BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Konyada Gezilecek Yerler

Konya’da Bunları Yapın

Konya’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Konya’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Konya’da yapmanız gerekenler. Konya’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Konya’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Konya denince akla ilk gelen şeyler Mevlana Türbesi, Alaaddin Tepesi, Meram Bağları, kaplıcalar ve etli ekmektir. Bunların yanı sıra Konya’nın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Konya’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır. Mevlana’nın şehri olan Konya, tam bir maneviyat şehridir. Sanki Konya halkına Mevlana’nın sözlerini yaşa gibi. Konya’da hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar huzur ve sakinlik vardır.

İşte Konya’da Yapılacak Şeyler

Konya Mevlana Türbesi

Mevlana Türbesi
Mevlana Türbesi
Konya denince belki de akla ilk gelen şey Mevlana’dır. Mevlana Türbesi mutlaka ve mutlaka görmeniz gereken bir yer. Mevlana Türbesine gittiğiniz zaman dünyevi her şeyi unutabilirsiniz. Tam adı Mevlana Celaleddin Rumi olan bu türbeyi ziyaret eden birçok insan vardır. Sadece Türkiye’den değil yurt dışından da birçok ziyaretçisi olan Mevlana Türbesinde içiniz huzur bulacak. Mevlana’nın kendi çağını aşan şiirlerinin içinde kendinizden geçeceğiniz bir ney sesi eşliğinde ziyaret edeceğiniz bu türbeyi görmeden Konya’dan ayrılmayın.

Konya Mevlana Semazen Gösterileri

Mevlana Semazen Gösterileri
Mevlana Semazen Gösterileri
Ünü ülke dışına kadar taşmış ve büyük bir ihtimalle sizinde bulunduğunuz şehirde yapılan Mevlana Semazen Gösterilerini şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. Mevlana’yı anlamak ve maneviyatta yükselmek için yapılan bu semazen gösterilerinde kendinizi bulacak ve hiç tatmadığınız duygular yaşayacaksınız. Bu Mevlana Semazen Gösterileri Konya Belediyesi tarafından haftada birkaç gün düzenlenmekte. Hemde ücretsiz olarak.

Konya Bisiklet Turları

Bisiklet Turları
Bisiklet Turları
Bilindiği gibi Konya bir ovadır. Dolayısıyla Konya’daki dümdüz bisiklet parkurlarında bisiklet kullanmak bir keyfe dönüşecektir. Zaten Konya’ya gittiğiniz zaman kendinizde göreceksiniz ki bisiklet kiralayan ve bisiklete binen bir çok insan var. Özellikle Meram Bağları ve Alaaddin Tepesinde bisiklet sürerken bambaşka duygulara kapılacaksınız.

Konya Meram Bağları

Meram Bağları
Meram Bağları
Belkide daha önce hiç görmediğiniz bir güzellik sizi bekliyor. Meram Bağlarını ve bahçelerini mutlaka gezmelisiniz. Doğa ile iç içe olacağınız Meram Bağlarının ortasından Meram Deresi geçiyor. Meram Deresi, zaten eşsiz bir güzelliğe sahip Meram Bağlarının güzelliğini daha da artırmakta. Konya ova ve bozkır olmasına rağmen burası cennetten bir köşe. Meram Deresinin su sesi ile farklı duygular yaşayacağınız Meram Bağlarında piknik yapabilir, ağaçların altında huzurlu bir gün geçirebilir, su sesi eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.

Konya Kaplıcaları

Ilgın Kaplıcaları
Ilgın Kaplıcaları
Her ilimizde olduğu gibi Konya’da da yorgunluğunuzu üzerinizden alacak ve şifa bulabileceğiniz kaplıcalara da uğramayı ihmal etmeyin. Yıl içinde her mevsim birçok ziyaretçisi olan bu kaplıcalarda sizde sakin bir gün yaşayabilirsiniz. Konya’nın bu meşhur kaplıcaları İsmil Kaplıcaları, Ilgın Kaplıcaları ve Kuşaklı Kaplıcalarıdır.

Konya Etli Ekmek

Etli Ekmek
Etli Ekmek
Konya’nın simgelerinden olan etli ekmek yörenin en ünlü yöresel lezzetlerindendir. Konya’nın hemen her yerinde, her restoranında bu lezzeti bulabilirsiniz. Mutlaka bu yöresel lezzetin tadına bakın. Ayrıca etli ekmeğin yanında bol köpüklü ayran istemeyi de unutmayın.

Konya’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Tarsus’ta fındık lahmacun ve sac kavurma, Gülek’te sucuk ve pirzola, Atdağı’nda tavuk yemeden,
Tarsus Fındık Lahmacun
Tarsus Fındık Lahmacun
* Yöresel lezzetlerden Etli Ekmeğin, Tantuni’nin, Şalgam’ın ve tatlılardan Cezerye ve Kerebici’nin tadına bakmadan,
Cezerye
Cezerye
* Gülek Kalesi, Eshab-ı Kehf, Kırkaşık Bedesteni, Danyal Peygamber Kabri, Nusrat Mayın Gemi ve St. Paul Kuyusu ve Anıt Müzesi gibi tarihi yerleri gezmeden,
Danyal Peygamber Kabri
Danyal Peygamber Kabri
* Karboğazı’nda kayak yapmadan,
Karboğazı Kayak Yapma
Karboğazı Kayak Yapma
* Cehennem Deresini görmeden,
Cehennem Deresi
Cehennem Deresi
* Mevlana Celaleddin Rumi Türbesini ve Zeyne Türbesini ziyaret etmeden,
Zeyne Türbesi
Zeyne Türbesi
* Silifke Atatürk Müzesini, Cennet Cehennem Mağaralarını, Üç Güzeller Mozaik Müsesini görmeden,
Cennet Cehennem Mağaraları
Cennet Cehennem Mağaraları
* Zeytin, kayısı, zeytinyağı, Mut kilimi satın almadan
Mut kilimi
Mut kilimi
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir