BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

26 Aralık 2014 Cuma

Minicik Adamlar Buyuluyor

Minicik adamlar büyülüyor!

Christopher Boffoli'nin hayal dünyasını en güzel şekliyle ortaya koyuyor.İşte hayran kalacağınız fotoğraf kareleri...


Christopher Boffoli'nin minyatür sunumları, her gün karşılaştığımız manzaraların minik modeller ve yiyecekler kullanılarak elde edildiği eserlerden oluşuyor. "Başkalık" (Disparity) ismini verdiği sergi ABD'de pek çok galeride sergilenmiş. Christopher, " İlginç bir görsel yaratmak işin sadece yarısı- gördüğünde insanları gülümsetmek çok daha önemli bir iş" diyor.

 "Boyut farklılıklarına her zaman büyük ilgi duydum ve çocukluğumda sahip olduğum minik trenden bu yana kişiler ve nesnelerin farklı boyutlardaki halini yanyana koymaktan keyif aldım. Bu dünyaya hükmediyormuşsunuz gibi bir his veriyor. "



Christopher "Başkalık"(Disparity) projesinin fotoğraflarını çekmeye 2007 yılında başlamış.


 Christopher, " Figürler minicik olduğu için çok kolay düşüyorlar. Dolayısıyla bu kareleri yaratmak büyük sabır gerektiriyor. Bazen muhteşem kareyi yakalamak için 25 farklı fotoğraf çekmeniz gerekebiliyor," diyor.
 Sanatçı genellikle manava veya fırına giderek güzel görünen bir yiyecek seçmeye çalışıyor. Ancak favorisinin pastaneler olduğunu da itiraf ediyor. "Çünkü fotoğrafları çektikten sonra kalanların ucundan ısırmaya bayılıyorum," diyor.
 Her bir kare özenle planlanıyor ve tamamlanması bazen saatler sürebiliyor. Kesilen ve düzenlenen yiyeceklerin figürlerden önce hazır olması gerekiyor. Çünkü figürler yiyeceklerin üzerine agav nektarı gibi doğal yapışkan özelliğe sahip maddelerle tutturuluyor. Bazen de kürdanla ayakları sabitleniyor.
 Sanatçı, Walter Martin ve Paloma Munoz'un "Travellers" isimli  serisinden etkilenmiş. Bu seride minik figürler kar küreleri içine yerleştirilmiştir.
 Her bir imajın kendine has da bir hikayesi var. Örneğin bu karede köpekbalığı korkusunu yenememiş bir dalgıç canlandırılmış.
 Bu fotoğraf karesinde ise figürler minik bisikletleriyle muz tepesini tırmanıyor.
 Minik muffin bir kekin üzerindeki pırıltılı taneciklerden golf topu yaratmak kesinlikle büyük bir yaratıcılık gerektiriyor.
 Bu karede ise eli silahlı bir mafya babasının birini tehdit ettiğini görüyoruz.
 Kavun üzerinde uçurtmak uçurmak ayrı bir zevk olsa gerek. Tabi, kaygan zeminde ayakta durmak için çaba sarfetmek gerekiyor.
 Bir iş görüşmesi için ilginç bir yer olabilir. Ancak fotoğrafın görsel şölene dönüştüğü an insan kesinlikle mantığından uzaklaşıyor.
 Kremalı çikolatalı bisküvilere bayılıyorsanız, bu kare sizin içinizdeki minik kahramanı resmediyor olabilir.
 Tereyağının üzerinde yürümek bir hayli zor olmalı. Ancak bazen bir işi kapmak için çok daha zor koşullara adapte olmanız gerekebilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir