BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

18 Mart 2015 Çarşamba

İcinde Yasayabileceginiz 7 Magara

İçinde Yaşayabileceğiniz 

7 Mağara

Ürdün'den İspanya'ya, ABD'den Türkiye'ye, binlerce yıl önce inşa edilen yaşam alanlarına göz attık.

Eğer doğada kaybolduysanız veya ıssız bir adaya düştüyseniz, bir mağara bulup orayı eviniz yapmak en büyük hayaliniz olacaktır. Aslında bu, bin yıllar boyunca birçok insanın hayali değil, gerçeği olmuş. Biraz araştırdık ve ABD’den Afganistan’a, dünyanın farklı noktalarındaki en ilginç “ev-mağara”ları bulduk. Eğer hamağınızı alıp doğada biraz sallanmak istiyor ve yağmurdan da korunayım diyorsanız, işte size seçenekler.
Petra, Ürdün
Nerede: Ma'an bölgesi, Ürdün
Ne zaman yapıldı: MÖ 300
İlk kimler yaşadı: Nebatiler
Nasıl gidilir: Petra kasabası üzerinden deve, eşek veya atla ulaşabilirsiniz.
40 kilometrekare bir alanı kaplayan mağaralar, bölgenin doğal dokusu olan pembe kayaların içine oyulmuş ve yapıldıkları çağda Arabistan, Mısır ve Suriye’deki zengin ticaret hayatına hizmet etmiş.
Bölge daha çok, kaya içine oyulmuş sütunlu yapıları ile tanınıyor ama UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan mağaralar da en az onlar kadar değerli.
Uçhisar, Kapadokya – Türkiye

Nerede: Nevşehir, Türkiye
Ne zaman yapıldı: MS 300
İlk kimler yaşadı: Roma'dan kaçan Hristiyanlar
Nasıl gidilir: İstanbul veya Ankara üzerinden tren veya uçak kullanarak gidebilirsiniz.
Kapadokya’daki mağara sisteminde önemli yeri olan ve aynı zamanda doğal bir kale görevi de gören Uçhisar, uzaktan bakıldığında dev bir İsviçre peynirini andırıyor.
İçlerinde evlerin yanı sıra, kiliseler, tüneller, mezarlıklar ve çeşitli tuzaklar da barındıran mağara sisteminin bulunduğu bölge, aynı zamanda güvercinleriyle ünlü ve bazı mağaralar, kuşların gübrelerini bırakmasını teşvik etmek için beyaza boyanmış.
Vardzia, Güney Gürcistan
Nerede: Güney Gürcistan
Ne zaman yapıldı: 1180’ler
İlk kimler yaşadı: Gürcü keşişler
Nasıl gidilir: Akhaltsikhe'ya yapacağınız günübirlik bir turla Tarihi Mimari Müzesi olarak kullanılan mağaraları görebilirsiniz.
40 bin insanı barındırmak üzere inşa edilen bu mağara sistemi 13 kat, 409 oda ve 25 şarap kilerinden oluşuyor. Mağaranın birçok bölümü 1283 yılındaki büyük depremde dağın ikiye ayrılması sonucu ortaya çıkmış. Bugün mağaraların manastır olan kısmı hala bir grup keşiş tarafından kullanılmaya devam ediyor.
Terreras del Cualgerin, İspanya
Nerede: Almeira bölgesi, Andalucia – Güneydoğu İspanya
Ne zaman yapıldı: MÖ 1900 - 1300
İlk kimler yaşadı: Prehistorik dönem insanları
Nasıl gidilir: Aracınızı Madrit’in 380 kilometre güneydoğusuna sürdüğünüzde modern mağara otelleri bulacaksınız.
İlk olarak, bölgeye gelen gümüş madencileri tarafından oyulduğu düşünülen mağara sistemi beş kademeye yayılmış olarak 260 oda barındırıyor. Geçmişten bu yana doğal nedenlerden dolayı büyük oranda zarar gören mağaralardan sağlam olanları tekrar dekore edilmiş ve turistlerin konaklaması için hizmete açılmış.
Mesa Verde, ABD
Nerede: Montezuma bölgesi, Colorado - ABD
Ne zaman yapıldı: 1190’lar
İlk kimler yaşadı: Pueblolar ve Anasaziler
Nasıl gidilir: Grand Circle’ın güneybatısında yer alan mağaralara Colorado’daki bütün büyük havaalanları üzerinden ulaşmak mümkün.
1800’lü yılların sonunda bir kovboy tarafından tesadüfen bulunan mağara yerleşiminin merkezinde Kaya Sarayı bulunuyor ve yerleşke yaklaşık 600 mağara barındırıyor.
Antik çiftçilerin, kaya bloğunun kalbine inşa ettiği 150 adet odanın da yer aldığı bölge, ulusal park ilan edilmiş ve bugün ABD’nin en geniş sit alanı olma özelliğini taşıyor.
Festos, Yunanistan
Nerede: Festos, Girit - Yunanistan
Ne zaman yapıldı: MÖ 3000 - 1850
İlk kimler yaşadı: Minos medeniyeti
Nasıl gidilir: Adanın başkenti Heraklion’dan arabayla bir saatte ulaşabilirsiniz ama mağaralar ancak uzaktan görülebiliyor.
Denizin içine doğru tehlikeli bir biçimde uzanan bu mağaralar, binlerce yıllık tarihiyle bilinen en eski kireçtaşı mağaralarından. Kusursuz şekilde oyulmuş yataklara, pencerelere ve odalara sahip bu mağaralar, 70’li yıllarda hippilerin yaşadığı bir bölgeye dönüşmüş fakat bugün mağaralar ziyaretçilere kapalı.
Bamiyan, Afganistan
 Nerede: Merkez Afganistan
Ne zaman yapıldı: MS 600
İlk kimler yaşadı: Heftalitler
Nasıl gidilir: Kabil’den haftada üç uçuş yapılıyor ama ziyaret için özel izinler lazım.
Yaklaşık 1000 civarında mağara barındıran sistemin bazı bölümleri, Taliban’ın 2001’de ağır silahlarla yaptığı saldırı nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya.
Bugün hala 700 kadar Afgan ailenin barındığı mağaralar, girişlere takılan kapı ve pencerelerin yanı sıra, üzerine monte edilen uydu antenleri ve güneş panelleri yüzünden de büyük zarar görmüş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir