BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Kasım 2014 Çarşamba

Musda Gezilecek Yerler

Muş’ta Bunları Yapın

Muş’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Muş’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Muş’ta yapmanız gerekenler. Muş’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Muş’ta keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Muş denince akla ilk gelen şeyler Malazgirt, Arak Manastırı, Muş Kalesi, Muş Evleri ile yöresel yemeklerden Muş köftesi, domatesli lahana dolması, çorti, keşkektir. Bunların yanı sıra Muş’un tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Muş’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Muş’ta Yapılacak Şeyler

Muş Arak Manastırı

Arak Manastırı
Arak Manastırı
Arak Manastırı, Karaçavuş Dağlarının doğu bölümünde bulunmaktadır. Bu manastır Kepenek Köyünün eski adını almıştır. Sasaniler tarafından M.S. 490’lı yıllarıda yapıldığı tahmin edilen bu manastırın yaklaşık 250 metre uzağında birde Çan Kulesi bulunmaktadır. Kilise ve alışveriş merkezi olarak da kullanılan manastırın 360 odası var. Odaların 360 adet olması yılın günlerini simgelemektedir. Tahminlere göre Sasaniler bu manastırı Romalılara yaptırmıştır. Zira Arak Manastırı Roma mimarisine sahip.

Muş Kalesi

İl merkezinde bulunan bu kaleyi kimin ne zaman yaptığı kesin olarak bilinmemektedir. Muş Kalesi en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Bu bölgede yapılan savaşlar sonucu büyük bir kısmı yıkılmış ve Arap, Selçuklu ve Osmanlı mezarları bulunmaktadır.

Malazgirt Kalesi

Malazgirt Kalesi
Malazgirt Kalesi
Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı olan Malazgirt’te bulunan Malazgirt Kalesi, ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Hem İslamiyet döneminde hemde Bizans döneminde birçok savaşın yapıldığı bu kale eski Malazgirt olarak nitelendirilen bölgenin çevresini kuşatmıştır. Malazgirt Kalesinin onarımları geçmişte olduğu gibi günümüzde de yapılmaktadır.

Muş Yöresel Lezzetler

Muş köftesi
Muş köftesi
Muş’un başlıca geçim kaynağı hayvancılık olduğu için yöresel yemeklerinde et ilk sıradadır. Yöresel yemeklerin başında Muş köftesi gelmekte. Ayrıca domatesli lahana dolması, çorti ve keşkek de diğer önemli yöresel lezzetlerdendir.

Muş’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Arak Manastırını, Muş Kalesini, Ulu Camiyi, Murat Paşa Köprüsünü ve Çengilli Kilisesini gezmeden,
Murat Paşa Köprüsü
Murat Paşa Köprüsü
* Başta Muş köftesi, lahana dolması, çorti aşı ve keskek olmak üzere yöresel lezzetleri yemeden,
Lahana Dolması
Lahana Dolması
* Yöreye özgü el sanatları, halı, kilim, boncuk ve dantel işlerinden satın almadan
Muş kilimi
Muş kilimi
sakın dönmeyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir