BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Gumushanede Gezilecek Yerler

Gümüşhane’de Bunları Yapın

Gümüşhane’ye gitmeyi düşünüyorsanız ve Gümüşhane’ye gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Gümüşhane’de yapmanız gerekenler. Gümüşhane’ye gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Gümüşhane’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Gümüşhane denince akla ilk gelen şeyler Satala Anti Kenti, Limni Gölü, Karaca Mağarası, Taşköprü yaylası, Kov Kalesidir. Ayrıca çil peyniri, tuhala, küme, siran, pestil ve pekmez Gümüşhane’nin yöresel lezzetlerindendir. Bunların yanı sıra Gümüşhane’nin tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Gümüşhane’ye ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Gümüşhane’de Yapılacak Şeyler

Gümüşhane Limni Gölü

Limni Gölü
Limni Gölü
Bu göl, Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Saronay yaylasında bulunmaktadır. Yaylanın 1700 metre rakımındaki bu gölün harika manzarası insanı kendine hayran bıraktırıyor. Limni Gölü Zigana Dağı’nın eteğindedir. Hem yaz mevsiminde hemde kış mevsiminde gidip görebileceğiniz bu göl tıpkı bir klima gibi. Tertemiz bir havası var. İl merkezine 40 kilometre, ilçe merkezine ise 16 kilometre olan Limni gölünün ulaşımı da oldukça kolaydır. Ormanlık bir alanın içinde ilerleyen bu gölü mutlaka görün.

Gümüşhane Kov Kalesi

Kov Kalesi
Kov Kalesi
Kov Kalesi, Gümüşhane’nin simgelerinden birisi olup Doğu Karadeniz Bölgesindeki en görkemli kalesidir. Selçuklu zamanında yapılan bu kale şimdilerde tırmanma platformu olarak kullanılıyor. Ana kapısının batıda bulunduğu Kov Kalesinin duvarlarının yüzeyleri kireç ve kumla işlenmiştir. Bütün temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde yapılan bu kaleyi sizlerinde görmesi gerekir.

Gümüşhane Satala Antik Kenti

Satala Antik Kenti
Satala Antik Kenti
Satala Antik Kent, Gümüşhane’nin Kekit ilçesine bağlı bir antik kenttir. İlçe merkezine olan mesafesi 17 kilometredir. Bu antik kentin tuğlalarında XV. Legio Apollinaris arması bulunmaktadır. Burası Roma’nın Lejyon kampı çevresinde kurulmuştur. Ayrıca yine aynı dönemde Latin kültür merkezi olarak kullanılmıştır.

Gümüşhane Karaca Mağarası

Karaca Mağarası
Karaca Mağarası
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde buluan Cebeli köyünde bulunan bu mağarada birçok sarkıt, dikit, sütun ve desenli duvarlar bulunmakta. Karaca Mağarasının en ilginç özelliği birçok solunum hastalıklarına iyi gelmesidir. Bunların en başında da astım hastalığı gelmektedir.
İl merkezine olan mesafesi 17 kilometre olan bu mağaranın denizden olan yüksekliği ise 1550 kilometredir. Mağara etrafında dinlenme tesisi ve kır kahvesi gibi tesislerde bulunmaktadır. Karaca Mağarası ülkemizin harika doğal güzelliklerinden birisidir.

Gümüşhane Tomara Şelalesi

Tomara Şelalesi
Tomara Şelalesi
Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı olan Bu şelale, Seydibaba köyünde bulunmaktadır. Sularının tamamı yer altından çıkan bu şelalenin özelliği yükseklik farklarından dolayı farklı bir güzelliğin ortaya çıkmasıdır.

Gümüşhane Zigana Kayak Merkezi

Zigana Kayak Merkezi
Zigana Kayak Merkezi
Genel olarak ormanlık bir alana sahip bu kayak merkezinde kayak yapacağınız alan 1900 metre ila 2500 metre arasında değişmektedir. Aralık ayında başlayan kayak sezonu Nisan ayına kadar devam eder. Birer adet teleski ve baby-lift tesisi bulunan bu kayak merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreye kadar çıkmaktadır.
661 metre uzunluğundaki tesisin genişliği ise 100 metre ila 200 metre arasında değişmektedir. Zigana Kayak Merkezinde asla konaklama sıkıntısı yaşamayacaksınız.

Gümüşhane’ye Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Her yılın Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan şenliklere katılmadan,
Gümüşhane Yaz Şenlikleri
Gümüşhane Yaz Şenlikleri
* Taşköprü yaylasını gezip bir yemek yemeden,
Taşköprü Yaylası
Taşköprü Yaylası
* Santa Harabelerine uğramadan,
Santa Harabeleri
Santa Harabeleri
* Zigana Dağındaki kayak merkezinde kayak yapmadan,
Zigana Dağı
Zigana Dağı
* Güzelliğinize güzellik katacak kuşburnu ürünlerinden, Kelkit zilli kiliminden, gümüş işleme çeşitlerinden, el ile örülen kışlık yün çoraplarından satın almadan,
Gümüşhane Kuşburnu
Gümüşhane Kuşburnu
* Meşhur dut pekmezinin, Gümüşhane kaşarının tadına bakmadan
Gümüşhane Kaşarı
Gümüşhane Kaşarı
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir