BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

18 Mart 2015 Çarşamba

Bu Dev Kayalar Yercekimine Meydan Okuyor

Bu Dev Kayalar Yerçekimine Meydan Okuyor!

Yeryüzünde bin yılı aşkın süredir aşınarak şekillenen dev kayalar, kusursuz dengeyi bulmuş gibi!

Onlar inanılması güç doğa harikalarının başında geliyor – her an devrilecekmiş gibi duran, fakat kusursuz bir denge içinde ayakta duran dev kayalar! Bazıları bin yılı devirdi fakat fotoğraflarına bakınca insan yakın bir gelecekte devrilenin onlar olacağını düşünüyor! Yerçekimine meydan okuyan kayalardan 10 tanesini seçtik. Sizce tılsım daha ne kadar sürecek? 
1) Balanced Rock Park, ABD
15 metre yüksekliğinde ve 40 ton ağırlığındaki bu rüzgarla şekillenmiş kaya, sadece 1 metre 43 santimlik minik bir taş parçasının üzerinde duruyor. Etrafında fazla durmasak iyi olur…
2) Ah-Shi-Sle-Pah Bölgesindeki Peribacaları, ABD

İlk bakışta bir mantar tarlasını andıran garip kaya oluşumunun gerçek boyutu, arka plandaki gökkuşağını görünce daha iyi anlaşılabiliyor. Ülkemizde de benzerlerini gördüğümüz peribacası adı verilen bu yer şekillerinin üst tabakaları farklı yoğunlukta olduğu için rüzgarın aşındırma kuvveti daha zayıf olan alt tarafı ince bir sütuna çevirmiş.

3) Mushroom Rock State Park, ABD

Kuzey Kansas’taki Smoky Hills bölgesinde bulunan park, "mantarkaya" adı verilen yer şekillerinin toplandığı bir bölge. Jeoloji uzmanlarının yakından ilgilendiği bu kayaların, mantar şeklini doğal etkenlerle mi, yoksa yapay olarak mı aldığı hala bir merak konusu.
4) Garden of the Gods, ABD

O kaya orada nasıl dengede duruyor? Herkesin aklındaki soru bu. Ama bildiğimiz bir şey var ki kimse arabasını oraya park etmek istemez.
Bu eşsiz kaya, Colorado’da "Tanrıların Bahçesi" adı verilen yaban bölgesinin bir parçası ve bu alan yaklaşık 3 bin yıldır birçok Amerikan yerlisi kabilesine ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki doğal kaya oluşumlarının bazıları, üzerlerinde binlerce yıllık insan tarihinin antik izlerini de taşıyor.
5) Kannesteinen, Norveç
Kıyı şeridinden sadece birkaç metre uzakta olan bu balina yüzgeci şeklindeki heykelin sanatçısı doğanın ta kendisi. Suyun aşındırması sonucu oluşan kaya, kusursuz bir şekilde dengede durmaya devam ediyor.
6) Marble Canyon, Arizona
 İsmini renkli kayalarından alan, bölge popüler bir rafting ve balıkçılık noktası. Kamp yapmak için geldiğinizde çadırınızı bu ufaklığın yanına kurmak pek iyi bir fikir olmaz!
7) Krişna’nın Tereyağı Topu, Hindistan
Önünde durup fotoğraf çektirmeden önce iki defa düşüneceğiniz dev kayalardan biri de Hindistan’da bulunuyor. Indiana Jones filminin açılış sahnesindeki dev topa benzeyen "tereyağı topu" her an yerçekimi kurallarına boyun eğecekmiş gibi duruyor.
8) Tiniri Çölü Kayası

400 bin kilometrekarelik Sahra Çölü’nün pek bilinmeyen bir bölgesi olan Tiniri, Nijer’in kuzeydoğusundan Çad’ın batısına uzanıyor. Gündüz sıcaklıklarının ortalama 42 derecede seyrettiği çölde hayatta kalmak gerçekten zor.
Afrika’nın bu bölgesinde esen ve “Harmattan” olarak bilinen sıcak ve tozlu rüzgarın aşındırıcı gücü sayesinde çölde birçok ilginç kaya oluşumu görmek mümkün.
9) El Capitan, ABD
El Capitan deyince herkesin aklına Yosemite National Park'taki bin metrelik dev duvar gelebilir. Fakat Teksas’taki Guadalupe Dağları'nda binlerce yıldır yıkılmadan duran bu kayayı da hafife almayınız!
10) Grand Staircase, ABD


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir