BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

9 Şubat 2015 Pazartesi

Yuksek İsler

Yüksek İşler

Birçok kez dünyanın zorlu zirvelerine tırmanmışlardı. Ama hayallerinde Boğaziçi Köprüsü vardı.

 Yüksek İşler ekibi Boğaziçi Köprüsü’nü ışıkla donatmak için iki hafta boyunca sabahtan akşama kadar çelik halatlar üzerinde cambazlık yapıp durdu. Ekipten şahin şahin yorucu bir günün ardından son kez inişe geçmek üzere hazırlık yapıyor.


 Örümcek Adamlar 
İki haftalık zorlu çalışmanın son günü. Hava güneşli olmasına rağmen yine rüzgârlı ve soğuk. Emniyet noktaları ve kurtarma sorumlusu Çağlar Erkenci (en üstte) iniş yapan ekipten üç kişinin kontrollerini yapıyor.


 Yüksek İşler ekibi çalışırken onlara arka planda İstanbul’un en güzel manzaraları eşlik etti. Şahin şahin ışık modüllerini Ortaköy Camii’ne karşı sabitledi.


 Güneş Ergüden üzerinde taşıdığı 8 - 10 kilogramlık malzeme ile birazdan ışık modüllerini yerleştirmek için inişe geçecek. Son kontrollerini yapıyor. Bu sırada aşağıdan İstanbul Boğazı’nı ikiye bölen bir şilep geçiyor.


Bitmeyen İniş 
Köprünün ışıklandırılması sırasında bir kişi her gün köprü ve ana kablo üzerinde 4 - 5 kilometre yürüyor, toplam 250 - 300 metre iple iniş yapıyordu. Işık modüllerini sabitleye sabitleye inenlerden biri de Güneş Ergüden’di.


 Yüksek Sıkıntı 
Bora Gürbüz ve Sinan Demirtaş sabitleme işinin zorluğundan ve monotonluğundan sıkılınca biraz olsun eğlenmeye karar verdi. Çünkü 70 metre daha ip inişleri var. Deniz seviyesinden ise 130 metre yüksekteler.


 Rüzgârlı ve soğuk bir İstanbul sabahı yine… Güneş Ergüden (arkada) ve Öztürk Kayıkçı köprünün Beylerbeyi tarafındaki, 93 metrelik en uzun çelik askı halatında iş başında. Emniyetlerini almış, ışık modüllerini sabırla teker teker yerleştirecekler.



Günbatımında ekip inişe geçmiş. İstanbul trafiğinin yoğunluğu artmaya başlamış. Muhtemelen işten dönen yorgun İstanbullular Yüksek İşler ekibini seyrederken hem şaşırıyor hem de eğleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir