BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Gaziantepde Gezilecek Yerler

Gaziantep’te Bunları Yapın

Gaziantep’e gitmeyi düşünüyorsanız ve Gaziantep’e gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Gaziantep’te yapmanız gerekenler. Gaziantep’e gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Gaziantep’te keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat. Gaziantep denince akla ilk gelen şeyler Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve yöresel lezzetleridir. Bunların yanı sıra Gaziantep’in tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Gaziantep’e ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Gaziantep’te Yapılacak Şeyler

Bildiğiniz gibi Gaziantep Güneydoğuy Anadolu Bölgesinde yer alan şehirlerimizdendir. Ama Güneydoğu Anadolu Bölgesinin diğer şehirlerine nazaran daha gelişmiş bir şehirdir. Yani ekonomik olarak diğer şehirlerden daha zengindir. Bunun nedeni iPek Yolu üzerinde ve Mezopotamya ile Akdeniz arasında bulunmasıdır. Bundan dolayı zengin ekonominin yanı sıra zengin bir tarihe de sahiptir.

Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi
Zeugma Mozaik Müzesi
Bu anlamda Gaziantep’te yapılacaklar listesinin başına Zeugma Mozaik Müzesini yazabilirsiniz. Zira bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesidir. 13 renk armonisinden oluşan bu müze 2011 yılından beri ziyarete açılmıştır. Mitras Tapınağı ve Dülük Antik Kenti de gezilecek tarihi yapılardandır.

Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi
Gaziantep Kalesi
Diğer yandan Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Gaziantep Kalesi de listeye eklenmes gereken bir yer. Ne zaman ve kim tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmeyen Gaziantep Kalesi hakkında bilinen ilgnç bilgi ise Roma döneminde gözlem kulesi olarak yapılmış olmasıdır.

Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı
Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep’in simgelerinden birisi de Bakırcılar Çarşısı’dır. Adından da anlayacağınız gibi bakırlar el işçiliği ile bambaşka bir görünüme bürünüyor. Buradaki inanılmaz el işçiliği olan bu bakırlardan hediye ve anı olarak mutlaka almalısınız. El işçiliği bakırların yanı sıra yemeni ve kutnu kumaşı da oldukça ünlüdür. Bakırcılar Çarşısını gezerken Zincirli Bedesten’i de gezmenizi öneririz.

Gaziantep Yöresel Lezzetler – Antep baklavası, Antep kebabı, Antep fıstığı

Antep Baklava
Antep Baklava
Gaziantep’in yöresel lezzetleri de ülke çapında ünlüdür. Özellikle baklavası, kebabı ve fıstığı dünya çapında ünlüdür. Bu tatların nesilden nesile sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla kurulan Emine Göğüş Mutfak Müzesini de mutlaka gezin.

Gaziantep’e Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Gaziantep Arkeoloji Müzesini ve Hasan Süzer Etnografya Müzesini gezmeden,
Gaziantep Arkeoloji Müzesi
Gaziantep Arkeoloji Müzesi
* Gaziantep Kalesini ziyaret etmeden,
* Gaziantep antik kentlerini görmeden,
Zeugma Antik Kenti
Zeugma Antik Kenti
* Gaziantep lahmacunu, Ali Nazik Kebabı, baklavası gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmadan,
Antep Lahmacun
Antep Lahmacun
* Bakır, kutnu kumaşı, yemeni gibi el işçiliği olan hediyelerden almadan,
Kutnu Kumaşı
Kutnu Kumaşı
* Her sene Aralığın 25’inde düzenlenen şenliklere katılmadan
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir