BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Hatayda Gezilecek Yerler

Hatay’de Bunları Yapın

Hatay’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Hatay’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Hatay’da yapmanız gerekenler. Hatay’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Hatay’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Hatay denince akla ilk gelen şeyler Saint Pierre Kilisesi, Hatay Uzun Çarşı, kaplıcaları ve yöresel lezzetleridir. Bunların yanı sıra Hatay’ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Hatay’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Hatay’da Yapılacak Şeyler

Hatay hem deniz turizminin hemde tarihi yapıların içiçe olduğu güzide şehirlerimizden birisidir. Bir tarafta plajları diğer tarafta tarih kokan camii, kilise, kale ve diğer tarihi yapıları. Akdenize kıyısı olan Hatay’da yapılacaklar listesi oldukça uzundur. Çünkü tarihi yerleri olsun çarşı-pazarları olsun yada doğa gezintileri olsun her bir planın yanında plaj planı da mutlaka ekleniyor.
Hatay Köy Kahvaltısı
Hatay Köy Kahvaltısı
Öncelikle Hatay, zengin köy kahvaltıları ile ünlü bir şehrimizdir. Köy ekmeği, köy reçeli, köy peyniri ve diğer zengin çeşitlerine sahip yöresel köy kahvaltısı yapmadan güne başlamayın. Daha sonra Hatay’ın bazı tarihi yerlerini gezebilirsiniz. Bu tarihi yapıların hepsi ayrı bir tarihi anlatıyor. Bu yüzden gezebiliyorsanız bütün tarihi yapıları gezin.
Habib-i Neccar Camii
Habib-i Neccar Camii
Bunlara St. Pierre Kilisesi, Cin Kulesi, Habibi Neccar Camii, Aziz Simeon Manastırı, Hatay Arkeoloji Müzesi örnek verebiliriz. Hatay’ın diğer tarihi yapıları ise şöyle;
  • Çevlik Ören Yeri
  • Payas Kalesi
  • Antakya Mozaik Müzesi
  • Koz Kalesi
Antakya Mozaik Müzesi
Antakya Mozaik Müzesi
Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Hatay’da da kaplıcalar mevcut. Bu şifalı sulara sahip kaplıcalara gitmeyi de listeye almalısınız. Erzin Başlamış Kaplıcaları ve Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları en önemlileridir.
Erzin Başlamış Kaplıcaları
Erzin Başlamış Kaplıcaları
Bu kaplıcalar birçok rahatsızlığı tedavi etmektedir. Hatay’a gidipte alışveriş yapmamak olmaz. Alışveriş içinde Uzun Çarşı en iyi seçenek gibi gözükmekte. Bu çarşıda yöresel elbise ve hediyelik eşya bulabileceğniz gibi baharat, salça, defne sabunu gibi farklı ürünlerde bulunmakta.
Uzun Çarşı
Uzun Çarşı
Bu kadar gezmeye mide mi dayanır? :) Şimdi gelelim Hatay’ın yemeğine. Hatay’ın belkide en önemli unsuru yemeğidir. Hatay’ın yanında bile geçseniz mutlaka durup yöresel yemeklerinden yiyin. Lezzetli oldukları kadar hafiflerdir.
Taş Kadayıf
Taş Kadayıf
Bu yöresel yemeklerden ön plana çıkanlar içli köfte, ekşi aşı, kaytaz böreği, humus, aşur, taş kadayıf ve künefedir. Geceleri eğer canınız sıkılırsa canlı müzik dinleyebileceğiniz bazı mekanlar bulunmakta. Büyük şehirlerdeki gibi bir mekan beklentisi içine girmeden giderseniz beğenirsiniz.

Hatay’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Camii, Antakya Kalesi gibi tarihi mekanları gezmeden,
Saint Pierre Kilisesi
Saint Pierre Kilisesi
* İçli Köfte, Aşur, Humus, Kaytaz Böreği, Katıklı Ekmek, Künefe, Taş Kadayıf, Kereviç gibi yöresel lezzetlerden tatmadan,
Künefe
Künefe
* Biber salçası, defne sabunu, nar ekşisi almadan,
Defne Sabunu
Defne Sabunu
* İpek dokumacılık ürünlerinden satın almadan
İpek Dokumacılık
İpek Dokumacılık
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir