BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Kirklareli Gezilecek yerler

Kırklareli’de Bunları Yapın

Kırklareli’ye gitmeyi düşünüyorsanız ve Kırklareli’ye gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Kırklareli’de yapmanız gerekenler. Kırklareli’ye gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Kırklareli’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Kırklareli denince akla ilk gelen şeyler İğneada, Vize Kalesi, Kıyıköy Kastro Sahili, Bıldırcın Kağıt Kebabı ve hardaliyedir. Bunların yanı sıra Kırklareli’nin tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Kırklareli’ye ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır. Marmara Bölgesinin Karadeniz’e bakan bölümünde bulunan ve Bulgaristan ili sınır olan ilimiz Kırklareli, birçok doğal güzelliğe ve tarihi yapılara sahiptir. Kırklareli’nde birçok aktivite yapabilirsiniz.

İşte Kırklareli’de Yapılacak Şeyler

Kırklareli Köy Kahvaltısı

Köy Kahvaltısı
Köy Kahvaltısı
Kırklareli’nin hemen her yerinde bu şehre özgü köy kahvaltılarını bulabilirsiniz. Kırklareli’nin kendine has köy kahvaltısı ile güne başlamak en iyi seçenek olarak görünüyor. Yapacağınız köy kahvaltısının zamanını uzun tutun. Keyfini çıkararak yapın. Zira Kırklareli’nin temiz havası keyfi artırıyor.

Kırklareli Demirköy Yaylası ve Limanköy Yaylası

Demirköy Yaylası
Demirköy Yaylası
Kırklareli’nin en güzel yaylalarından olan Demirköy yaylası ve Limanköy yaylasını keşfe çıkın. Güzel manzaraya sahip bu iki yaylada bol zaman geçirin. Zaten Limanköy yaylası İğneada’da olduğu için bu yayladan kolayca İğneada’ya geçebilirsiniz.

Kırklareli Bisiklet Turları Aktivitesi

Bisiklet Turları
Bisiklet Turları
Kırklareli’nin Dereköy ormanlarında birçok bisiklet turları düzenlenmektedir. Sizde bu ormanlarda yapılan bisiklet turlarına katılabilir ve gezinize farklı bir heyecan katabilirsiniz.

Kırklareli Kamp Aktivitesi

Kamp ve Karavan
Kamp ve Karavan
Kırklareli kamp yapma konusunda oldukça elverişlidir. Kırklareli’nin birçok yerinde kamp ve karavan kurma imkanınız var. Kamp ve karavan kurabileceğiniz uygun bölgeler;
  • Kocakaynaklar
  • Şeytan Deresi
  • Babaeski
  • Dolapdere
  • Dereköy ormanları
  • Demirköy

Kırklareli Plajları

İğneada Plajı
İğneada Plajı
Kırklareli’nin simgeleri haline gelmiş İğneada ve Kastro sahili bölgelerine gidip burada denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu plajlarda bir yandan denizin keyfini çıkarırken diğer yandan da çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz.

Kırklareli Tarihi Yapılar

Aya Nikola Manastırı
Aya Nikola Manastırı
Kırklareli’nde birçok tarihi yapı vardır. Kaleler, manastırlar, höyükler ve daha birçok tarihi yerler. Bu tarihi yerlerden Aşağı Pınar ve Kanlıgeçit höyükleri, Pınarhisar ve Vize kaleleri, Aya Nikola Manastırı görülmeye değer yerlerdir.

Kırklareli Yöresel Lezzetleri ve El Sanatları

Bıldırcın Kağıt Kebabı
Bıldırcın Kağıt Kebabı
Kırklareli’ye özgü birçok yöresel lezzet bulunmaktadır. Lüleburgaz’ın höşmerim yemeği, bıldırcın kağıt kebabı, kuru kaçamak ve sulu kaçamak, zerde, keşkek ve çoban böreği bu yöresel yemeklerden bazılarıdır. Ayrıca Kırklareli’ye gittiğiniz zaman hatıra olarak satın alabileceğiniz bir çok el sanatları da mevcut. Gerek dokuma el örgüleri olsun gerekse ahşaptan yapılan eşyalar olsun kendinize ve sevdiklerinize güzel hediyeler satın alabilirsiniz.

Kırklareli’ye Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Babaeski, Demirköy, Pınarhisar ve Vize ilçelerinde bulunan tarihi yapıları gezmeden,
* Kırklareli’nin koyun yoğurdu ile birlikte ızgara köftesini yemeden,
Koyun Yoğurdu
Koyun Yoğurdu
* İğneada ve Vize ilçelerinde balıkçılar tarafından tutulan taze balıkların tadına bakmadan,
* Kırklareli’nden ayrılırken Kırklareli peynirinden, Kırklareli tatlısından ve Kırklareli hardaliyesinden satın almadan
Kırklareli Hardaliye
Kırklareli Hardaliye
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir