BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Amasyada Gezilecek Yerler



Amasya’da gezilecek yerler çoğunlukla şehir merkezinde ama gezilecek yerler bunlarla sınırlı değil. Önce Amasya merkezindeki gezilecek yerleri tanıtalım.
Amasya Kalesi: Harşena dağının tepesine kurulmuş kalenin ayakta olan kısımları ziyarete açık. Amasya’ya hakim bir tepeden şehri izlemek için ideal.
Hazeranlar Konağı: Yalıboyu evlerinden en dikkat çekenlerinden birisi şüphesiz bu konak. Günümüzde işletme olarak kullanılıyor.
Beyazıt Külliyesi: Sultan II. Beyazıt padişah olduktan sonra Amasya‘ya bu güzel eseri kazandırıyor. Külliyenin merkezindeki çift minareli ve çift kubbeli camii Amasya’nın en büyük camii olma özelliğini halen koruyor. Bahçesindeki şadırvan ve külliye yaşıt çınar ağaçları da görülmeye değer.
Gök Medrese Camii: Camii olarak faal durumda olan medrese biraz bakımsız kalmış.
Kral Kaya Mezarları: Roma dönemlerine ait kaya mezarları devasa boyutlarıyla dikkat çekiyor. Zamanla oldukça yıpranmış olsa da dikkatli bakıldığında ince bir işçilik olduğu fark ediliyor.
Kızlar Sarayı ve Hamamı: Kral Kaya mezarlarının eteklerindeki hamamın içine girilmiyor ancak dışardan incelenebilir.
Amasya Yalıboyu Evleri: Yeşil Irmak kıyısındaki yalılar restore edilmiş durumda. Pek çoğu lokanta ve otel olarak hizmet veriyorlar.
Arkeoloji Müzesi: Özellikle mumyalar dikkat çekici.
Alçak Köprü: Eski köprünün dere yatağında kalması nedeniyle köprü kemerlerinin üzerine yeni bir köprü yapılmış.
Amasya’da gezilecek yerler bunlardan çok daha fazla. Diğerlerini de kendiniz keşfedebilirsiniz. Hadi bir kaçı bizden olsun: Yıldız Hamamı, Hatuniye Camii, Özel Müzeler, Minia Amasya…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir