BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

12 Mart 2015 Perşembe

Hamak Kurmak icin 12 Sira Disi Yer

Hamak Kurmak İçin 12 Sıra Dışı Yer

Şehir manzaralısından iki dağ arasında kurulana, hamak keyfi yapılabilecek eşsiz yerleri sıraladık.

Hafifçe sallanan bir hamak bazen maceranın ta kendisi olabilir. Katlanıp taşınabilen, iki çıkıntı bulacağınız her yere kolayca kurulabilen ve üzerine yatılabilen hamakla kendi maceranızın kahramanı olabilirsiniz. Nasıl mı? Dünyanın çeşitli yerlerinden, hamağınızı sallandırmak isteyeceğiniz 12 eşsiz mekanı bulduk.
Burası cennet olabilir mi? 

Bu kareyi çeken fotoğrafçı, hamağın kurulu olduğu yeri gizli tutmayı tercih ediyor. Ama biraz hayal gücüyle Karayipler veya Güney Pasifik’te olduğunuzu ve bu hamakta keyif yaptığınızı düşünebilirsiniz.
Ağaçların tepesinde, Aspen - Colorado, ABD

Oraya o hamağı nasıl germişler bilmiyoruz ama, ne kadar muhteşem bir manzarası olduğu apaçık ortada. Sonbaharın eşsiz yeşil tonları ile birlikte Colorado manzarasını seyrederek sallanmak harika olsa gerek.
Deniz kenarı, Guatemala

Guatemala daha çok balta girmemiş ormanları ve macera rotaları ile tanınır. Buna şimdi bir de uykuyu ekleyebiliriz. Bonusu da var: Hafif bir şekerlemeden sonra akşam yemeği için hemen bulunduğunuz yerde balık tutmaya başlayabilirsiniz.
Göl kenarı, Vermont, ABD
Şu bir gerçek ki, insan bedeni sürekli, yatıp uyuyacağı huzurlu mekanlar arıyor. ABD’nin kuzeydoğusunda yer alan Vermont’ta hem sonbaharın muhteşem renklerini, hem de kenarında hamağınızı sallandıracağınız harika bir göl bulabilirsiniz.
Ağaç gölgesi, Kaliforniya
Kaliforniya'nın ünlü sekoya ağaçları yüzlerce yıl yaşayabiliyor ve bu ağaçların boyları gökdelen yüksekliğine erişebiliyor. Oraya çıkmak kolay değil ama olaya iyi tarafından bakın: Kuracağınız hamağın kıracağı hiçbir küçük dal olmayacak. 
Şelale yanı, Çin
Üç ip yardımıyla gerilen bu hamak, Çin’in şelaleleriyle ünlü Zhejiang bölgesindeki “Beş Ejderha Şelalesi"nin hemen yanında kurulmuş.
Şehir manzaralı hamak, Viyana - Avusturya
 Fotoğraf sanatçısı Sebastian Walhuetter ve arkadaşlarının düzenlediği bir highline etkinliğinde, Igor Scotland isimli bir maceracı 35 metre yükseklikte gerili bir hamakta sallanıyor. Viyanalı highline sporcuları şehrin başka noktalarında da aynı gösteriyi tekrarladılar.

Gaz kulelerinde manzara keyfi, Viyana - Avusturya
Viyana’daki eski gaz kuleleri geçen yüzyılın hemen başında, gaz depolamak için inşa edilmiş. Aynı yapılar bugün içlerinde birçok ev ve iş yeri barındırıyor. Bu eski binaların, yerden 95 metre yükseklikteki çelik çatıları arasına hamak kurup sallanarak Viyana manzarasını seyretmek güzel olmaz mıydı?
Buzul manzaralı uyuklama, Monte Forno - Avusturya

Fotoğrafçı Sebastian Walhuetter’ın söylediğine göre bu fotoğraf, highline ve alpin tarzı tırmanışı kapsayan bir seyahat sırasında çekilmiş. İsviçre’deki Monte Forno Buzulu’na çıkacak olan ekipten bir maceracı, mola esnasında şöyle bir dinlenmek için hamağını hemen kuruvermiş. İşte bu kadar basit. 
Rekor denemesi, Monte Piana - İtalya

16 adet hamak, 22 insan. Topluluk, bir highline etkinliği için İtalya'da bir araya geldi ve bir rekora imza attılar. Korkmayın, bu etkinlikte kimse yara almadı. Hat her ne kadar kopacakmış gibi dursa da, öncesinde ölçümler yapıldı ve 2.350 kilograma kadar taşıyabildiği belirlendi.  
Dünya rekorunu kırdıktan hemen sonra, Çin


Alex Schultz Çin’e harika Çin yemeklerini tatmak için değil, dünyanın en uzun highline yürüyüşünü yapmak için gitti. 375 metrelik rekoru kıran Schultz’un en büyük ödülü ise duvarın üzerine kurduğu hamakta biraz uyuklamak oldu. 
Uzay ağı, Utah, ABD


Bu defa listemizde hamağa pek de benzemeyen bir malzeme var ama, üç gün süren inşası ve eşsiz mühendislik mucizesi ile "Uzay Ağı", üzerinde onlarca insanın uyumasına imkan veriyor. Teknik olarak o, dünyanın en büyük hamağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir