BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

4 Nisan 2015 Cumartesi

Tatil Plani Yapmadan Once Bu Listeye Goz Atin

Tatil Planı Yapmadan Önce Bu Listeye Göz Atın!

Seyahat rotanıza hemen eklemeniz gereken sıra dışı yerleri sizin için listeledik.


Kayaların tepesine kurulmuş tapınaklardan insan eliyle yapılmış en büyük Buda heykeline, dünyanın bize sunduğu sıra dışı güzellikleri listeledik. Seyahat rotanızı renklendirmeye var mısınız? 
İnanılmaz kar canavarlarına bakın!

Yamagata, Japonya
Sanki bir film sahnesinden fırlamış gibi duran bu yer şekilleri, kar üzerinde sürüne sürüne ilerleyen kar canavarlarını andırıyor.
Japonya’daki volkanik Zao Dağı’nda yer alan Zao Onsen kayak merkezi, “Kar canavarı” olarak da adlandırılan donmuş ağaç ormanlarını barındıran dünyadaki tek mekan.
Okyanusun ortasındaki tapınak
Tanah Lot tapınağı
Muhteşem körfezin ortasındaki yemyeşil bir adada yer alan Tanah Lot tapınağının inanılmaz bir manzarası var. Adeta su üzerinde yüzüyor gibi görünen adanın kendine has görüntüsü, “mistik” kelimesini tam anlamıyla ifade ediyor.
Adanın zaman içinde kaybolan üçte birlik kısmı daha sonra insan eliyle tekrar inşa edilmiş ve hem turistlerin, hem de tapınaklarına gözleri gibi bakan yerel halkın hizmetine sunulmuş.
Dev masaüstü
Roraima Dağı, Guyana
Masallarda anlatılan görkemli şelalelerin, yalçın kayalıkların bulunduğu ve vahşi doğa örtüsünün hüküm sürdüğü kayıp dünyayı aramayı düşünüyorsanız tam yerine geldiniz.
Havadan bakıldığında dümdüz bir masa gibi görünen Roraima Dağı’nın yerel dildeki adı, “Tanrıların Evi” anlamına gelen Tepui. Dağın yüksek kesimlerine çıkmayı, dini inanışlarından dolayı uğursuz sayan ve bulutların arasında yaşadığına inandıkları garip yaratıkların intikamından korkan yerel Pemon halkı sayesinde Roraima’ya yüklenen mistik anlam daha da artmış.
Türkiye’de biraz ıslanalım
Traverten havuzları, Pamukkale
Masallardan çıkmış gibi gözüken bu teraslanmış yapı tamamen doğal bir oluşum ve gördüğünüz gibi ne pamuk ne de buzdan oluşuyor. Bölgedeki zengin sıcak su kaynaklarından beslenen yapı, suyun içindeki kalsiyum karbonatın zamanla tortu olarak çökmesi sonucu oluşmuş. Havuzlardaki 35,6 derecelik su hemen her mevsimde insanların içine girip keyif sürmesine olanak sağlıyor.
Dev Buda’nın yanında dua edin
 Leshan Dev Buda Heykeli
Çin’deki Min, Qingyi ve Dadu nehirlerinin kesiştiği sarp bir noktada bulunan dev buda heykelini görmeniz çok zor. 713 yılında başlayan inşaatı 803 yılında tamamlanan bu dev heykel, 90 yıllık emeğin ürünü. Bir parmağı yaklaşık 3 metre olan heykel, 71 metrelik yüksekliğiyle bugün hâlâ dünyanın en büyük Buda heykeli.
Karlarla kaplı harikalar diyarının üzerinden balonla uçun
 Kış vakti Kapadokya, Türkiye
Petek gibi delikli dokusu ve onbinlerce yılda oluşan tuhaf yer şekilleriyle adeta bir peri masalından fırlamış gibi duran Kapadokya, hem coğrafi yapısı hem de tarih boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlıklarla adeta nefes kesen bir bölge. Kapadokya, yumuşak kaya yapısı sayesinde yer altında sayısız antik tüneller barındırıyor ve yerel halk hâlâ kayaların içine oyulmuş mağaraları mesken olarak kullanıyor.
Kendinizi James Bond gibi hissedin
Hashima Adası, Nagasaki – Japonya
Nagasaki’nin 15 kilometre açığındaki insansız adayı James Bond serisinin Skyfall filminden hatırlayacaksınız.
19. yüzyılın sonlarında sualtındaki kömür madenlerine ulaşmak için kullanılan ada, endüstrileşen Japonya için uzun süre önemini korumuş. 1974 yılına kadar kullanılan kale görünümlü Hashima Adası daha sonra tamamen boşaltılmış ve 2000’li yılların başında turistik amaçlı olarak tekrar hizmet vermeye başlamış.
Eğer James Bond gibi adaya macera için gitmek istemiyorsanız, günübirlik yapılan turlara katılarak bu ilginç yapıyı gezebilirsiniz.
Dünyanın oluşumuna tanık olun
Ogasawara’daki volkanik ada, Japonya
Fotoğrafın sağ tarafında görebileceğiniz küçük kahverengi benek aslında orada bulunan Nishinoshima adasından geriye kalan küçük bir parça. Kasım 2013’ten bu yana püsküren lavlar sayesinde ada, normal büyüklüğünün sekiz katı kadar daha büyümüş ve 1,58 kilometrekare büyüklüğe ulaşmış.
Taş ormanında bir gezintiye çıkın

Tsingy de Bemaraha, Madagaskar
Fotoğrafçı Olivier Grunewald ilginç yerlere seyahat etmeyi seviyor. Bundan önce üç defa gittiği Madagaskar’a tekrar gitme nedeni de tam olarak bu. Bu kez de Tsingy de Bemaraha’yı yani Taş Orman’ı fotoğraflamak için adaya giden Grunewald, labirenti andıran taş zirveler ve derin çatlaklardan oluşan bu manzarayla dolu harika karelerle adadan geri döndü.
Tibet tapınağını ziyaret edin

Key Gompa, Spiti – Tibet

Denizden yüksekliği 4.200 metre olan Spiti nehrinin kenarında kurulu olan bu tapınak Tibet Budistlerine ait. 11. yüzyılda kurulduğu günden bu yana keşişlere ev sahipliği yapan manastırı 2000 yılında, milenyum nedeniyle Dalai Lama da ziyaret etmişti. Manastır hâlâ aktif ve Manali’den Kali’ye yapılacak 210 kilometrelik bir otobüs yolculuğuna katlanabilen her ziyaretçiye de kapıları açık.


Dünyanın En Tuhaf  10 Yeri için tıklayınız....

Seyahat Rotanıza Ekleyebileceğiniz 10 Yer  için tıklayınız.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir