BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

18 Şubat 2015 Çarşamba

Dunyanin En Siradisi Maratonlari

Dünyanın En Sıra Dışı Maratonları

Çin'den Grönland'a, sualtından Everest’in tepesine en alışılmadık maratonlarını keşfedin!

Maraton zaten başlı başına zor bir spor ama onu daha da eziyetli hale getiren bazı yerler, yarışlar var. Sualtında ya da binlerce metre yükseklikte bir dağın tepesinde koşulan maratonlar gibi. Wings for Life World Run 2015 için geri sayarken, yüksek seviyede dayanıklılık isteyen ve dünyanın farklı noktalarındaki garip mekanlarda koşulan maratonlara da göz atalım dedik. Emin olun, bu koşular sadece dayanıklılığınızı değil, akıl sağlığınızı da test etmenize yardımcı olacak.

Albatross Polar Circle Maratonu
Nerede: Kangerlussuaq - Grönland
Zorluk derecesi: 8

Özelliği: Hareket eden buz tabakalarının üzerinde koşmak
Rekor zamanı: 2 saat 57 dakika 19 saniye, Andrew Shaw (İngiltere), 2005

Ortalama -15 derece ısıda koşulan maraton boyunca tundralardan, kutup çölünden ve tamamen buz kırıklarıyla dolu üç kilometrelik bir alandan geçiliyor.
Yarışmacılar koşu boyunca Misk sığırları, kutup fokları ve dev buz yarıklarının arasından geçiyorlar. Maratonun organizatörleri katılımcıları, parkurun dışına çıkmaları halinde ölümcül tehlikelerle karşılaşabilecekleri konusunda özellikle uyarıyor.
Burro Yarışı
Nerede: Fairplay, Colorado - ABD

Zorluk derecesi: 6
Özelliği: Bir eşekle birlikte yapılan off-road bir koşu
Rekor zamanı (47 kilometrelik bir koşu için): 3 saat 44 dakika 18 saniye, Tom Sobal ve eşeği Maynard (ABD), 1989

Tempoyu koşucunun değil de, üzerine 15 kilogramlık madenci teçhizatı yüklenmiş bir eşeğin belirlediği bu yarışta katılımcılar 46 kilometre boyunca eşeğin peşinde ayakta kalmaya çalışıyorlar.
Amerikan tarihinde önemli bir yeri olan “Altına Hücum” dönemini kendine tema olarak seçen organizasyon, 4.000 metre irtifadaki Mosquito geçidinden başlıyor ve dev kayaların ve dikenli çalıların arasından geçerek devam ediyor. Organizatörler katılımcıları bir konuda özellikle uyarıyorlar: “Bir eşek koşmaya başladı mı, hepsi koşmaya başlar!”

Safaricom Maratonu 
 Nerede: Lewa (Vahşi Hayat Koruma Alanı) - Kenya
Zorluk derecesi: 3

Özelliği: Açık alanda parkursuz bir koşu
Rekor zamanı: 2 saat 18 dakika 9 saniye, Philemon Baaru (Kenya), 2014

Maratonda koşucular gerçek anlamda canları için koşuyorlar. Parkur tamamen vahşi hayvanlarla dolu bir doğal koruma alanından geçiyor ve yarış boyunca koşuculara koruma ekipleri eşlik ediyor.
1.676 metre rakımlı bir alanda geçen yarış, 21 kilometrelik iki turdan oluşuyor. Amaç ise doğal koruma alanına maddi destek sağlamak.
Bonus: Geyik Koşuları
Listemizin sonunda ileride bu maratonlar arasına adını yazdırabilecek sürpriz bir eklememiz var. 28K, 14K ve 4K parkurlarında -erkekler ve kadınlar olmak üzere- toplam altı farklı kategoride yarışılan Geyikli Koşu ile her yıl limitler zorlanıyor. (4-6, 7-9 ve 10-12 yaş gruplarındaki küçük geyikler için düşünülmüş harika Bambi Koşusu'nu da unutmamak gerek!)
Bu yıl 15 Şubat, 18 Ekim ve 13 Aralık'ta, yine Belgrad Ormanı'nda düzenlenecek üç koşu sonrası sahibini bulacak Geyik Kupası, Türkiye'deki en sıra dışı patika koşularından biri. Aynı zamanda 3 Mayıs'taki Wings For Life World Run için antrenmanlarını sıklaştıranlar için kaçırılmayacak bir fırsat!

Sualtı maratonu 
Nerede: Loch Ness - İskoçya

Zorluk derecesi: 7
Özelliği: Sualtında yapılan tam mesafeli bir maraton
Rekor zamanı: 12 gün

Seri maratoncu Lloyd Scott’ın üzerine 55 kilogramlık antik dalış teçhizatını geçirerek Loch Ness gölünü suyun altından geçmesi yaklaşık 14 gün sürmüştü.
Derinliği sekiz, uzunluğu ise 100 metre kadar olan kaya bloğundan başlayan maraton, ilerleyen metrelerde fazlasıyla zorlaşıyormuş. Biz de Scott’ın yalancısıyız. “Görüşün tamamen sıfır olduğu bu dondurucu soğuktaki gölde insan kendini inanılmaz derecede yalnız hissediyor,” diyor Lloyd Scott. 
Sualtında maraton koşmanın çok farklı olduğunu ifade eden Scott, daha önce de Afrika çölleri ve ABD’deki Ölüm Vadisi gibi ilginç mekanlarda maraton koşmuştu.

Marathon du Medoc 
Nerede: Medoc - Fransa

Zorluk derecesi: 4
Özelliği: Maraton şarabı tüketmek
Rekor zamanı: Tam olarak belli değil!

Bu koşuda çok az katılımcı zamanı önemsiyor. Yarışmacıların çoğu, parkur boyunca geçecekleri 30 şarap bağında (aralarında ünlü Château Lafite Rothschild de var) tadacakları 23 çeşit şarabın ve yiyecekleri lezzetli istiridyeler ve peynirlerin derdine düşüyor.
Medoc Maratonu, uzun bir koşuyu şarap ve istiridyeyle karıştıran katılımcıları yüzünden “En çok tıbbi destek alınan maraton” olarak nam salmış durumda. 

Great Wall Maratonu
Nerede: Tianjin - Çin

Zorluk derecesi: 6
Özelliği: Parkurda 5.164 tane basamak var
Rekor zamanı: 3 saat 9 dakika 18 saniye, Jorge Maravilla (ABD), Dimitris Theodorakakos (Yunanistan) ve Jonathan Wyatt (Yeni Zelanda), 2013

Çin Seddi’nin üzerinde bir aşağı bir yukarı koşulan ve beş binden fazla basamağı ile tam bir bacak katili olan parkur, kaybolmak için de son derece ideal bir yer.
Parkurun çoğunluğu Huangya geçidinin çevresindeki köylerin içinden geçiyor. Tianjin bölgesindeki 6 kilometrelik bölüm ise gerçek Çin Seddi’nin üzerinde koşuluyor.

Everest Maratonu 
Nerede: Gorak Shep - Nepal

Zorluk derecesi: 8
Özelliği: Dünyanın en yüksek irtifalı maratonu
Rekor zamanı: 3 saat 40 dakika 43 saniye, Ram Kumar Raj Bhandari (Nepal), 2013

Katılımcıların yarışa başlayabilmek için 5.184 metre irtifaya ulaşmaları, bunun için de 15 gün dağ yürüyüşü yapmaları gerekiyor.
Yarış Gorak Shep’ten başlıyor ve 3.446 metredeki Namchee Bazaar’da son buluyor. Genellikle tepe aşağı koşulan yarışın parkuru, iki tane oldukça dik tırmanışı da kapsıyor. Yarışmacıların yol boyunca geçmek zorunda oldukları iki adet asma köprüyü de unutmamak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir