BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

11 Mart 2015 Çarşamba

Bu Selalelere Bakarken Soguktan Donacaksiniz

Bu Şelalelere Bakarken Soğuktan Donacaksınız!

Buz gibi bir maceraya hazır mısınız? İşte dünyanın en heybetli ve "donmuş" 7 şelalesi.

Şelale deyince çoğu insanın aklına yemyeşil bir doğanın içinde, yüksekten akan berrak bir su, yaz havası ve dinginlik hissi gelir. Ama kış şartları hüküm sürüyorsa, doğanın dondurucu gücü bu manzarayı tersine çevirir.
Size dünyanın en heybetli ve fotoğraflarına bakarken bile donacağınız şelalelerini tanıtacağız şimdi. Olur da ziyaret etmeyi planlarsanız, bu şelalelere kafanızı sokup serinleyemeyeceğinizi bilin!  
Niagara Şelalesi, ABD
Dünyanın en meşhur şelalesi Niagara’dır desek yanlış olmaz. Bu ünü hak etmesinin iki sebebi var: Gerçekten devasa boyutta olması ve tam ABD ve Kanada sınırında uzanan eşsiz bir konumda yer alması. Uzun yıllar sonra donan şelaleye bu kış ilk defa bir buz tırmanışı yapıldı ve bu tehlikeli görevi gerçekleştiren tecrübeli tırmanışçı Will Gadd tarihe geçti. 

Aldeyjarfoss, İzlanda
 İzlanda doğal oluşumlar ve alışılmadık yer şekilleri açısından oldukça zengin bir ülke. Aldeyjarfoss da bu etkileyici noktalardan bir tanesi. Kış ortasında tamamen donan bu devasa su kütlesi hem şekli, hem de bembeyaz rengi nedeniyle mutlaka görülmesi gereken bir doğa harikası. Kuzey İzlanda’daki şelaleye gitmek isteyenlerin, Skjalfandafljot Nehri boyunca iki saat yürümeleri gerektiğini de hatırlatalım.

Helmcken Şelalesi, Kanada
 Kanada’nın British Columbia (BC) bölgesinde bulunan bu 141 metrelik dev şelale, ona tırmanmak isteyenlerin bazen rüyası, bazen de kabusu oluyor. Buz tırmanışçıları için adeta bir ikon olan şelaleye ilk tırmanan isim yine Will Gadd olmuştu. Bu şelaleleyi ziyaret etmek de hiç güç değil. Wells Gray Eyalet Parkı’na gitmeniz yeterli.

Svalbard, Norveç
Norveç’e ait Svalbard takım adaları hem buzulları, hem de dünya üzerinde doğrudan okyanusa dökülen nadir şelaleleri ile ünlü. Eriyen kar sularının buzu yararak açtığı nehir yatağı ve yüksek buzulun üzerinde okyanusa akan su kütlesi gerçekten görülmeye değer. Bu doğa olayına şahsen tanık olmak istiyorsanız üzerinize kalın bir şeyler giyin ve Norveç’ten Kuzey Kutbu’na giden yolu yarılamaya hazır olun.
Lyngen, Norveç

Red Bull Photography projesi için bölgeye giden Ray Demski ve arkadaşlarının amacı, Kuzey Kutup dairesi içindeki Lyngen’de donmuş şelale ve Kuzey Işıkları’nı beraber fotoğraflayabilmekti. Başarmışlar mı? Bizce evet.
Rifle, Colorado – ABD 
 Fotoğrafçı Boone Speed’e göre bir buz tırmanışı sırasında gerçekleşebilecek en kötü senaryo, buz sütununun tamamen çökmesi. Buz tırmanışçılarının en çok ziyaret ettiği noktalardan birisi de, yazın keskin kayaları, kışın ise dev buz kütleleri ile ünlü olan Rifle – Colorado. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir