BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Orduda Gezilecek Yerler

Ordu’da Bunları Yapın

Ordu’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Ordu’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Ordu’da yapmanız gerekenler. Ordu’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Ordu’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Ordu Denince Akla Gelenler

Ordu denince akla ilk gelen şeyler Boztepe, yaylaları, Paşaoğlu Konağı, Ünye, Yason Burnu, yöresel lezzetleri ve tabi ki fındığıdır. Bunların yanı sıra Ordu’nun tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Ordu’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Ordu’da Yapılacak Şeyler

Ordu Manzarası ve Gün Batımı

Yason Burnu gün batımı
Yason Burnu gün batımı
Eğer Ordu’nun harika manzarasını izlemek istiyorsanız Boztepe çıkmanız yeterlidir. Boztepe’den Ordu’ya kuş bakışı atabilirsiniz. İster gündüz ister gece her iki zaman diliminde de manzara harika. Boztepe ile beraber Ünye Kalesine de çıkabilirsiniz. Ordu’da gün batımı da bir başkadır. Yason Burnu’na giderseniz buradan gün batımının eşsiz güzelliğini keşfedebilirsiniz.

Ordu Yaylaları

Perşembe Yaylası
Perşembe Yaylası
Ordu’nun yaylaları da bir başka güzeldir. Karadeniz yöresinin bütün güzelliklerini barındıran Ordu yaylalarının yemyeşil coğrafyası ve muhteşem manzarası sizi kendine hayran bırakacaktır. Bu yaylaların başında Çambaşı Yaylası, Keyfalan Yaylası, Perşembe Yaylası, Argın Yaylası, Yeşilce Yaylası ve Topçam Yaylası gelmekte.

Ordu Doğal Güzellikleri

Gaga Gölü
Gaga Gölü
Cennet ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Şelaleleri, vadileri, ırmakları ve gölleri bulunan Ordu’da görmeniz gereken göllerden ikisi Gaga Gölü ve Ulugöl’dür.

Ordu Yöresel Lezzetler

Yalıköy köftesi
Yalıköy köftesi
Ordu’nun kendine has yöresel yemeklerinden tatmadan sakın dönmeyin. Yöresel lezzetlerin başında hepinizin tahmin edeceği gibi fındık gelmektedir. Aynı zamanda yörenin geçim kaynağı da fındık dışında yöresel yemeklerinden de tadın. Pancar çorbası ve sarması, Yalıköy köftesi, mısır ekmeği, ceviz helvası, sakarca, turşu kavurması, galdirik ve hamsili içli tava yörenin en bilindik yöresel lezzetlerindendir.
Eşsiz manzarası, gün batımı, yöresel lezzetleri, doğal güzellikleri ve yaylaları dışında birbirinden güzel plajları da bulunan Ordu’da Karadeniz’in hırçın sularında yüzmek isteyenler yüzebilirler. En bilindik plajlar Tepealtı, Kumbaşı, Efirli, Çaka Beyazkum, Uzunkum plajlarıdır. Bunların yanı sıra Paşaoğlu Konağı ve Ordu Etnografya Müzesi de görülmesi gereken yerlerden.

Ordu’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

Boztepe’den Ordu’nun manzarasını izlemeden,
Ordu Manzarası
Ordu Manzarası
Topçam, Keyfalan ve Argın gibi Ordu yaylalarını gezmeden,
Argın Yaylası
Argın Yaylası
Paşaoğlu Konağını ve Etnografya Müzesini gezmeden,
Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi
Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi
Bolaman uğramadan,
Ünye Kalesine ve Kurul Kalesine çıkmadan,
Ünye Kalesi
Ünye Kalesi
Yöresel yemeklerinin tadına bakmadan,
Ordu’nun yaylalarına ve plajlarına uğramadan,
Ordu’nun doğal güzelliklerini yakından görmeden
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir