BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

23 Şubat 2015 Pazartesi

Dunyanın En Harika Serbest Dalis Yerleri

Dünyanın En Harika Serbest Dalış Yerleri

Derin bir nefes alın ve batık uçaklara, mavi deliklere ve hatta buzun altına dalmaya hazır olun.

Serbest dalış, meditasyon ve dayanıklılığı bir araya getiren belki de tek spor dalı. Zihninizi dinginleştirip, asla nefes almamanız gereken bir ortama giriyorsunuz ve eğer bunu başarabilirseniz hiçbir yerde göremeyeceğiniz eşsiz bir manzara orada sizi bekliyor. 
Bu inanılmaz deneyim sizi suyun altında orkalarla, hayalet vatozlarla ve köpekbalıklarıyla buluşturabilir ya da derinliklerde sessizce bekleyen gizemli batıkları ziyaret edebilirsiniz. Meraklısı için dünyadaki en muhteşem serbest dalış yerlerini sıraladık. 


Neresi: Meksika Körfezi’ndeki petrol platformlarının ayakları.

Niye: Zıpkınla avcılık için ideal.
Tehlike faktörü: 10+

“Okyanustaki her yapı, sualtı hayatı için bir mıknatıs gibidir,” diyor Riffe International fotoğrafçısı D.J. Struntz. “Suda yüzen bir ağaç bile barınak arayan su canlıları için bir yuva ve onları avlamaya gelen daha büyük canlılar için bir beslenme alanı olabilir.”
Meksika Körfezi'nde bulunan platformlar ve onların kullandığı dev boru ağı deniz canlılarını kendine çektiği gibi, serbest dalışçılar için de tehlikeler barındırıyor. Sualtı canlılarının zenginliği bölgeyi bol miktarda kaplan köpekbalığı için cazip kılıyor ve bu yüzden ortalama bir dalgıcın bu sularda dalması pek doğru değil.

En ulaşılabilir dalış bölgesi

Nerede: İtalya, Portofino'daki Christ of Abyss heykeli 

Niye: Bu spora ve bunu mümkün kılan denize minnet borcunuzu ödemek için.
Tehlike faktörü: 1

1947 yılında bölgede dalarken hayatını kaybeden ve ilk İtalyan scuba dalgıcı olan Dario Gonzatti anısına dikilen anıt heykel zaman içerisinde dalgıçların yaygın olarak uğradığı bir mekan olmuş.
Fotoğraftaki dalgıç Guillaume Nery’nin ifadesine göre heykel suyun hemen 10-15 metre kadar altında ve su üzerinden de rahatlıkla görülebilen bir konumda. Derinliği itibariyle de buraya hemen her seviyedeki dalgıcın kolaylıkla ulaşabilmesi mümkün.

Sıcak sularda dalmayı sevenlerin en gözde batığı

Nerede: Kuda Giri batığı Güney Male Atolü, Maldivler’de.

Niye: Arkadaşlarınızla birlikte dalış yapabileceğiniz ideal bir mekan.
Tehlike faktörü: 3

Yüzeyin 31 metre altında yatan Kuda Giri batığında sekiz yıldır dalış eğitmenliği yapan Alex Voyer’e göre her dalışta, geçmişte batığın üzerinde yaşanan hayatı hayal etmek mümkün.
Voyer’e göre burayı cazip kılan diğer nedenler ise suyun ortalama 28 derece olması ve 15 metre civarındaki görüş mesafesinin fotoğraf çekmeyi mümkün kılması. Batığı kendilerine yuva yapan beyaz uçlu köpekbalıkları, barakudalar, deniz kaplumbağaları ve diğer balık türleri sayesinde Kuda Giri adeta yeniden doğmuş.

En iyi kapalı mekan serbest dalış havuzu

Nerede: Nemo33 Brüksel, Belçika’da.

Niye: 33 derece sabit ısıya sahip olan havuz antrenman için çok uygun.
Tehlike faktörü: 2

“Vertigo bazen yükseklik korkusu, bazen de derinlere olan özlem olarak açıklanabilir,” diyor fotoğrafçı ve serbest dalış eğitmeni Daan Verhoeven. “Serbest bir düşüş sizi bu özleminizle buluşturabilir,” diye de ekliyor.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Nemo33, 34,5 metrelik derinliği ve farklı eğitim platformları ile bu işi öğrenebileceğiniz en uygun mekanlardan biri.
“Giydiğimiz bu dar mayolar belki görsel olarak çekici olmayabilir ama serbest dalışı tüm bedeninizde hissedebilmeniz ve bundan keyif alabilmeniz için en uygun giysi bu.”

Derin dalışın en iyisi

Nerede: Dean's Blue Hole, Long Islands, Bahamalar

Niye: Dünyanın en derin mavi çukuru.
Tehlike faktörü: 3

İnsanların buraya geliş amacı genellikle yeni rekor denemeleri için oluyor çünkü Dean's Blue Hole’un tabanı tam 202 metre derinlikte.
Tek bir nefesle imkansızı başarmak isteyenlerin kutsal mekanı haline gelen mekan aynı zamanda bölgede serbest dalış kursları da düzenleyen William Trubridge’in bir çok rekoruna da sahne olmuş.
“Bu derin, ılık ve sakin sulara her dalışımda dünyanın en harika serbest dalış mekanında olmanın keyfine bir defa daha varıyorum. Burası ulusal veya uluslararası dalış rekorlarını kırmak için mükemmel bir yer,” diye anlatıyor Trubridge.

Dev balıklarla karşılaşmak için en uygun yer

Nerede: Antartika

Niye: Soğuktan etkilenmeyenler ve büyük canlılarla karşılaşmak isteyenler için uygun. 
Tehlike faktörü: 9

Tecrübeli dalgıç Alex Voyer, “Hayatım boyunca suda yaşadığım en inanılmaz deneyimdi,” diye anlatıyor Antartika macerasını. Yolculuğu boyunca ona eşlik eden kaptanın, “Asla etoburlarla suda yüzme” şeklindeki uyarısına rağmen içlerinde leopar fokunun da olduğu bir çok canlı ile beraber suda kalmış Voyer.
Daha sonra da 0 derece olan suda kambur balinalar görünmüş. Peki ya soğuk suyla nasıl başa çıkmış? Üç saat boyunca dev balinalarla suda yüzünce insan soğuğu falan unutuyor!

Denize aşık olmak için en iyi yer

Nerede: Dahab, Mısır

Niye: Çünkü serbest dalış yapan herkes orayı bilir.
Tehlike faktörü: 7

Dalarken görülen mavi ışığı “Sanki bir tünelin sonundaki ışık gibi” diye tanımlıyor Verhoeven. “Serbest dalış yapan hemen herkesin en az bir defa uğradığı Dahab’ta dalarken kendimi güvenlik ipinden bağımsız olarak derinliklere süzülüyor gibi hissediyorum, ama gerçeklik birkaç saniye sonra beni kendime getiriyor,” diye de devam ediyor.
“Bu his bize, niye serbest dalışın bu kadar katı kuralları olduğunu bir defa daha hatırlatıyor. Serbest dalış asla yalnız yapılacak bir iş değil. Sualtındaki kayalar bu kurallara uymayan talihsiz dalgıçların anılarıyla dolu. “

Batık bir uçağa dalmak

Nerede: Uçak enkazı, İngiltere ve Galler sınırındaki bir gölde.
Niye: Çünkü ortam çok etkileyici.
Tehlike faktörü: 8
“Chepstow'daki bu gölün 27 metre dibinde yatan uçak enkazına dalmak için hayvansal içgüdülere sahip olmak gerek,” diyor Verhoeven. “Su 10 derece, görüş mesafesi çok kısa ve karanlığın içerisinde bir şeyler ters giderse çıkacağınız yönü bulmak bile büyük problem,” diye de ekliyor.
çok iyi hazırlandığımız bu dalışta hesaplamayı unuttuğumuz tek bir şey vardı,” diye anlatıyor Daan Verhoeven. “Plana göre uçağın kıç tarafından girip, kokpitin oradan çıkacaktık ama dalış partnerim Tim Money’nin monofini çıkış yapacağımız kapıdan sığmadı.”
“Tim o anda çok sakin davrandı ve monofinini biraz yan yatırarak dışarı çıkmayı başardı. Bu herkesin kolayca yapacağı bir iş değildi.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir