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Diyarbakır geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanı sıra kervanlarında geçiş güzergahı olması sebebiyle geçmişte ticari bir merkez haline gelmiştir. Bundan dolayı birçok bedesten ve çarşılar kurulmuştur. Burada Diyarbakır’a özgü el sanatları ve işlemeler mevcut. En önemli çarşılarından birisi Sipahiler Çarşısıdır. Eğer Diyarbakır’a giderseniz burada bulunan bedesten ve çarşıları mutlaka gezin. Buralarda kendiniz ve sevdikleriniz için birçok şey bulabilirsiniz.

Diyarbakır Evleri

Diyarbakır Evleri
Diyarbakır Evleri
Diyarbakır’a gittiğinizde dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi Diyarbakır’a has evleridir. Enteresan ama bir o kadar da hayranlık uyandıran kendine özgü yapısı ile Diyarbakır evlerinin ayrı bir özelliği var.

Diyarbakır Yöresel Lezzetler

Kaburga Yemeği
Kaburga Yemeği
Diyarbakır’ın simgelerinden olan Diyarbakır karpuzunun tadına mutlaka bakın. Ayrıca et ağırlıklı yöresel yemeklerinden de mutlaka tadın. Diyarbakır halkı yöresel yemeklerinde bol miktarda baharat kullanmaktadırlar. Denemeniz gereken yöresel lezzetlerden bazıları Kaburga, meyankökü şerbeti, ekşili dolma, cartlak kebabı, içli köfte ve ciğer kebabıdır.

Diyarbakır Olta Balıkçılığı

Dicle Nehri
Dicle Nehri
Bilindiği gibi Dicle Nehri Diyarbakır’dan da geçmektedir. Dicle Nehri’nin yanı sıra Deve Geçidi Barajı ve Karakaya Barajı da il sınırları içindedir. Bu üç bölgede olta balıkçılığı aktivitei yapmak için gayet elverişlidir.

Diyarbakır’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

Diyarbakır’da bulunan Surları, Diyarbakır’ın Ulu Camisini, Keçi Burcunu ve İç Kaleyi gezmeden,
Diyarbakır Surları
Diyarbakır Surları
Malabadi Köprüsüne uğramadan,
Malabadi Köprüsü
Malabadi Köprüsü
Tarihi Diyarbakır Evlerini görmeden,
Diyarbakır Evleri
Diyarbakır Evleri
Diyarbakır müzelerini gezmeden,
Ziya Gökalp Müzesi
Ziya Gökalp Müzesi
Kaburga yemeği yemeden ve meyankökü şerbeti içmeden,
Meyan Kökü Şerbeti
Meyan Kökü Şerbeti
Diyarbakır hasırı satın almadan
Diyarbakır’dan dönmeyin…

Diyarbakır’ın En Meşhurları

Diyarbakır’a gezmeye gidecek yada Diyarbakır hakkında meraklı olanlar için Diyarbakır ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Diyarbakır ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;

Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olan Diyarbakır, özellikle tarihi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Burayı yerleşim yeri olarak kullanan birçok medeniyet geride de derin izler bırakmıştır.

Diyarbakır Meşhur Yemekleri

Diyarbakır Neleri Meşhur - Yöresel Yemekleri
Özellikle ve özellikle Diyarbakır mutfağı güzide tatların yer aldığı ender mutfaklardandır. Bu güzide mutfaktan sizlere sıralayabileceğimiz içli köfte, kibe mumbar, avya kebabı, duvaklı pilav, cartlak kebabı, ayvalı kavurma Diyarbakır’ın meşhur yemeklerindendir. Ayrıca patlıcan dizme, salçalı mumbar dolması, patatesli içli köfte, bostana, Diyarbakır çöreği, köfteli lebeniye, ekşili tavuk, hıllorik yemekleri de Diyarbakır’ın yöresel yemekleri arasında bulunmaktadır.

Diyarbakır Meşhur Tatlıları

Diyarbakır Neleri Meşhur - Meşhur Tatlıları
Yemek olur da hiç tatlısız olur mu? Tabi ki Diyarbakır’ın da yöresel tatlıları vardır. Burma kadayıf, fıstıklı irmik helvası, nuriye tatlısı, revani gibi tatlılar Diyarbakır’ın meşhur tatlılarındandır.
Slice of Watermelon
Herşey bir yana Diyarbakır denince akla ilk gelen Diyarbakır karpuzudur.

Diyarbakır Meşhur Tarihi Yapıları

Diyarbakır Neleri Meşhur - Diyarbakır Surları
Yöresel tatlardan başka Diyarbakır’ın en meşhurları arasında tarihi yapılar da var. Bunlar Diyarbakır SurlarıAsur KalesiBehram Paşa Camii ve Malabadi Köprüsüdür. Diyarbakır’a gidipte buraları ziyaret etmeden dönemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir