BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

16 Şubat 2015 Pazartesi

Bacaklarinizi Titretecek 10 Cilgin Kopru

Bacaklarınızı Titretecek 10 Çılgın Köprü

Film seti değil, hepsi gerçek mekanlar! Hindistan'dan Çin'e, işte dünyanın en tekinsiz köprüleri.

Her biri Hollywood seti gibi; hemen yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi tekinsiz ve ilkeller... İki kayalık tepenin arasında, azgın bir nehrin üzerinde veya uçsuz bucaksız bir ormanın tepesinde asılı duran ve sürekli sallanan köprülerden en çılgın olanlarını seçtik. Bu köprüler rüyalarınıza girecek!

Avusturya’da uzaya çıkan köprü
 Geçmenin cesaret istediği titrek asma köprüler bazen Avrupa’nın orta yerinde de karşımıza çıkabiliyor. Aynen dağ havası koklayarak karşıya geçebileceğiniz Avusturya’daki bu köprü gibi…





Batı Yeni Gine'deki muhteşem asma köprü
 Baliem nehrinin azgın suları üzerinde kurulu olan bu asma köprüyü adımlarken sadece karşıya geçmiyor, aynı zamanda tırmanıyorsunuz. Evet, köprü yokuş yukarı gidiyor.





Endonezya tarzı nehir köprüsü
 Böyle bir köprüyü geçmek için usta sörfçüler veya kaykaycıların sahip olduğu türden bir denge yetisine sahip olmak gerekiyor. Peki ya bu çocuklar ne yapıyor? Aldırmayın, onlar her gün okula giderken bu yolu kullanıyorlar.





Everest’in buz köprüleri
Bu köprüler bölgede yaşayan ve dağcılara rehberlik yapan Şerpalar tarafından her yıl buz yarıklarının üzerine kuruluyor ve Everest macerasına atılan insanların yaşadığı en zorlu tecrübelerden biri olarak kabul ediliyor. Dondurucu soğuk eşliğinde, dolu bir sırt çantası ve ayakta kramponlarla geçildiğini de unutmayın. 

Hindistan’da ağaçların arasında bir gezinti
 Çok da korkutucu olmayan bir köprüyle başlayalım. Korkutucu değil diyoruz çünkü bu köprü Hindistan'daki bir otelin parçası ve de odalara gitmek için kullanılıyor. Yine de temkinli olmak lazım. Hele ki otel barında biraz fazla vakit geçirdiyseniz. 





Himalayalar’da çılgın selfie
Alkışlar bu korkutucu köprünün ortasında durup, böyle bir fotoğraf çekmeyi akıl eden çılgın dostumuza gelsin. İşte cesaret budur!

 Çin’in Mekong Nehri’ndeki ip köprü




Mekong Nehri, Güney Doğu Asya’da altı ülkeden geçerek Pasifik okyanusuna dökülüyor: Çin, Burma, Laos, Tayland, Kamboçya ve Vietnam. Nehir çoğunlukla sakin akmasına rağmen bazı yerlerde çılgın rapidler (aynı fotoğraftaki gibi) oluşturabiliyor. Yerel halk ise köprüyü kullanmaya çoktan alışmış.


 Nimbus Dağı, ABD




Bu kadar yüksekte ve böylesine sallanan bir köprüyü tarif etmek için tek bir söz biliyoruz: Şaka gibi. Adımlarınıza dikkat edin ve kafanıza çarpan bulutların keyfini çıkarın!

 Pakistan’daki Hüseyni Köprüsü




Dünyanın en tehlikeli köprüsü ile tanışın. Bunu yapan mühendisin kesinlikle okula geri dönmesi lazım. Hüseyni Köprüsü'nün dünyanın en tehlikeli köprüsü olduğunu söyledik ama Kuzey Pakistan buna benzer köprülerle dolu. Turistik bir gezi düşünüyorsanız bir kenara not alın. 

Brezilya’nın yağmur ormanlarında titrek adımlar




Pirenopolis’teki bu köprü adeta ormanın bir parçası haline gelmiş. Üzerinden geçerken bacaklarınıza oldukça fazla iş düşecek, hatta bazen havada serbest salınıma bile geçeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir