BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

16 Şubat 2015 Pazartesi

Bu Cilgin Kareleri Nasil Cekiyorlar

Bu Çılgın Kareleri Nasıl Çekiyorlar? İşte Böyle...

Macera fotoğrafçıları, işlerinin inceliklerini anlattılar. İşte nefes kesen karelerin hikayeleri.

Muhteşem bir aksiyon fotoğrafı çekebilmenin sırrı nedir? Bu iş genellikle takip edilen sporcunun peşinden giderek ve onun yaptığı şeylerin aynısı yaparak başarılabiliyor.
Usta fotoğrafçılara yaptıkları işin inceliklerini sorduk. Kameranın önüne bu defa onlar geçtiler!
Timsahlarla yüzmek
Octavio Aburto, Meksika’nın Cabo Pulmo Ulusal Parkı’nda görevli bir fotoğrafçı. Yaptığı iş tam olarak, korkunç ve ölümcül hayvanların çok özel pozlarını çekerek farkındalık yaratmak. Aynen aşağıdaki karede olduğu gibi!

Fotoğrafı çektiği sırada Aburto ve timsah arasında neredeyse hiç mesafe yok ve bu tek kareyi alabilmek için Meksikalı fotoğrafçının yaptığı şey kıpırdamadan sabırla beklemek ve sakin kalmak.

Buzun üzerinde sallanmak
Macera fotoğrafçısı Christian Pondella bir ipe bağlanıp garip yerlerde sallanmayı seviyor. Kanada’nın British Columbia bölgesindeki donmuş Helmcken Şelaleleri'ne tırmanan Will Gadd’ı fotoğrafladığı o günde de hissiyatı tam olarak bu!
Christian yaptığı işi şöyle anlatıyor: “Yaptığım iş, hayatı boyunca buralara gelip bu tarz bir tecrübe yaşayamayacak insanlara bu eşsiz anları nakletmek. Ölümle burun buruna geldiğiniz bu tür yerlerde, çoğu zaman tesadüf eseri hayatta kaldığınızı daha iyi anlıyorsunuz. Doğa Ana sizin için çalıştığı kadar bazen sizin aleyhinize de hareket edebiliyor. Macera fotoğrafçılığında başarıyı yakalamak genellikle Doğa Ana’nın o ikinci hali ile içli dışlı olmayı gerektiriyor.”
Christian Pondella bu yıl sadece Will Gadd’ın Helmcken’deki macerasını fotoğraflamadı, aynı zamanda ana akım haber kanallarına konu olan ve ilk defa geçilen donmuş Niagara geçişini de o çekti.



Dalgaların altında
 Ben Thouard yüzmeyi seviyor ve bu yüzden Tahiti’de yaşıyor. Thouard sadece yüzmeyi değil, sörf fotoğrafları çekmeyi de seviyor ve Tahiti bu iş için en ideal yerlerden biri. Güney Pasifik’in dev dalgalarıyla dövülen keskin kayalıkların hemen yanında bu işi yapmak biraz tehlikeli olsa da, çekilen tek bir başarılı kare bile buna değebiliyor.  


 Böyle bir kareyi yakalamak için yetenek, bilgi ve sabır gerekiyor. Ve tabii ki suyun altında nefesinizi uzun süre tutup sakin kalabilmeniz de lazım.
Bu kadar başarılı bir fotoğrafı çekebilmek için çok iyi bir ekipman şart ve bazen suyun altında o değerli malzemeleri koruyabilmek de başlı başına bir sorun olabiliyor. Geçen yıl jet ski üzerinde ters bir dalgaya yakalanan Ben Thouard, 20 bin dolar değerindeki malzemesini kaybetti fakat neyse ki Canon ona bu zararını telafi etmesinde yardımcı oldu.
Bu arada, Thouard sadece sualtı fotoğrafları çekmiyor…
Yamaç paraşütünü mü idare edeyim, fotoğraf mı çekeyim?


Ben sadece suyun altında değil, suyun üzerinde de muhteşem kareler yakalayabilen bir fotoğrafçı ve Tahiti'de yaşadığı bölgeyi motorlu bir yamaç paraşütü ile havadan da fotoğraflıyor. 


Bu karede Tahitili sörfçü Raimana van Bastolaer’i fotoğraflamaya çalışan Thouard suya fazla yaklaşıyor. Olur da düşerse, oralarda yabancılık çekmeyeceği kesin! 
Kutup dairesinde lav ile yarışmak
Fotoğrafçı Olivier Grunewald, dünya üzerindeki en ilginç mekanları buluyor ve onları fotoğraflıyor, özellikle de yukarıdaki volkan gibi yerleri.
Bu kare, Kuzey Kutup dairesi içerisinde bulunan İzlanda’daki Eyjafjöll volkanı 2010 yılında faaliyete geçtiğinde çekilmiş.

Grunewald’un sıcak lav kütlesine bu kadar yaklaşabilmesi fotoğraflarını bu kadar eşsiz kılıyor.
Gece tırmanışı
 Ray Demski, hayatının büyük kısmını tırmanarak ve fotoğraf çekerek geçirmiş. Dünyanın en iyi tırmanış fotoğrafçılarından biri olması ona, Norveç’te bu muhteşem fotoğrafları çekme imkanı sağlıyor. Bu kadar az ışıkla böyle bir kare de ancak usta bir fotoğrafçının elinden çıkabilir zaten.


 Çekim sırasında duvarı aydınlatan küçücük bir ışık, muhteşem manzaranın içerisinde duvara tırmanan dağcıyı fotoğrafta daha görülür bir hale getiriyor.
Fransa’da kaya tırmanışı



 Alex Buisse, aksiyonu ve fotoğrafı bir araya getirmeyi başarmış ve ona bu iki imkanı bir arada sunan Chamonix Vadisi'ni de evi olarak kabul etmiş. Yukarıdaki fotoğrafta tırmanışçı Jeff Mercier, Argentíere’deki yeni bir rota üzerinde çalışıyor.


Mercier bu yıl Doover’de yapılan Red Bull White Cliffs yarışmasında ikinci olmayı başararak Fransa’daki çalışmalarının işe yaradığını da kanıtlamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir