BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Nevsehirde Gezilecek Yerler

Nevşehir’de Bunları Yapın

Nevşehir’e gitmeyi düşünüyorsanız ve Nevşehir’e gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Nevşehir’de yapmanız gerekenler. Nevşehir’e gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Nevşehir’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Nevşehir denince akla ilk gelen şeyler Kapadokya, Peri Bacaları, Ürgüp, Göreme birçok tarihi yapı ve yeraltı şehirleridir. Bunların yanı sıra Nevşehir’in tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Nevşehir’e ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır. Nevşehir’in tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar gitmektedir. Türkiye’nin turizm merkezlerinden olan Nevşehir’de birçok yeraltı şehirleri, tarihi yapılar, kiliseler, camiler ve türbeler gelmektedir.

İşte Nevşehir’de Yapılacak Şeyler

Nevşehir Atlı Doğa Yürüyüşü

Atlı Doğa Yürüyüşü
Atlı Doğa Yürüyüşü
Nevşehir’in simgelerinden olan Kapadokya’da yapacağınız doğa yürüyüşü ile tarihi sindire sindire izleme imkanınız olacaktır. Burada at ile yapılan doğa yürüyüşleri gezinize farklı bir heyecan katacaktır. Zaten Kapadokya’nın kelime olarak “Güzel atlar diyarı” demektir. Bunun ne demek olduğunu yaşayarak öğreneceksiniz. Eğer ata hiç binmeyenler için kısa bir binicilik dersi veriliyor.

Nevşehir Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü
Yamaç Paraşütü
Yine Nevşehir denince ilk akla gelen aktivitelerden birisi olan yamaç paraşütü de gezinize adrenalin katacak türden. Yamaç paraşütü ile Nevşehir’in eşsiz güzelliğini gökyüzünden görme imkanınız olacak. Özellikle peri bacalarını gökyüzünden izlemek büyük keyif.

Nevşehir Balon Turları

Kapadokya Balon Turları
Kapadokya Balon Turları
Kapadokya’da hemen herkesin yaptığı bir aktivite olan balon turlarını sizde seveceksiniz. Bu bölgede en popüler aktivite olan balon turları ile Nevşehir’in doğal güzelliğini sindire sindire izleyin. Eğer balon turlarına gündoğumunda yaparsanız güneşin ilk ışıklarının şehir üzerinde bıraktığı eşsiz manzarayı ve güneşin dağların arkasında çıkarken ki güzellik sizi cezbedecek.
Kapadokya Gündoğumu
Kapadokya Gündoğumu

Nevşehir Jeep Safari

Jeep Safari
Jeep Safari
Nevşehir’e gelen hem yabancı ziyaretçilerin hemde yerli ziyaretçilerin popüler aktiviteleri arasında Jeep safarileri de var. Kapadokya’da Peri Bacalarının arasına yapılmış parkurlarda düzenlenen Jeep Safarileri turlarına sizde katılın. Tahminizden çok eğleneceksiniz.

Nevşehir Dağ Yürüyüşü

Dağ Yürüyüşü
Dağ Yürüyüşü
Nevşehir’de dağ yürüyüşü yapma imkanınız da var. Doğa ile baş başa kalacağınız bu aktiviteyi yapabileceğiniz en uygun yerler özellikle Erciyes Dağındaki vadiler. En çok kullanılan güzergah ise Göreme Tarihi Milli Park içindeki patikalar.

Nevşehir’e Gidince Yapmadan Dönmeyin

*** Nevşehir’in kaya kiliselerini ve Bizans zamanında yapılmış duvar fresklerini görmeden,
Kaya Kiliseleri
Kaya Kiliseleri
*** Hacı Bektaş Müzesini, Damat İbrahim Paşa Cami ve Külliyesini gezmeden,
Hacı Bektaş Müzesi
Hacı Bektaş Müzesi
*** Acıgöl’de bulunan Hitit Kaya Kitabesini görmeden,
Hitit Kaya Kitabesi
Hitit Kaya Kitabesi
*** Başta oniks taşından olmak üzere diğer el sanatları süslemelerinden satın almadan,
Oniks taşı süslemeleri
Oniks taşı süslemeleri
*** Avanos’ta bizzat kendiniz seramik kap yapmadan
Avanos seramik kap yapımı
Avanos seramik kap yapımı
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir