BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Malatyada Gezilecek Yerler

Malatya’da Bunları Yapın

Malatya’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Malatya’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Malatya’da yapmanız gerekenler. Malatya’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Malatya’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Malatya denince akla ilk gelen şeyler Malatya kaysısı, Günpınar Şelalesi, Beşkonaklar, Urduzu Pınarbaşı ve Nemrut Dağıdır. Bunların yanı sıra Malatya’nın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Malatya’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Malatya’da Yapılacak Şeyler

Malatya Beşkonaklar

Beşkonaklar
Beşkonaklar
İl merkezinde bulunan Beşkonaklar tarihi Malatya evleridir ve eğer görmek isterseniz Sinema caddesinde bulunmaktadır. Ahşap ve kerpiçten yapılan bu geleneksel evlerin sayısı maalesef oldukça azalmıştır. Fakat yapılan restorasyonlardan sonra birçok ev onarılmış ve sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amaçlanmıştır.

Malatya Nemrut Dağı

 Nemrut Dağı (Doğu Terası)
Nemrut Dağı (Doğu Terası)
2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı hem batı medeniyetini hemde doğu medeniyetini birleştiren bir noktadır. Bu anlamda Dünyanın 8. harikası olan Nemrut Dağı aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Malatya’nın simgelerinden olan bu bölgede tarihi heykeller, kitabeler gibi birçok tarihi kalıntılar var. Ayrıca gün doğuşunu ve gün batımını da en güzel şekilde izleyebileceğiniz bir bölge.

Malatya Orduzu Pınarbaşı

Orduzu Pınarbaşı
Orduzu Pınarbaşı
İl merkezinde bulunan ve Malatya’nın en ünlü mesire ve piknik alanıdır. Oluşturulan göletin etrafı çam ağaçları ile çevrilmiş olup Malatya insanının huzur bulduğu bir yerdir. Özellikle yaz mevsiminin sıcak günlerinde insanlar oldukça rağbet etmekte. Orduzu Pınarbaşı içindeki göletin olduğu yere kaysı anlamına gelen “Mişmiş” Park yapılmıştır. Malatya Kaysı Festivali başta olmak üzere birçok etkinlikte yine bu Mişmiş Park’ta düzenlenmektedir.

Malatya Günpınar Şelalesi

Günpınar Şelalesi
Günpınar Şelalesi
Günpınar Şelalesi, Malatya ilinin Darende ilçesinde yer alır. İlin doğal güzelliklerinden olan Günpınar Şelalesinde manzara harikadır. Yüksekten düşen suların etrafa yaydığı serinlik ve ortaya çıkan su sesinin yanı sıra etrafındaki ağaçlarında havayı temiz yapması burayı huzur merkezi haline getirmiş.

Malatya Kayısısı

Malatya Kaysısı
Malatya Kaysısı
Malatya’nın simgelerinden olan bu yörenin kayısısının tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. 5000 yıl önce Malatya’da kayısı olduğu biliniyor ve tarımı yapılmakta idi. Malatya kaysısının Batı Çin’den Orta Asya’ya oradan da Türkistan’a kadar bu geniş bölgenin ana vatanı olduğu tahmin edilmektedir.

Malatya’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Malatya Arkeoloji Müzesini, Aslantepe Antik Kentini ve eski Malatya’yı gezmeden,
Aslantepe Antik Kenti
Aslantepe Antik Kenti
* Nemrut Dağını görmeden,
* Sultansuyunu gezmeden,
Sultansuyu
Sultansuyu
* İspendere İçmelerine girmeden,
İspendere İçmeleri
İspendere İçmeleri
* Sürgü Takas’ın harika manzarasını görüp burada alabalığın tadına bakmadan,
Sürgü Takas
Sürgü Takas
* Yöresel lezzetlerden kağıt kebabı, analı kızlı içli köfte, balık köfte ve tereyağlı kaysı tatlısının tadına bakmadan,
Kağıt Kebabı
Kağıt Kebabı
* Şire Pazarına uğramadan
Şire Pazarı
Şire Pazarı
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir