BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Elazigda Gezilecek Yerler

Elazığ’da Bunları Yapın

Elazığ’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Elazığ’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Elazığ’da yapmanız gerekenler. Elazığ’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Elazığ’a keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat. Elazığ denince akla ilk gelen şeyler Keban Baraj Gölü, Çırçır Şelalesi, Hazar Gölü, Buzluk Mağarası, Harput Kalesi ve Batık Kenttir. Bunların yanı sıra Elazığ’ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Elazığ’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Elazığ’da Yapılacak Şeyler

Elazığ Harput Kalesi

Harput Kalesi
Harput Kalesi
Harput Kalesi, Elazığ’ın simgelerinden biris olan tarihi bir kaledir. Urartular dönemine ait bu kalenin diğer ismi ise Süt Kalesi’dir. Adından da anlayacağınız gibi Elazığ’ın Harput ilçesinde bulunan bu kale, ilçenin güneyinde bulunmaktadır. Elazığ ovasında bulunan bir tepenin üzerindedir.

Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi

Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
Köklü bir geçmişe sahip Elazığ’ın zengin tarihini bulabileceğiniz Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, 1965 tarihinde Alacalı Camiinde kurulmuştur. Zamanla yapılan kazılardaki eserleri alamayacak duruma gelince Fırat Üniversitesi içinde bir alan tahsis edilmiş ve halen varlığını üniverisite içinde devam ettirmektedir.

Elazığ Kaplıcaları

Karakoçan Golan Kaplıcası
Karakoçan Golan Kaplıcası
Türkiye’nin hemen her ilinde olduğu gibi Elazığ’da da birçok rahatsızlığa iyi gelen kaplıcalar bulunmaktadır. Bu kaplıcalar Ağın Kaplıcası ve Karakoçan Kolan Kaplıcasıdır. Bu kaplıcalar Elazığ’ın termal turizmi bakımından çok önemlidir.

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezi
Hazarbaba Kayak Merkezi
Doğu Anadolu Bölgesinin önemli bir kayak merkezi olan Hazarbaba Kayak Merkezi, heryıl biraz daha popüler hale gelmektedir. Hem profesyoneller için hemde acemiler için kayak pistleri bulunan bu kayak merkezine sizde mutlaka gidin.

Elazığ’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Her bir karışı tarih kokan Harput ilçesini gezmeden,
Harput
Harput
* Keban Barajı’na uğramadan,
Keban Baraj Gölü
Keban Baraj Gölü
* Hazar Gölünde yüzmeden,
Hazar Gölü
Hazar Gölü
* Karakoçan Golan Kaplıcalarına girmeden,
Karakoçan Golan Kaplıcası
Karakoçan Golan Kaplıcası
* Çayda Çıra Oyununu oynamadan,
Çayda Çıra Oyunu
Çayda Çıra Oyunu
* Çedene kahvesini içmeden, Ağın leblebisi ve orcik’in tadına bakmadan,
Çedene kahvesi
Çedene kahvesi
* Elazığ’a özgü oyalı yazma ve sekiz köşeli şapkadan satın almadan,
* Elazığ’ın diğer yöresel lezzetlerini tatmadan
sakın dönmeyin…

Elazığ’ın En Meşhurları

Elazığ’a gezmeye gidecek yada Elazığ hakkında meraklı olanlar için Elazığ ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Elazığ ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;

Elazığ coğrafi konum itibariyle Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerden birisidir. Elazığ tarihinde farklı medeniyetlerin yaşaması sonucu bir takım tarihi yapılar bulunmaktadır. Ama gerek bu tarihi yapılar olsun gerek doğal güzellikleri olsun gerekse yöresel lezzetleri olsun Elazığ’a özgü bazı farklı durumlar mevcuttur.
Elazığı’ın en meşhur tarihi yerleri Hazar Gölü, Buzluk Mağaraları, Keban Barajı, Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Harput şehri, Hazarbaba, Kayak Merkezi, Elazığ Batık Kenttir. meşhur yöresel lezzetleri ise Orcik, pestil ve çedene kahvesidir.

Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi

Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi
Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Elazığ’da da tarihe ışık tutan müzesi bulunmakta. Fırat Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi içinde bulunan Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi binası 1982 yılından yapılmıştır. Bu tarihten önce Harput ilçesindeki Alacalı Camii içinde bulunmakta idi. Adından da anlaşılacağı gibi hem kazılarda ortaya çıkan tarihi eserler hemde etnografik eserler sergilenmektedir. Bu müzeyi ziyaret etmek istiyorsanız Pazartesi günü dışında haftanın 6 günü 8:00 ila 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Bu müze Elazığ’ın tarihini anlatan en güzel örnektir.

Elazığ Keban Baraj Gölü

Keban Baraj Gölü
Keban Baraj Gölü
Keban Baraj Gölünü hemen herkes bilir. Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan ve ülkemizin ikinci yapay gölü olan Keban Baraj Gölü, Murat Vadisi boyunca uzanmaktadır. Gölün toplam uzunluğu ise tam 125 kilometre olup toplam alanı ise 64.100 hektardır. Burada balık tutma imkanınızda var. Bu göl, Keban Baraj yapıldıktan sonra oluşmuştur. Bundan dolayı Elazığ halkıda bu gölü mesire yeri olarak kullanmaktalar. Keban Baraj Gölünü kullanarak Elazığ’ın 3 ilçesine feribotla gidebilirsiniz.

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezi
Hazarbaba Kayak Merkezi
Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı olan Hazarbaba Kayak Merkezi türkiye’nin gelişmekte olan kış turizm yerlerinden birisidir. Adından da anlayacağınız gibi Hazarbaba Dağındada bulunan bu merkez, 1997 yılında kurulmuştur ve günü birlik ziyaretçilerin uğrak yeridir. Hazar Gölü bu merkezden sadece 6 kilometre mesafededir ve bu kayak merkezinde konaklamak için Hazar Gölü kenarında buunan oteli kullanabilirsiniz. Burada gerek amatör kayaçılar olsun gerekse profesyonel kayakçılar olsun rahatlıkla kayak yapabilecekleri pistler bulunmakta. Ulaşım ise zor değil.

Elazığ Hazar Gölü

Hazar Gölü
Hazar Gölü
Hazar Gölü, yukarıda da bahsettiğimiz Hazarbaba Dağı ile Mastar Dağı arasında bulunmaktadır. Tektonik bir göldür. Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerindedir. Burada hem su sporları yapabilir hemde karabalık ve aynalısazan gibi balık türlerini tutubilirsiniz. Bu gölde su berrak ve tuzsuzdur. Göl etrafında birçok tesis, kamu kurum ve kuruluşları, Turizm Bakanlığına ait konaklama yerleri vardır. Uzunluğu 22 kilometre, genişliği yaklaşık 6 kilometre ve en derin yeri ise 213 metredir. Hazar Gölü kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanmıştır. Güneybatısında Sivrice, kuzeybatısında Mollakendi, güneydoğusunda Akbuğday ve kuzeydoğusunda ise Gezin vardır.

Elazığ Buzluk Mağarası

Buzluk Mağarası
Buzluk Mağarası
Elazığ’ın Harput ilçesine bağlı olan Buzluk Mağarası, adından da anlaşılacağı gibi buzluk taşı isimli kayalıkların arasında bulunmaktadır. Yaklaşık 200 metre derinliğe sahip Buzluk Mağarası aynı zamanda ülkemizin doğal güzelliklerindendir. Özellikleri bakımından Türkiye’de tek olan Buzluk Mağarasının benzerleri ise dünya genelinde çok azdır. En ilginç özelliklerinden birisi kış mevsiminde sıcak yaz mevsiminde ise dondurucu seviyede soğuk olmasıdır.

Elazığ Batık Kent

Batık Kent
Batık Kent
İsminden de anlaşılacağı gibi içinde batık bir kentin olduğu belirtilmektedir. Yapılan araştırmalar sonrası ortaya çıkarılan batık kent bu göle olan ilgiyi artırmıştır. Normal şartlarda zaten halkın uğrak yerlerinden birisi olan bu mekan Hazar Gölü’nün Kilise Adası civarında başlar ve Sivrice ilçesine kadar devam eder. Ama 1990 yılında batık kent olduğu ispatlanan bu mekan ayrı bir önem ve gizem kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir