BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

14 Ağustos 2017 Pazartesi

Dunyanin En Korkutucu Basamaklari

İster kayaya oyulmuş ister çelikten olsun; bu merdivenleri gören asansöre binmek için yalvarıyor!
Çin'den Kolombiya'ya, dünyanın birçok farklı noktasında insan eliyle yaratılan bu dik yollar, çıkılan her basamakta dizleri tir tir titretecek türden!

Half Dome

Sıraya girin. Tepeye giden yol burada.
Konum: Yosemite, ABD
Basamak sayısı: Tam olarak bilinmiyor fakat çıkılan dikey yükseklik 120 metre
Zorluk derecesi: Zor. Toplam 25 kilometre tutan gezi 12 saat sürüyor
Vadi tabanından 1.500 metre yükseklikte yer alan Half Dome, Kaliforniya'daki Yosemite Ulusal Parkı'nın sembol yerlerinden birisi. Ziyaretçiler için popüler bir uğrak noktası olan dev kayaya basamak çıkarak ulaşmak için uzun bir kuyrukta beklemeyi göze alırsan, ödülün muhteşem bir manzara olacak.

Çin Seddi

Çin Seddi
Konum: Çin
Basamak sayısı: 42 kilometrelik maraton rotası boyunca 5.164 adet
Zorluk derecesi: Zor. Basamaklar hiç bitmeyecekmiş gibi görünüyor
Tarihi yapının resmi olarak açıklanan uzunluğu aslında 21.196 kilometre ve bu dev yapının sadece 42 kilometrelik kısmı maraton için kullanılabiliyor. 5.164 basamak sadece bu küçük bölgede sayılabilenler. Duvarın tamamı için açıklanan bir rakam henüz yok.

Pailon del Diablo

Islanmaya hazırlıklı olmakta fayda var
Konum: Ekvador
Basamak sayısı: Dikey mesafe 80 metre
Zorluk derecesi: Kişiye göre değişiyor. Kayma riski var
Dünyanın en uzun merdiveni değil fakat en tuhaf olanlar arasında kolaylıkla yer alabilir. Pailon del Diablo (Şeytan Kazanı) şelalesinin hemen yanında, hatta içinde yer alan bu basamak dizisini çıkarken sürekli olarak ıslanmaya hazır olmalı.

El Penon de Guatape

El Peñon'un zirveye giden çılgın basamakları
Konum: Kolombiya
Basamak sayısı: 740
Zorluk derecesi: Zor değil ama oldukça yorucu
El Penol olarak da anılan bu yer aslında Tahami yerlilerinin Guatape kayalığının tepesinde ibadet için kullandığı bir düzlük. Seni 200 metre yukarı taşıyacak olan bu 740 basamak, kayanın içine oyulan dikey bir boşluğun içerisinde yer alıyor.

San Juan de Gaztelugatxe

Sahilde küçük bir gezinti...
Konum: Biscay, İspanya
Basamak sayısı: 237
Zorluk derecesi: Kolay
Game Of Thrones meraklıları, deniz kenarından kıvrılarak tepeye doğru çıkan bu yolu hemen hatırlayacaklardır. Efsaneye göre bütün basamakları sabırla tırmanan ve zirvedeki 10. yüzyıldan kalma kilisenin çanını üç defa çalan kişinin dileği kabul olacak. Aşağıya inen bir asansör dilemek yasak tabii ki.

Hua Shan Dağı

Durup manzaraya bakmak için biraz riskli
Konum: Çin
Basamak sayısı: Hiç sayılmadı
Zorluk derecesi: Oldukça zor
Klasik anlamda "merdiven" olarak kabul etmek belki biraz zor ama Hua Shan Dağı'nın zirvesine çıkan bu derme çatma ahşap yol, bir tırmanışçının hem gücünü hem de sinirlerini test edebileceği ideal bir rota üzerinde. Dik yamaca monte edilmiş ve hiçbir güvenlik önlemi olmayan bu yolu sonuna kadar geçmeyi başarırsan, zirvedeki çay evinin sunacağı sıcak içecekler sinirlerini gevşetecektir.

Niesen Demiryolu

Trenle gitmek daha kolay olabilir...
Konum: İsviçre
Basamak sayısı: 11.674
Zorluk derecesi: Ciddi anlamda zorlu
İsviçre'de yer alan ve Niesen dağı demiryolu hattı boyunca ilerleyen basamaklar resmi olarak dünyanın en uzun merdiveni olarak kabul ediliyor. 11.674 basamaktan oluşan yol, demiryolunun hemen yanında ilerliyor ve buraya yılda sadece bir gün, Niesen Koşusu günü, tırmanmak mümkün. 3.4 kilometre uzunluğundaki parkurun sonunda katılımcılar başlangıç noktasından 1.699 metre yukarıya ulaşmış oluyor.

Sigiriya Kayası

Merdivenle kaya tırmanışı
Konum: Sigiriya, Sri Lanka
Basamak sayısı: 1.200
Zorluk derecesi: Çok zor değil
Beşinci yüzyılda yaşamış yerel bir kralın, tepesine kale inşa ettirdiği dik bir kaya oluşumu olan Sigiriya, harika freskleri ve mimari yapısıyla meşhur bir turistik mekan. Fotoğrafta görülen Aslan Merdiveni aslında emsallerine göre çok uzun sayılmaz fakat eğim oldukça fazla olduğu için çıkması biraz yorucu oluyor.

Machu Picchu

Buraya ulaşmak için çok merdiven çıkmak gerekiyor
Konum: Peru
Basamak sayısı: 3.000'den fazla
Zorluk derecesi: Çok zor
Dağın tepesine dev bir kale-şehir kurmayı beceren Inkalar sadece başarılı birer zanaatkar değil, aynı zamanda oldukça fit vücutlu insanlarmış. Yüzden fazla bölümden oluşan toplam 3.000 basamaklı yolun sonunda seni 2.400 metre irtifadaki bir antik şehir karşılayacak. En tepeye ulaştığında kendini ölecekmiş gibi hissedersen sakın telaşlanma; Machu Picchu'da yüzyıllardan beri insan kurban edilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir