BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Kastamonuda Gezilecek Yerler

Kastamonu’da Bunları Yapın

Kastamonu’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Kastamonu’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Kastamonu’da yapmanız gerekenler. Kastamonu’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Kastamonu’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Kastamonu denince akla ilk gelen şeyler Ilgaz Kayak Merkezi ve Ilıca Şelalesidir. Bunların yanı sıra Kastamonu”nun tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Kastamonu’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Kastamonu’da Yapılacak Şeyler

Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan Kastamonu, temiz Karadeniz havasının ve denizin buluştuğu bir ilimizdir. Burada birçok aktivite yapabilirsiniz. Yaz mevsimlerinde doğa ile iç içe olurken kış mevsimlerinde ise kayak yapabilirsiniz. Ayrıca Kastamonu’dan birbirinden güzel hediyelik eşyalar satın alma imkanınız da var. El emeği oyalar, çarşaf bağları ve ağaç oyma işlerinden satın alabilirsiniz. Ayrıca Zımbıllı Tepe Höyüğü, İsmail Bey Külliyesi, Çatak Kanyonu, Ilgarini Mağarası ve Kastamonu Kalesi gibi tarihi yapıları da görmeyi ihmal etmeyin.

Kastamonu Yöresel Lezzetleri

Püryan Kuyu Kebabı
Püryan Kuyu Kebabı
Kastamonu’ya gittiğiniz zaman yöresel yemeklerden yemek istediğiniz zaman önünüze gelecek menüler genel olarak et yemekleri, sebze yemekleri ve çorbalardır. Başta püryan kuyu kebabı ve çekme helva olmak üzere paça, banduma, ekşili pilav yörenin önde gelen yöresel lezzetlerindendir.

Kastamonu Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi
Ilgaz Kayak Merkezi
Kış mevsiminde Kastamonu’ya giderseniz mutlaka Ilgaz Kayak Merkezine gidip kayak yapın. Aralık ayında başlayıp Nisan ayında son bulan sezonu iyi bir şekilde değerlendirin. Gerek günübirlik gerekse birkaç günlüğüne tatil yapabileceğiniz Ilgaz Kayak Merkezinde 3 adet tesis bulunmaktadır.

Kastamonu Müzeleri

Arkeoloji Müzesi
Arkeoloji Müzesi
Kastamonu, tarihi bakımından oldukça zengindir. Hitit dönemine, Helenistik dönemlere, Bizans dönemine ve Roma dönemine ait birçok tarihi eserlerin bulunduğu Kastamonu Arkeoloji Müzesini gezmeyi ihmal etmeyin. Bu eserleri görebileceğiniz diğer bir müze ise Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesidir.

Kastamonu Ilıca Şelalesi

Ilıca Şelalesi
Ilıca Şelalesi
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilıca Şelalesi, ülkemizin doğal güzelliklerindedir. Kastamonu’nun simgelerinden birisi olan bu şelalenin manzarası çok etkileyici. Ilıca Şelalesinin etrafı görülmeye değer bir manzaraya sahip ve bu şelalenin suyu da çok soğuktur. Buradaki manzaraya hayran kalacaksınız.

Kastamonu’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Kastamonu tarihini en iyi şekilde görebileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi ve Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesini görmeden,
Liva Paşa Konağı (Etnografy Müzesi)
Liva Paşa Konağı (Etnografy Müzesi)
* Hükümet Konağı, Zınbıllı Tepe ve El Sanatları Atölyesi’ni gezmeden,
El Sanatları Atölyesi
El Sanatları Atölyesi
* Nasrullah Kadı Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi gibi Kastamonu’da bulunan külliyeleri görmeden,
Yakup Ağa Külliyesi
Yakup Ağa Külliyesi
* Etli ekmek, pastırmalı ekmek, biryan, çekme helva, püryan kuyu kebabı gibi yöresel lezzetleri tatmadan,
Çekme Helva
Çekme Helva
* Yöreye ait el sanatlarını ve dokuma işçiliklerini görmeden
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir