BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

23 Aralık 2014 Salı

İskocyanin En Guzel Yerleri

İskoçya’nın en güzel yerleri

İskoçya’nın inanılmaz doğasını keşfe çıkmak ister misiniz?


İskoçya efsanelerle dolu bir ülkedir. Kendine hayran bırakan doğası ve tarihiyle de hepimizi büyülemektedir. Küçük bir ülke olmasına karşın gezenlerin üzerinde oldukça büyük bir etki bırakır. İşte İskoçya’nın en güzel yerleri…

 Eilean Donan

Eilean Donan, İskoçya’nın batısında ufak bir adada bulunur. Anakaraya ufak bir köprü ile bağlı bu adada bulunan Orta Çağ’a ait kale kesinlikle görülmeye değerdir. Kale 13. yüzyılda Viking saldırılarına karşı inşa edilmiştir. Günümüzde İskoçya’da en çok fotoğraflanan, düğünler ve organizasyonlar için kullanılan bir bölgedir.

 Loch Ness

İskoçya’nın en büyük ikinci gölü olan ve tüm dünyada üne sahip Loch Ness, efsanevi canavarı ile bilinir. Modern zamanın en efsanevi yaratığı olan Nessie’nin gölde yaşadığı söylenmektedir. Canavarı görebilir misiniz bilmiyoruz; ancak gölün güzelliğine hayran kalacağınızdan eminiz.
 Melrose Manastırı

1136 yılında manastır rahipleri tarafından kurulan kilisenik dekorasyonunda masonik simgeler bulunmaktadır. Kilisenin bir İskoçya kralının balmumuyla kaplanmış kalbine ev sahipliği yaptığı sanılmaktadır. Efsanelerle dolu bir ülke olan Melrose Manastırı, çok önemli bir mimari yapıdır.
 Skara Brae

Orkney adasında bulunan Skara Brae, Taş Devri’ne ait Avrupa’da bulunan ve en iyi korunmuş yerleşim yerlerinden biridir. 1850 yılında büyük bir fırtına ile açığa çıkana kadar toz kütlesi altında bulunan bu yerleşime iyi korunmuş olması sebebiyle "İskoçya’nın Pompeii’yi" de denir.
 Stirling Kalesi

İskoçya’da bulunan en etkileyici kalelerden biridir. Dik kayalıkların tepesinde inşa edilmiştir. Kalede 16. yüzyıla ait sanat, mimari ve kültür örnekleri görülebilir. Özellikle tarih tutkunlarının kesinlikle kaçırmaması gerekmektedir.

Yuvarlak Kaleler

Shetland Adaları’ndaki en iyi korunmuş örneklerinden olan bu yapılar yuvarlak kuleler olarak inşa edilmiştir. İç ve dış kısmı saldırılara dayanabilmesi amacıyla taşlarla örülmüştür. M.Ö. 100 yıllarında inşa edilen bu yapıda içeride sarmal bir merdiven de bulunur.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir