BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

İzmirde Gezilecek Yerler

İzmir’de Bunları Yapın

İzmir’e gitmeyi düşünüyorsanız ve İzmir’e gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte İzmir’de yapmanız gerekenler. İzmir’e gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. İzmir’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

İzmir denince akla ilk gelen şeyler Karaburun Yarımadası, İnciraltı, Kuş Cenneti, Efes Antik Kenti, Karşıyaka, Kemeraltı Caddesi, Alsancak, Bornova, Foça, Çeşme ve tabi ki Karşıyakaspor ile Göztepe Spor kulüpleri. Bunların yanı sıra İzmir’in tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de İzmir’e ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte İzmir’de Yapılacak Şeyler

Sebzciliğin ve çiçekçiliğin yaygın olduğu İzmir, ülkemizin en önemli şehirlerindendir. İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’nin en kalabalık 3. şehri olan İzmir, Ege Bölgesinde ve ülkemizin en batısında bulunur. Sebzecilik ve çiçekçiliğin yanı sıra meyve ve sercılığında geliştiği İzmir ili, özellikle tatilcilerin gözde mekanlarındandır. Eğer İzmir’e gideceksiniz mutlaka yapmanız gereken şeyler var. Herşeyden önce gevrek simidini ve çiğdemini mutlaka yiyin.

İzmir Kemeraltı Çarşısı

Kemeraltı Çarşısı
Kemeraltı Çarşısı
Kemeraltı Çarşısı, İzmir’in Konak ilçesine bağlı bir çarşıdır. Konak meydadan Mezarlıkbaşına kadar uzanan bu çarşıda birçok dükkanlar ve hanlar mevcut. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na günde binlerce ziyaretçi gelmektedir. Eskiden üzeri örtülü iken şimdi artık yer yer üzeri örtünmüş durumda. İzmir gezinizin yapılacaklar listesine mutlaka Kemeraltı Çarşısı’nı yazın.

İzmir Alsancak

Alsancak
Alsancak
Alsancak’da Kemeraltı Çarşısı gibi İzmir’in Konak ilçesine bağlıdır. İzmir’in neredeyese simgeleri haline gelen Kordon, Gül Sokak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gündoğdu Meydanı, İzmir Alsancak Stadyumu gibi yerlerin hepsi Alsancak semtinde bulunmaktadır. Alsancak, özellikle birçok şairlerin ve yazarların ilham kaynağı olmuştur. Alsancak tarihine baktığınız zaman bu bölgede saygın insanlar yaşadığı bu yer doğal güzellikleri ile de ön plana çıkmakta.

İzmir Batis’in Kahvesi

Batis'in Kahvesi
Batis’in Kahvesi
Batis’in Kahvesi, tarih bir yapıdır ve yakın zamana kadar harabe bir şekilde öyce duruyordu. Ama burası şahıslar tarafından satın alındı ve güzel bir şekilde restore edildi. Manzarası çok güzel bir mekandır.

İzmir Alaçatı

Alaçatı Köy Pazarı
Alaçatı Köy Pazarı
Eğer İzmir’e gittiyseniz mutlaka Alaçatı Köy Pazarına da uğrayın. Denizle rüzgarın iç içe olduğu Alaçatı’da son derece huzurlu ve sakin bir ortam vardır. Özellikle turistlerin yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Alaçatı Köy Pazarı, balık restorantları ile de ünlüdür. Burada mutlaka Alaçatı Balık Restorantlarında bir yemek yiyin.

İzmir Kuş Cenneti

Kuş Cenneti
Kuş Cenneti
İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı olan bu Kuş Cenneti 1982 yılında ilan edilmiş ve 8.000 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Leylek, Suna, Angıt, Deniz Kırlangıcı, Uzunbacak, Arıkuşu, Kuyrukkakan gibi 220 kuş türünün barındığı bu yerde 59 kuş türü de kuluçkaya yatmaktadır.

İzmir Efes Antik Şehir

Efes Antik Şehir
Efes Antik Şehir
Antik bir Yunan şehri olan Efes Antik Şehir, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlıdır. Ayrıca Roma zamanında önemli bir Roma şehri idi. M.Ö. 6000 yıllarında kurulan bu şehir klasik Yunan dönemine ait İyonya’nın 12 şehrinden birisidir.
Ayrıca İzmir Çeşme’de masmavi denize girebilir, eğer isterseniz dalış yapabilirsiniz. Foça’da tekne turları ile gezintiye çıkabilir, Foça yoğurtlu kupa balığı ile Foça turp otu salatasının tadına bakabilirsiniz.

İzmir’e Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Tarihi Asansör, Çakırağa Konağı, Kızlarağası Hanı’nı görmeden,
Kızlarağası Hanı
Kızlarağası Hanı
* İzmir’in Arkeoloji Müzesini ve Atatürk Müzesini gezmeden,
Atatürk Müzesi
Atatürk Müzesi
* Kemeraltı Çarşısı, Kordonboyu ve Teleferik Tesislerinin gezmeden,
Teleferik Tesisleri
Teleferik Tesisleri
* Balçova’nın kaplıcalarına girmeden,
Balçova kaplıcaları
Balçova kaplıcaları
* Efes, Meryem Ana Evi, Bergama Antik Kenti gibi tarihi yerleri gezmeden,
Meryem Ana Evi
Meryem Ana Evi
* Çesme’de denize girmeden,
Çesme
Çesme
* Yöresel lezzetlerden İzmir Köftesi, Ödemiş Kebabı, Boyoz (börek), Kumru, Gevrek ve meşhur Gerdan tatlısının tatlarına bakmadan,
İzmir Köftesi
İzmir Köftesi
* İzmir dönüşü kuru İncir, sultaniye üzüm, Kemalpaşa Kirazı, Bergama tulum peyniri, lokma, Ödemiş İpeği (Pembizar), iğne oyaları, yemeni ve görece nazar boncuklarından satın almadan,
Kemalpaşa Kirazı
Kemalpaşa Kirazı
* Çeşme’de ve Foça’da balık yemeden
Foça Balık Restoranları
Foça Balık Restoranları
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir