BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Kutahyada Gezilecek Yerler

Kütahya’da Bunları Yapın

Kütahya’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve Kütahya’ya gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Kütahya’da yapmanız gerekenler. Kütahya’ya gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Kütahya’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Kütahya denince akla ilk gelen şeyler Evliya Çelebi, porselen, çini ve kaplıcalarıdır. Bunların yanı sıra Kütahya’nın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Kütahya’ya ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır. Tarihinde birçok medeniyetin yerleşim yeri olan Kütahya, özellikle şifalı kaplıcaları sayesinde yurt içi ve yurt dışı birçok ziyaretçisi olmakta. Kaplıcaların yanı sıra porselen ve çinileri de ülke sınırlarını aşmıştır.

İşte Kütahya’da Yapılacak Şeyler

Kütahya Kaplıcalar

Kütahya Yoncalı Kaplıcaları
Kütahya Yoncalı Kaplıcaları
Kütahya’nın şifalı sularının ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Türkiye’nin de dört bir yanından gidilen bu kaplıcalar sayesinde bütün bir yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirde yaşayan insanlarında gözde kaplıcalarından olan Kütahya kaplıcaları sizlere hem şifa vermekte hemde doğal güzellikleri ile huzur vermekte.

Kütahya’da Piknik Yapma

Gölcük Yaylası Mesire Yeri
Gölcük Yaylası Mesire Yeri
Kaplıcalarının yanı sıra doğal güzellikleri ile de harika bir yer olan Kütahya yemyeşil yaylalara ve birçok doğal güzelliklere sahip. Bu doğal güzelliklerden birisi de mesire yerleri ve bu mesire yerlerinde mutlaka piknik yapmaya gidin. Muhteşem bir manzaraya sahip Murat Dağı, birbirinden güzel kır çiçeklerini bünyesinde barındıran Porsuk Barajı, oksijenin bol olduğu, tertemiz bir havahya sahip Gölcük Yaylası ve Çamlıca mesire yeri piknik yapmak için tercih edilen ilk yerlerdir. Yemyeşil doğaya kuş seslerinin de eşlik etmesiyle Kütahya, huzurun merkezi haline gelmektedir.

Kütahya Motor ve Bisiklet Turları

Motor ve Bisiklet Turları
Motor ve Bisiklet Turları
Kütahya’ya gelip de farklı bir aktivite arıyorsanız ve adrenalin yaşamak istiyorsanız motor ve bisiklet turlarına katılmanızı tavsiye ederiz. Kütahya’da motor ve bisiklet turlarının en sık yapıldığı yer olan Frigya Vadisi boyunca bu aktiviteyi yapabilirsiniz. Ayrıca motor ve bisiklet turları yaparken sadece gününüzü renklendirmekle kalmayacaksınız. Aynı zamanda doğal güzellikleri hızlı ve yakından görme imkanınız da olacak.

Kütahya’nın Alışverişi

Kütahya çinileri ve porselenleri
Kütahya çinileri ve porselenleri
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Kütahya’nın porseleni ve çinisi Kütahya’nın simgesi haline gelmiş ve dünya geneline yayılmıştır. Sizlerde gittiğiniz zaman hayran kalacağınız Kütahya porselenlerini ve Kütahya çinilerini mutlaka satın alın. Hem kendiniz için hemde sevdikleriniz için Kütahya’dan götüreceğiniz hediye, bu porselen ve çinilerdir. Bunların yanı sıra takıları, yöresel elbiseleri ve nakışları da alternatif olarak alabilirsiniz.
Bütün bunların yanı sıra Çini Müzesini ve Arkeoloji Müzesini gezmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca Çinili Cami ve Çinili Çeşmeyi de mutlaka görün.
Çinili Cami
Çinili Cami

Kütahya’ya Gidince Yapmadan Dönmeyin

* 150 yıllık bir geçmişe sahip olan Germiyan Sokağındaki Türk konaklarını görmeden,
Türk konakları
Türk konakları
* Kaya mezarlarını, Frigya Vadisi’ndeki peri bacalarını, Aizanoi antik kenti ve şapelleri gezmeden,
Aizanoi antik kenti (Zeus Tapınağı)
Aizanoi antik kenti (Zeus Tapınağı)
* Türkiye Cumhuriyeti’nin destansı mücadelesi olan Kurtuluş Savaşının en derin izlerini taşıyan Zafertepe, Dumlupınar Şehitliğini görmeden ve o duyguları yaşamadan,
Dumlupınar Şehitliği
Dumlupınar Şehitliği
* Özellikle Kale içindeki Döner Gazino’da yöresel lezzetlerin tadında bakmadan,
Döner Gazino
Döner Gazino
* Kaplıcalarında şifalı sulara girmeden ve Kütahya pınarlarından içmeden,
Kütahya Pınarları
Kütahya Pınarları
*** Dünya çapında ünü yayılan Kütahya porselen ve çinilerinden satın almadan
Kütahya Çinisi
Kütahya Çinisi
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir