BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Erzincanda Gezilecek Yerler

Erzincan’da Bunları Yapın

Erzincan’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Erzincan’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Erzincan’da yapmanız gerekenler. Erzincan’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Erzincan’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat. Erzincan denince akla ilk gelen şeyler tulum peyniri, tava leblebisi, Girlevik Şelalesi ve kaplıcalardır. Bunların yanı sıra Erzincan’nın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Erzincan’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Erzincan’da Yapılacak Şeyler

Erzincan Rafting

Rafting
Rafting
Erzincan’da rafting yapabileceğiniz en uygun yer Karasu Nehri’dir. 1994 yılından beri rafting yapılan bu nehirde 1999 yılında “Erzincan 2000 Rafting Festivali” yapıldı. 1997 yılından beri profesyonel anlamda rafting yapılmaktadır. Suların en fazla olduğu ay Mayıs ayıdır. Mayıs ayından sonra sular azalmaktadır. Mayıs ayında parkur uzunluğu 40 kilometre iken Mayıs ayından sonraki zamanda parkur uzunluğu 26 kilometreye düşmektedir. Bu parkurun en önemli özelliği rafting yapılan parkurun hemen yanı başında hem karayolu hemde demir yolu olmasıdır. Dünyada bu özellikte hiçbir rafting parkuru yoktur.

Erzincan Su Kayağı

Su Kayağı
Su Kayağı
1998 yılında “Türkiye Su Kayağı Şampiyonası”nın yapıldığı Tercan Baraj Göleti Erzincan’ın turizm kapılarından birisi. Bu gölette birden fazla parkur bulunmaktadır. Bunlar;
  • Çalmışla parkuru – 1200 metre
  • Tuzla parkuru – 3750 metre
  • Mertekli parkuru – 1550 metre
  • Göyne parkuru – 1550 metre
  • Kemaliye Keban Barajı parkuru – yaklaşık 3000 metre.

Erzincan Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü
Yamaç Paraşütü
Erzincan’ın coğrafi yapısı yamaç paraşütü için oldukça elverişlidir. 1997 yılında yapılmaya başlayan yamaç paraşütü birkaç yıl içinde hızlı bir şekilde yayıldı. Erzincan’da yamaç paraşütü için aynı zamanda eğitimlerde verilmekte. Keşiş ve Munzur Dağlarının 3500 metreye kadar olması yamaç paraşütünün yapılmasını daha da kolaylaştırıyoruz.

Erzincan Trekking, Dağcılık ve Kampçılık

Trekking, Dağcılık ve Kampçılık
Trekking, Dağcılık ve Kampçılık
Eğer Erzincan’a giderseniz ve gerek trekking gerekse kaya tırmanışı yapmak isterseniz uzman rehberler eşliğinde bunu yapmanız mümkün. Trekking ve kaya tırmanışı sporlarının yanı sıra kamp kurma imkanınızda var. Trekking ve kaya tırmanışı yapabileceğiniz güzergah; Yaylabaşı Ardıçlı Gölü, Bayırbağdan başlayarak Yedigöller ve Aygır Gölü güzergahıdır. Kamp yapabileceğiniz alanlar ise Esence, Yedigöller, Refahiye Dumanlı ormanları ve Bayırbağ Değirmenönü mevkii.

Erzincan Akbulut Kayak Tesisleri

Akbulut Kayak Tesisleri
Akbulut Kayak Tesisleri
Doğu Anadolu Bölgesinin güzide şehirlerinden birisi olan Erzincan’a gidipte kayak yapmamak olmaz. En sert kışların yaşandığı Erzincan’da kurulan Akbulut Kayak Tesisleri şehrin ve ülkemizin önemli tesislerindendir. Altyapının hazır olduğu bu tesislerde kayak kiralayabilir ve kayak eğitimi alabilirsiniz. Akbulut Kayak Tesislerinin toplam alanı 30.000 metrekaredir. Akbulut Kayak Tesislerinin alt istasyon rakımı 1927 metre, üst istasyon rakımı ise 2155 metredir. Uzunluğu ise 1026 metredir.

Erzincan Avcılık ve Balıkçılık

Avcılık ve Balıkçılık
Avcılık ve Balıkçılık
Erzincan’da avlanmak isterseniz bunu kolayca yapabilirsiniz. balık türlerinden en başta alabalık tutma imkanınız varken avlanma yapabileceğiniz hayvanlar ise yaban keçisi, ayı, domuz, porsuk, sansar, susamuru, tavşan, keklik, yaban ördeği v.b. Avlanma yapabileceğiniz yerler ise Kemah, Kemaliye, Tercan, Alp bucağı, Karasu vadisi çevresi ve Refahiye ilçeleridir.

Erzincan Kaplıcaları

Erzincan Kaplıcaları
Erzincan Kaplıcaları
Erzincan’a gittiğiniz zaman şifalı suları olan kaplıcaları gezmeyi ve bu kaplıcalara girmeyi yapacağınız aktiviteler arasına alın. Özellikle Ekşisu’da çıkan Bçğert maden suyunun tadına bakın. Horhor şifalı havuzu, Erzincan ılıcası da görmeniz gereken yerlerden.

Erzincan’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Altıntepe şehir kalıntılarını görmeden,
* Mama Hatun Kervansarayı, Terzi Baba Türbesi ve Kemah Kalesini gezmeden,
Terzi Baba Türbesi
Terzi Baba Türbesi
* Erincan’daki Girlevik Şelalesine gidip burada alabalığın tadına bakmadan,
* Esentepe’den şehrin manzarasının keyfini çıkarmadan,
* Ekşisu’da maden suyu içmeden,
Ekşisu Maden Suyu
Ekşisu Maden Suyu
* Doğal jakuziye girmeden,
* Tava leblebisinin, tulum peynirinin tadına bakmadan 
sakın dönmeyin…
Tava Leblebisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir