BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Kocaelide Gezilecek Yerler

Kocaeli’de Bunları Yapın

Kocaeli’ye gitmeyi düşünüyorsanız ve Kocaeli’ye gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Kocaeli’de yapmanız gerekenler. Kocaeli’ye gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Kocaeli’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Kocaeli denince akla ilk gelen şeyler Kasr-ı Hümayun, Eskihisar Kalesi, Kuş Cenneti, Kandıra Yoğurdu, Saray Helvası, Hereke İpek Halısıdır. Bunların yanı sıra Kocaeli’nin tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Kocaeli’ye ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır. Özellikle İstanbul’a yakın olması sebebiyle gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Kocaeli (İzmit), kısa süreli tatil yapacaklar için ideal bir yerdir.

İşte Kocaeli’de Yapılacak Şeyler

Kocaeli Yaylaları

Menekşe Yaylası
Menekşe Yaylası
Kocaeli’de yapılacak aktivitelere yaylalar ile başlayabilirsiniz. Doğa ile iç içe olacağınız bu yerde yemyeşil yaylalarda temiz havanın ve huzurun tadını çıkarın. Özellikle çadır kurup kamp yapmak isteyenlerin ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin mutlaka görmeleri gereken yaylalardır. Eğer sizde kamp ve doğa yürüyüşü yapmayı seviyorsanız Kocaeli Yaylalarına bir uğrayın. Kocaeli’de görülecek en uygun yaylalar Kaya Üstü Yaylası, Aytepe Yaylası, Kuzu Yaylası, Menekşe Yaylası (Yuvacık), Maşukiye Yaylasıdır.

Kocaeli Müzeleri

Arkeoloji Müzesi
Arkeoloji Müzesi
Kocaeli tarihini yakından görme imkanını sizlere sunan müzeleri görmeyi ihmal etmeyin. Tatilinizin kısa bir süresini müzelere ayırarak Kocaeli’de çıkarılmış tarihi eserleri görün. Kocaeli’de bu müzeler başta Kocaeli Arkeoloji Müzesi olmak üzere Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi (Gebze) ve Gayret Gemi Müzesi’dir.

Kocaeli Tarihi Yerler

Eskihisar Kalesi
Eskihisar Kalesi
Tıpkı müzelerde olduğu gibi Kocaeli tarihini yakından tanımak için bu tarihi yerleri mutlaka gezin. Kocaeli’de birçok kale, cami, han ve hamam, köprü ve külliyeler bulunmaktadır. Hızlı bir şekilde bu tarihi yerleri gezip tatilinize renk katabilirsiniz. Kocaeli’de gezip görebileceğiniz bazı tarihi yerler Darıca Kalesi, Eskihisar Kalesi, Orhan Cami, Mustafa Paşa Hamamı, Örcün Hamamı, Çoban Paşa Külliyesi, Valide Köprüsü, Kilezdere Köprüsü’dür.

Kocaeli Doğal Güzellikler

Kocaeli’nin kendine özgü doğal güzellikleri de yok değil. Tatilinizin belkide en güzel bölümü olan bu doğal güzellikleri doyasıya gezin ve buralarda doyasıya zaman geçirin. Kocaeli’de gezip görebileceğiniz ve zaman geçirebileceğiniz bazı doğal güzellikler şöyle;
  • Tahtalı Göleti (Kandıra)
  • Ballıkayalar (Gebze)
  • Beşkayalar Tabiat Parkı (Yuvacık)
  • Yuvacık Barajı (Yuvacık)
  • Kefken Pembe Kayalar (Kandıra)
Kefken Pembe Kayalar
Kefken Pembe Kayalar
  • Kerpe Miço Koyu (Kandıra)
  • Kerpe Kartal Kayaları (Kandıra)
  • Bağırganlı (Kandıra)
  • Maşukiye Aygır Deresi (Kartepe)

Kocaeli’ye Gidince Yapmadan Dönmeyin

* İzmit’te bulunan Kasr-ı Hümayun ve Gayret Gemi Müzesi’ni, Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesini gezmeden,
Kasr-ı Hümayun
Kasr-ı Hümayun
* Kuş Cennetini ve Temalı Parkı görmeden,
Kuş Cenneti
Kuş Cenneti
* Yöresel yemeklerden Kandıra yoğurdunun, peynirinin, saray helvasının ve Maşukiye alabalığının tadına bakmadan,
Kandıra Yoğurdu
Kandıra Yoğurdu
* Yöresel el sanatlarından Hereke İpek Halısını ve Karamürsel sepetini satın almadan
Hereke İpek Halısı
Hereke İpek Halısı
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir