BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

İspartada Gezilecek Yerler

Isparta’da Bunları Yapın

Isparta’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Isparta’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Isparta’da yapmanız gerekenler. Isparta’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Isparta’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Isparta denince akla ilk gelen şeyler Eğirdir Gölü, Milas, Yazılı Kanyonu, Ayastefanos Kilisesi, Atabey Ertokuş Medresesi ile zıplak, yufka katmeri, sıyırma gibi yöresel lezzetlerdir. Bunların yanı sıra Isparta’nın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Isparta’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Isparta’da Yapılacak Şeyler

Isparta, bilindiği gibi göller bölgesinde bulunan şehirlerimizdendir. Gerek siyasi açıdan olsun gerekse yurtiçi meseleleri bakımından olsun adı geçmeyen Isparta, doğası, temiz havası ve suyu, tarihi ve yöresel lezzetleri ile eşsiz bir şehirdir. Akdeniz Bölgesinin güzide şehirlerinden olan Isparta’da yapılacak birçok şey var. Listenizi tutmaya başlayın.

Isparta Yazılı Kanyon

Yazılı Kanyon
Yazılı Kanyon
Biz başlangıç noktası olarak tarihteki Kral Yolu’nu geçtiği Yazılı Kanyonu seçeceğiz. Burada bulunan Yazılı Kanyonu mutlaka görmelisiniz. Özellikle ilkbaharda ve yaz mevsiminde.

Isparta Milas Mesire Yeri

Milas Mesire Yeri
Milas Mesire Yeri
Yazılı Kanyonundan sonra Milas mesire yerine de gitmelisiniz. Yeşile doyacağınız Milas Mesire Yerinde doğa ile içiçe olmak ne demekmiş anlayacaksınız. Kendinizi doğanın kucağına atmak istiyorsanız Milas Mesire Yerine uğrayın.

Isparta Tarihi Mekanlar

Ayastefanos Kilisesi-1
Ayastefanos Kilisesi-1
Isparta, tarihi bakımından da oldukça zengindir. Birçok antik kentin, medresenin ve kilisenin bulunduğu Isparta’da da görmenizi tavsiye edebileceğimiz tarihi yerler Ayastefanos Kilisesi, Atabey Ertokuş Medresesi, Dündar Bey Medresesi, Antiocheia Antik Kenti, Adada Antik Kentidir. Bu tarihi mekanları da yapılacaklar listenize eklemeyi unutmayın.

Isparta Eğirdir Gölü

Eğirdir Gölü
Eğirdir Gölü
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Isparta, göller bölgesinde bulunan bir şehirdir. Bu göllerden birisi de Isparta sınırları içerisinde bulunan Eğirdir Gölüdür. Isparta’nın bir simgesi haline gelmiş olan bu gölün etrafı inanılmaz bir manzaraya sahiptir. Ülkemizdeki 4. büyük göl olan Eğirdir Gölünden balık (levrek, sazan veya alabalık) yemeden dönmeyin. Eğirdir Gölü çevresinde yamaç paraşütü yapma imkanı da bulunmaktadır.

Isparta Yöresel Lezzetler

Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Her ilimizin olduğu gibi Isparta’nın da nam-ı değer yöresel yemekleri bulunmakta. Isparta’nın nam-ı değer yöresel lezzetlerinin başında fırın kebabı gelmektedir. Sıyırma, yufka katmeri, zıplak ve keşkek tadına bakılması gereken diğer yöresel lezzetler.

Isparta Hediyelik Eşya

Gül Kokulu Seccade
Gül Kokulu Seccade
Isparta’ya gelipte hediyelik eşya almadan dönmek olmaz. Sevdikleriniz ve kendiniz için hediye alabileceğiniz hediyelerin başında gülyağı ve ünlü Isparta halıları gelmektedir. Gül tesbihi, Gül kokan seccade, Gül kremi, Gül lokumu gibi gül ile yapılan her türlü ürünü bulmak mümkün.

Isparta’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Isparta’da bulunan gül bahçelerinden gül toplamadan,
Gül Bahçeleri
Gül Bahçeleri
* Isparta’ya özgü gülsuyu, gül yağı, gül lokumu, gül kremi, Isparta halısı, çıtır elma satın almadan,
Gül Yağı
Gül Yağı
* Kelebek Vadisi manzarasının tadını çıkarıp fotoğraf çektirmeden,
Kelebek Vadisi
Kelebek Vadisi
* Başta fırın kebabı ve yalvaç güllacı olmak üzere yöresel lezzetlerin tadına bakmadan,
Yalvaç Güllacı
Yalvaç Güllacı
* Eğirdir Gölüne gidip manzaranın tadını çıkarmadan ve burada levrek, sazan ve alabalığın tadına bakmadan,
Balık Yemek
Balık Yemek
* Isparta Müzesi ve Yalvaç Müzesini görmeden,
Isparta Müzesi
Isparta Müzesi
* Hızırbey Camii, Ayastefanos Kilisesi, Antiocheia Antik Kenti gibi tarihi yerleri gezmeden,
Antiocheia Antik Kenti
Antiocheia Antik Kenti
* Kovada Gölü Milli Parkını gezip burada piknik yapmadan,
Kovada Gölü Milli Parkı
Kovada Gölü Milli Parkı
* Yazılı Kanyonda yürümeden
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir