BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Bursada Gezilecek Yerler

Bursa’da Nereleri Gezmelisiniz?

Bursa’ya gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Bursa iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Bursa’ya gidince rahat eder.

Başta Uludağ olmak üzere Bursa Ulu Camii, Yeşil Türbe, Çekirge bölgesi gibi daha birçok kaleleri, camileri, türbeleri var. Bursa şehri gezerek bitiremeyecek ender şehirlerimizden birisidir.

Bursa Uludağ Kayak Merkezi

Bursa Uludağ-2
Kış tatillerinin vazgeçilmez tatil bölgelerinden biridir Bursa-Uludağ. Özellikle karlar üzerinde kayak yapmak tatillerin en keyifli anlarını oluşturur. Erciyes’te, Palandöken’de, Kartepe’de, Kartalkaya’da ve kısacası Türkiye’nin birçok yerinde kış sporları yapabileceğiniz kayak merkezleri bulunuyor. Tabii kayak deyince akla ilk gelen nokta ise Uludağ Kayak Merkezi. Bursa’nın güneybatısında bulunan Uludağ Kayak Merkezi, 11.338 hektarlık bir alanı kapsamakta. Kış aylarında en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biri olduğu için kayak merkezine yakın oteller de bulunmakta. Uludağ Kayak Merkezi’ne birkaç günlük tatile gelenler kadar, günübirlik gelenlerinde sayısı fazladır. Günübirlik gelmiş olsanız da kayak merkezinde kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor. Kış turizmi açısından gelişmesine katkı sağlayan Uludağ Kayak Merkezi’ne yerli turistler kadar yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor. Kış tatilinizi ülkemizdeki diğer kayak merkezleri arasında olan Erciyes Kayak Merkezi’nde, Palandöken Kayak Merkezi’nde, Kartepe Kayak Merkezi’nde veya Kartalkaya Kayak Merkezi’nde geçirebilirsiniz.

Bursa Mağaraları

Ayvaini Mağarası

Bursa Ayvaini Mağarası
Doğal oluşumlu ve kendine özgü bir yapısı olan Ayvaini Mağarası, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunmaktadır. Ayvaini Mağarası aynı zamanda Türkiye’nin en uzun ikinci mağarası konumundadır. Bursa’nın güzellikleri arasında yer alan mağaranın iki girişi bulunuyor. Biri eski Mustafa Kemal Paşa yolu yakınında olan Ayva Köyü girişi, diğeri ise Doğanalan Köyü’ndeki girişidir. Mağaranın içinde Karadonlu Derese akmaktadır ve 60’tan fazla irili ufaklı gölet oluşmuştur. Doğal ve harika bir manzara sunan Ayvaini Mağarası’nın içindeki dere Ayva Köyü çıkışında bir şelale olarak dışarı dökülüyor. İçindeki sarkıtlar ve dikitlerin yanı sıra mağaranın doğal oluşumu sizi farklı bir dünyanın içine sürükleyecek. Üstelik Ayvaini Mağarası aktifliğini hala yitirmemiştir. Bu mağara genellikle profesyonel dağcı ve mağaracılar tarafından tercih edilmektedir. Çok dikkatli olunması durumda siz de ziyaret edebilirsiniz. Ağlayan Çınar, Geruş Sinagogu, Botanik Park, Reşat Oyal Parkı, Bursa Koza Han ve Nikaia Antik Kenti Bursa’nın diğer tarihi ve doğal güzellikleri arasındadır.

Oylat Mağarası

Bursa’nın İnegöl ilçesine 17 Km. mesafede yer alan Hilmiye köyündeki Oylat Mağarası, ülkemizin üçüncü büyük mağarası olması ile önemlidir. Toplam 665 mt. uzunluğundaki mağara günümüzde ziyarete açıktır. Oylat Kanyonu’nun bitiş noktasında, şifalı suları ile popüler Oylat Kaplıcaları yolu üzerinde yer alması nedeniyle, kaplıca ziyaretinde bulunanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Bursa Camileri ve Türbeleri

Bursa Ulu Camii

Bursa Ulu Camii
Bursa’nın simgelerinden biridir ihtişamlı duruşuyla kendine hayran bırakan, tarih kokan her köşesi ile kendine bağlayan Bursa Ulu Camii. Bursa’nın kalbinin attığı bu cami, Osmanlı Devleti ‘nin dördüncü hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından mimar Ali Neccar ‘a 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır. Avlusu, çevresi, mimarisi, huzur kokan atmosferi ile bambaşka bir boyuta götürür sizi, olduğunuz andan çok uzaklara dalıp gidersiniz bu görkemli caminin havasını soludukça. Evliya Çelebi’nin ifadesi ile Bursa’nın Ayasofyası’dır Ulu Camii. Bursa’nın ruhuna dokunmak, onu tam anlamıyla yaşamak ve hissetmek istiyorsanız Ulu Camii ilk duraklarınızdan biri olmalı.

Bursa Yeşil Türbe

Zaman ve mekan kavramını unutmak, hiçbir şey düşünmeden sadece o anı yaşamak istiyorsanız, Bursa’daki, hatta belki de Türkiye’deki en doğru adreslerden biridir Yeşil Türbe. Turkuazdan maviye dönen türbenin rengi çeler önce gönlünüzü, sonra mimarisini yakından gördükçe çıkmak istemezsiniz içinden ve yere kadar sarkan dalları ile üstünüze yemyeşil bir gölge olan çınar ağacı son vuruşu yapar ve sizi kalben buraya ebediyen bağlar. Yüzyıllık ağaçların gölgelediği bahçesi, eşsiz mimarisi ve mistik atmosferi ile ziyaret edenleri büyüler Yeşil Türbe ve şehrin her yerinden görünür. 1421 yılında Yıldırım Bayezid’in oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan Yeşil Türbe’nin mimari Hacı İvaz Paşa’dır. I. Mehmet Çelebi türbeyi yaptırdıktan 40 gün sonra vefat etmiştir. Osmanlı mimarisinde tüm duvarlarının çini ile kaplı olduğu tek türbe Yeşil Türbe’dir. Her şeyi bir kenara bırakın, türbenin avlusundaki banklardan birine oturun, rüzgarın sesini dinleyin ve o huzurlu havayı soluyun. Sıfırlandığınızı, tüm hücrelerinizin yenilendiğinizi hissedeceksiniz.

Bursa Emirsultan Türbesi ve Cami

Türbelerin, camilerin, tarihi eserlerin gölgesinde bir şehir olan Yeşil Bursa’daki önemli yerlerden biri de Emir Sultan Camii ve Emir Sultan Türbesi’dir. 1366 – 1429 yılları arasında Yıldırım Bayezid’ın kızı Hundi Fatma Hatun tarafından kocası Emir Sultan adına, Çelebi Sultan Mehmed’in hükümdarlığı sırasında inşa ettirilmiştir. Çınar ve selvi ağaçlarının gölgelediği bir avlusu ve avlusundan eşsiz bir manzarası vardır türbenin. Türbenin hemen altında Emirsultan Mezarlığı yer alır. Cami sekizgen kasnak üzerine oturan tek kubbeye sahiptir ve mihrabı da, 17. yüzyılda İznik çinileriyle yaptırılmıştır. Cami ve türbeyi ziyaret ettikten sonra çevredeki hediyelik eşya satan tezgahlardan alışveriş yapabilir ya da hemen yakınındaki çay bahçesinde günün yorgunluğunu atmak ve şehri izlemek için mola verebilirsiniz. Bursa öyle çok güzelliği bünyesinde barındır ki, gezmek için hangi birinden başlayacağınızı şaşırırsınız. Reşat Oyal Parkı, Botanik ParkMudanyaTirilyeUludağGemlik,İznikCumalıkızık, Kapalıçarşı görülecek yerlerin başında gelir. Her köşesi bambaşka bir sürprizle karşılayan Yeşil Bursa’nın güzelliklerine yakından şahit oldukça, ona daha çok bağlanacaksınız.
Bursa’nın Diğer Camiileri ve Türbeleri;
  • Üftade Camii
  • Orhangazi Camii
  • Mudanya Zeytinbağı Fatih Cami
  • Kırgızlar Türbesi
  • Hamzabey Türbesi
  • Kara Mustafa Paşa Türbesi
  • Şehzade Mahmut Türbesi
  • Hatuniye Türbesi
  • Orhan Gazi Türbesi
  • Osman Gazi Türbesi
  • Bursa Yıldırım Türbesi

Bursa Parkları

Uludağ Milli Parkı

Bursa Uludağ Milli Parkı
Özellikle kış turizminde önemli bir yeri vardır Uludağ’ın. Kış aylarında yerli ve yabanı turistler tarafından sürekli ziyaret edilir. Bursa’nın doğal güzellikleri arasındaki Uludağ tatilinizde, sizleri Uludağ Milli Parkı’na davet ediyoruz. Gördüğünüz an etkisi altında kalacağınız Uludağ Milli Parkı’ndan biraz bahsedelim. 1961 yılından bu yana koruma altına alınıp Milli Park ilan edilen bölge, 12,762 hektarlık bir alanı kapsar. Uludağ Milli Parkı’na ulaşım oldukça kolay ve eğlencelidir. Dilerseniz karayoluyla ulaşın, dilerseniz teleferik ve telesiyejle. Uludağ Milli Parkı’nda bulunan oteller bölgesinde konaklayabileceğiniz gibi, kamp alanlarında dostlarınızla birlikte kamp yapabilirsiniz. Bölgede, birçok endemik bitki bulunmaktadır. Ormanlık alanda hem bol oksijen alabilir hem de tüm karmaşadan uzakta huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz. Özellikle kış aylarında giderseniz, Uludağ Kayak Merkezi’nde de dilediğiniz kadar kayak yapmanın tadına varabilirsiniz.
Bursa’nın Diğer Parkları;
  • Merinos Parkı
  • Botanik Park
  • Reşat Oyal Parkı

Bursa Şelaleleri

Softaboğan Şelalesi

Bursa Softaboğan Şelalesi
Tıpkı Saitabat Şelalesi gibi Uludağ’ın oluşturduğu Softaboğan Şelalesi, Bursa’nın doğal zenginliği içerisinde yer almaktadır. Bursa Ovası’nın tümünü gözler önüne seren Bakacak mevkiinden aşağılara inildikçe kendini göstermeye başlıyor. Aşağı indikçe sizi, şaşırtacak göletler karşılıyor olacak. Tam bir doğa harıkası olan Softaboğan Şelalesi aynı zamanda bulunduğu bölgede trekking yapma imkanını da sunuyor. Tabiatın tüm renklerinin arasında şelalenin bulunduğu noktada sadece doğanın sesini dinleyebileceğiniz bir yer Softaboğan Şelalesi. Siz sadece kulaklarınızı açarsınız, şelale size bildiği en güzel şiiri söylemeye başlar ilk adımınızda.
Bursa’nın Diğer Şelaleleri;
  • Oylat Şelalesi
  • Saitabat Şelalesi

Bursa Gölleri

İznik Gölü

Bursa İznik Gölü
Türkiye’nin 5. büyük gölü özelliğini taşıyan İznik Gölü, Bursa’nın sınırları içerisinde yer alıp, antik çağda Askania adı ile anılmaktaydı. Günümüzde kullanılan ismi ise kıyısında konumlanmış olan İznik ilçesinden alır. 298 km2’lik bir yüzölçümüne sahip olan İznik Gölü’nün suyu tatlıdır. Suyunu Gemlik Körfezi ve Karsak Deresi’ne boşaltmaktadır. İnsanın içine işleyen görüntüsüyle ve çevresindeki bağlar, meyve ve sebze bahçeleriyle derin bir nefes alıp bu doğal güzelliğin tadını biran önce çıkartmalısınız.
Bursa’nın Diğer Gölleri;
  • Dalyan Gölü
  • Ulubat Gölü

Bursa Kaplıcaları

Tümbüldek Kaplıcası

Bursa Tümbüldek_Kaplıcası
Ülkemizin zengin su kaynaklarından sadece biri olan Tümbüldek Kaplıcası, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunmaktadır. Akarca Köyü’ne yakın olan kaplıcanın varlığı çok eski dönemlerden beri varlığını devam ettirmektedir. Tümbüldek Kaplıcası’nın sularında analizler yapılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında suların sodyum, kalsiyum ve bikarbonatlı olduğu ortaya çıkmıştır. Kaplıca suyu yeraltında 52 derece kaynamakta olup, aynı zamanda romatizma, kalp, böbrek taşı-kumu ve mide hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Kaplıcanın çevresinde dinlenebileceğiniz tesisler de mevcut. Tümbüldek Kaplıcası’nın bulunduğu doğal çevre de halk tarafından mesire yeri olarak kullanılıyor. Hem güzel bir piknik hem de kaplıca keyfini birleştirmek isterseniz şayet, Tümbüldek Kaplıcası tercihleriniz arasında mutlaka olmalı.
Bursa’nın Diğer Kaplıcaları;
  • Keramet Kaplıcaları
  • Oylat ve Oylat Kaplıcaları

Bursa Kiliseleri ve Külliyeleri

Aziz Tryphonos Kilisesi

1255-1256 yılları arasında Bizans İmparatoru II. Thedoros Laskaris tarafından inşa edilen Aziz Tryphonos Kilisesi, İznik’e bağlı olan Atatürk Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Günümüzde harap bir durumda olsa da turistlerin ziyaret ettiği noktalar arasındadır. Kilise kalıntılarının çevresinde geometrik desenli mozaik parçalarına ve granit sütun parçalarına rastlanmaktadır. Aziz Tryphonos Kilisesi’nin ardından İznik’in en görülesi yerleri arasındaki Yeşil Camii’ni ve İznik Gölü’nü de gezmenizi tavsiye ederiz.

Yıldırım Beyazıt Külliyesi

Bursa Yıldırım Beyazıt Külliyesi
Yıldırım Beyazıt Külliyesi 1389-1402 yılları arasında, Bursa’da inşa edilmiştir. İsmini banisinden alan külliye, Sultan Yıldırım Bayezid’in isteği üzerine yapılmıştır. Külliye, şehir merkezinde yer alan Yıldırım semtinde yer alır. Külliye çok eski bir tarihe sahip olsa da birçok bölümü günümüze kadar gelebilmiştir. Yıldırım Beyazıt Külliyesi’nin bölümleri arasında cami, türbe, medrese, hamam, darüşşifa, imaret ve çeşme yer alır. Yıldırım Camii, külliyenin bulunduğu tepenin en üstünde yer alır. Osmanlı döneminin ilk yıllarına ait olan örnek bir mimariye sahiptir. Külliyenin türbesinde Yıldırım Bayezid’in mezarı bulunmaktadır. Caminin 20 metre uzaklığında ise medrese yer alır. Yıldırım Medresesi’nin önü kapalıdır. Önü kapalı bu medrese Osmanlı mimarisinde bir ilk olmuştur.
Bursa’nın Diğer Kiliseleri ve Külliyeleri;
  • Koimesis Kilisesi
  • Mudanya Kemerli Kilise
  • Mudanya Kumyaka Taxiarchoi Kilisesi
  • Mudanya Apostoloi Kilisesi
  • Mudanya Dereköy Kilisesi
  • Muradiye Külliyesi

Bursa Müzeleri

Bursa Kent Müzesi

Bursa Kent Müzesi
Bursa Kent Müzesi, Osmangazi’de bulunmaktadır. Eski adliye binasının yenilenmesiyle 2004 yılında hizmete girmiştir. Kent Müzesi’ndeki eserler 7000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Müzedeki eserler arasında; 6 Osmanlı padişahının balmundan yapılmış heykeli, kentin topografik maketi ve çeşitli objeler vardır. Müzeye ulaşım oldukça kolaydır. Heykel Meydanı’nda Bursa Valilik Binası’nın yanında bulunuyor. Bursa Kent Müzesi’ni gezinize dahil edebilirsiniz. Şehrin diğer tarihi ve doğal güzellikleri arasındaki Emir Sultan Camii’ni, Oylat Vadisi’ni, Uludağ Milli Parkı’nı ve Geruş Sinagogu’nu gezip keyifli bir Bursa gezisi yapabilirsiniz.
Bursa’nın Diğer Müzeleri;
  • Yenişehir Şemaki Evi Müzesi
  • İznik Ayasofya Müzesi
  • Cumalıkızık Etnoğrafya Müzesi
  • Bursa Arkeoloji Müzesi

Bursa’nın Diğer Gezilecek ve Görülecek Yerleri

Bursa Koza Han

Bursa Koza Han
Ağaçların gölgesindeki bahçesi, tarihi dokusu ve huzur kokan atmosferi ile Bursa’nın en özel yerlerinden biridir Bursa Koza Han. Geniş dikdörtgen bir avlunun çevresinde iki katlı bir handır. Sultan II. Beyazıd tarafından dönemin en iyi mimarlarından biri olan Abdül ula bin Pulat Şaha 1491 yılında, İstanbul`’daki eserlerine vakıf olarak yapılmıştır. Bursa Koza Han’da her yanı ıhlamur ve kahve kokusu kaplar, ipeğin zarafeti göz kamaştırır ve tarihi ele geçirir sizi adım attığınız anda. Avlusundaki sıra sıra dizilmiş mağazalarda ipek kumaşlar, ipek eşarplar, sanatsal ürünler, ev tekstili ve çeyiz ürünleri ile hediyelik eşyalar satılır. Hepsi birbirinden renkli, özel ve göz alıcıdır. Güneşin başka aydınlattığı Koza Han’ın avlusu fotoğraf sanatçılarını vazgeçilmezidir. Bursa’ya daha yakından dokunmak, tarihin tozlu sayfalarına aralamak ve huzurlu bir zaman dilimi geçirmek istiyorsanız geçmiş ile gelecek arasındaki, zaman kavramını unutturan Koza Han’ın avlusunda kahvenizi yudumlayıp, etrafı izlemeden dönmeyin.

Çekirge

Bursa’nın en eski semtlerinden biridir. Osmanlı döneminde o bölgede yaşanan bir çekirge istilası sonucu da bu bölgeye bu ismin verildiği bir rivayettir. 3-4 katlı bahçe içinde evlerin yan yana dizildiği, göğe kadar uzanan ağaçların yolları gölgelediği, eşsiz bir şehir manzarasına sahip olan bir semttir Çekirge. Karagöz ve Hacivat’ın mezarları bu semtte yer almaktadır. Armutlu Meydanı diye de adlandırılan küçük ve sevimli bir meydanı vardır. Şehrin güzelliklerine tepeden bakmak ve ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız, Çekirge yeşilin büyüsündeki sokakları ile bekliyor sizleri.

Dağyenice Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

Bursa’nın termal merkezleri arasındaki Dağyenice Termal turizm Merkezi’nin sınırları genişletilerek Dağyenice Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirilmiştir. Alanı genişletilen termal bölgenin imar planına göre; ticari, turizm, sağlık, ekolojik turizm, spor tesisleri, ağaçlandırılacak alanları ve bölge parkı bulunacak. Yapılan çalışmalarla daha da geliştirilecek olan Dağyenice Termal Turizm Bölgesi, şimdiden yatırımcıların ilgi odağı.

Bursa Fetih Kapısı

Bursa Fetih Kapısı
Bursa-Osmangazi’de bulunan Fetih Kapısı’nın tarihi Roma ve Bizans dönemine kadar dayanmaktadır. Günümüze sadece iç surlarının bir kısmı gelebilen kapı, Su Kapısı olarak da adlandırılmaktadır. Roma ve Bizans dönemlerinde Uludağ’da yer alan tapınaklara ve manastırlara bu kapıdan geçilerek gidiliyordu. Fetih Kapısı, Bursa’nın sağlam almış tek kapısı olmasından dolayı önemlidir. Bu sebepten dolayı uzun yıllar harap kalan kapı, 2008 yılında Osmangazi Belediyesi tarafından onarılmıştır. Fetih Kapısı’nın onarımının ardından her yıl 6 Nisan’da fetih şenlikleri töreni burada başlamaktadır.

Bursa Saat Kulesi

Tophane Saat Kulesi olarak da adlandırılan Bursa Saat Kulesi, Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilmiştir. Kule, Osman Gazi Türbesi ve Orhan Gazi Türbesi’ne oldukça yakın bir konum yer alıyor. Bursa Saat Kulesi’nin günümüzdeki mimarisi orijinal değildir. Çünkü Abdülaziz döneminde yapılan kule yıkılmış, 1905 yılında dönemin valisi Reşit Mümtaz Paşa ile Belediye Reisi Mehmet Emin Bey zamanında tekrar inşa edilmiştir. Günümüzdeki Saat Kulesi, toplam 33 metre yüksekliğinde olup, içerisinde 89 basamaklı bir merdiven yer almaktadır. Aynı zamanda her katın cephesinde birer penceresi bulunmaktadır.

Oylat Vadisi

İnegöl’ün oksijen deposu köşelerinden biridir Oylat. Kaplıcaları, derelerin oluşturduğu çağlayanları, yeşillikleri görülmeye değerdir. Oylat Vadisi, gürgen, meşe, çam, çınar ve ıhlamur ağaçlarıyla kaplı büyük bir ormana sahiptir. Ruhunuzu ve bedeninizi yenileyecek bir tabiata sahiptir. Oylat Vadisi boyunca, tüm yeşilliklerin arasında keşfedecek çok yer bulacaksınız. Oylat Şelalesi tüm ihtişamıyla çıkacak karşınıza. Oylat Mağarası ise tüm gizemiyle… Oylat Vadisi’nde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Doğanın sesini dinleyebileceğiniz bu nokta birçok otel sunmaktadır ve oteller yılın her mevsimi hizmet vermektedir.

Trilye Evleri

Bursa Trilye Evleri
Bursa’nın tarih kokan köşelerinden biridir Tirilye. Mudanya ilçesine bağlıdır ve ilçe merkezine 11 km uzaklıktadır. Mudanya otel fiyatlarını internet üzerinden araştırıp kısa bir tatil için Mudanya otellerinde konaklayabilirsiniz. Çıkacağınız tatilde Tirilye’ye gidip tarihi bir atmosferde keyifli bir gezi gerçekleştirmeyi sakın unutmayın. Tirilye evleri, görülmeye değer niteliktedir. Evler genellikle ahşap ve kerpiçten yapılmıştır ve geneli üç katlı olarak inşa edilmiştir. Evler Bizans ve Rum mimarisini yansıtır. Tirilye evlerinin giriş katları ocaklık ve zeytin mahseni olarak kullanılır ve aileler yaz aylarında çoğu zamanını giriş katta geçirirler. İkinci katlar ara kat olarak yapılır. Bu katın tavanları alçaktır. Üçüncü kat ise oturma alanı ve yatak odalarının bulunduğu kattır. Bu katta tavanlar yüksek olarak inşa edilmiştir.

Oylat Pazarı

Oylat genellikle sadece dinlenmek için tatil isteyenlerin tercih ettiği bölgelerden biridir. Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı olan bu huzurlu noktada gezilecek çok bir yer bulunmuyor. Oylat Mağarası ve Oylat Şelalesi dışında. Eğer yakın bir zamanda İnegöl-Oylat otellerinde konaklamayı düşünüyorsanız, Oylat’ın şirin mi şirin pazarını gezmenizi öneririz. Oylat pazarının bir özelliği var. Pazar oylat otel konumlarına en fazla 300 metre uzaklıkta. Yani birçok otele oldukça yakın. Pazarda; hediyelik eşyalar, kuruyemiş, bitkiler ve meyve çeşitleri bulabilirsiniz.

Ağlayan Çınar

Bursa Ağlayan Çınar
Bursa’nın Gölyazı beldesinde bulunan Ağlayan Çınar, oldukça ünlü bir noktadır ve yıl içerisinde fazlasıyla ziyaret edilmektedir. 730 yıllık bir geçmişten günümüze gelen Ağlayan Çınar, kanlı gözyaşlarıyla bilinir; fakat gözyaşı olarak tabir edilen olay ağacın öz suyunun çıkmasıdır. Çok güzel bir hikayesi vardır ve tam da hikayesine uygun bir şekilde gölgesinde dinlendirir misafirlerini. Evet… 400 metrelik bir alanı gölgesinde saklayan bu yaşlı çınar, yaşadığı her olayda gövdesine bir çizgi atmış olsa da hala sıcak ve samimidir. Tam 7 asır Gölyazı’nın simgesi olan Ağlayan Çınar’ını gezdikten ve eğlenceli vakitler geçirdikten sonra, yakınında bulunan Ayvaini Mağarası’nı ve Ulubat Gölü’nü de ziyaret edebilirsiniz.
Bursa’nın Gezilip Görülecek Diğer Yerleri;
  • Geruş Sinagogu
  • Nikaia Antik Kenti
  • İznik Kalesi
  • Mudanya Şehitler Anıtı
  • Bursa Kapalı Çarşı
  • Mudanya Tahir Paşa Konağı
  • Mudanya Rum Mahallesi
  • Mudanya Mütareke Evi
  • Ördekli Hamamı
  • Altıparmak Caddesi
  • Hilmiye Köyü
  • Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
  • İnegöl Ormanları
  • Sansarak Kanyonu
  • Mudanya Hasanpaşa Hamamı
  • Mudanya Zeytinbağı Kapanca Limanı
  • Mudanya Zeytinbağı Taş Mektep
  • Mudanya Zeytinbağı Taş Mektep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir