BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

15 Aralık 2014 Pazartesi

Brezilya'nın hareketli kum tepeleri

Brezilya'nın hareketli kum tepeleri

Brezilya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunan Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı, ülkenin en büyük kum tepelerine ev sahipliği yapıyor.

 1,550 kilometrekarelik parkı her yıl 60.000 turist ziyaret ediyor. Benzersiz bir ekosistemi bulunan parkta hilal şeklindeki kum tepeleri rüzgar veya okyanus akıntıları sonucu oluşuyor ve 40 metre yüksekliği bulabiliyor. Yoğun yağış döneminde kum tepeleri arasında biriken su lagünler oluşturuyor ve eşsiz bir manzara yaratıyor.
 3 metre derinlik ve 90 metre uzunluğa ulaşabilen lagünler her yıl yeniden oluşuyor. Ocak-Haziran ayları arasında görülen yağışlar kum tepelerinin aralarını suyla dolduruyor ve bazen lagünler birbirlerine ufak derelerle bağlanabiliyor. Ulusal parktaki Mavi Lagün en çok ilgi çekenlerden biri. Ziyaretçiler bu doğal havuzda yüzen binlerce minik balığı görmek için şnorkelle dalış yapabiliyor.






















Parkın görünüşü yıl boyunca değişiyor. Yağmurların Haziran'da sona ermesiyle tropik sıcaklar nedeniyle sular buharlaşıyor ve su derinliği 1 metreye kadar düşüyor. Temmuz-Aralık ayları arasındaki kurak dönemde rüzgarlar kum tepelerini içlere doğru taşıyor ve yeni şekiller yaratıyor. Sığlaşan lagünlerde yeşeren çalılar bölgedeki ekosistemin bir parçası olarak yüzlerini gösteriyor....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir