BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

11 Nisan 2015 Cumartesi

Vahsi Hayvanlarla Goz Goze

Vahşi Hayvanlarla Göz Göze

Dünyanın en yırtıcı hayvanlarının nasıl bu kadar yakından fotoğraflandığını merak ettiniz mi hiç?


Macera fotoğrafçılığının rüya gibi bir meslek olduğu düşünülebilir ama bu işi yapmak için yoğun bir çalışma, yetenek ve alışılmadık teknikler ile aranızın iyi olması lazım. 
Aslanlarla yakın çekim


Fotoğrafçı Chris McLennan bu kareyi çekmek için aslanların burnunun dibine kadar girmedi elbette. Uzaktan kumanda edilebilen Car-L adlı araçla vahşi hayvanların çok yakınına kadar yanaşmak mümkün.

Bu tür işleri uzaktan halletmek her zaman iyidir çünkü sekiz tane aç aslanın arasına dalıp canlı çıkmak pek olası değil. Zaten meraklı dostlarımız da Car-L’yi biraz yokladıktan sonra yiyecek bir şey olmadığını anladılar ve ilgilerini kaybettiler.
Bak şu lemura!
Madagaskar’daki lemurlar alışılmış yırtıcılardan çok farklı bir karaktere sahipler. İnsanlardan fazla çekinmeyen bu sevimli yaratıklar çoğu zaman fotoğrafçıların yakınına kadar çekinmeden sokulurlar. Vakona’daki bu halka kuyruklu lemur da fotoğrafçımızla yakın bir ilişki içerisinde. Hatta fazla yakın…
Ne kadar mı yakın? Muhtemelen selfie çekecek kadar... Fotoğrafçı Simone Sbaraglia’nın kamerasına kafasını sokan bu lemur tahminen objektifteki yansımasına bakıyor.

Aslanla biraz yiyecek paylaşalım

Fotoğrafçı William Burrard-Lucas vahşi hayvanlarla yakın plan çalışmaya alışık.
Yukarıdaki gibi fotoğraflar genellikle uzaktan kumandalı küçük araçlar sayesinde çekilebiliyor. Fotoğrafçıların, özellikle aç hayvanlara fazla yaklaşması hayatlarını tehlikeye sokabilir. İlla burnunun dibine gireceğim diyorsanız da karınlarını biraz doyurmanız şart.
Bir köpekbalığı ile yüzelim
Evet, bu bir büyük beyaz köpekbalığı ve fotoğrafçı Amos Nachoum’un hiçbir koruması yok. Peki amaç ne? Nachoum bu hayvanların insanlar için tehlikeli olduğu efsanesini yıkmak için uğraşıyor.
Peki başarılı oldu mu? En azından bu denemede sağ kalmayı başardı. Amos bu kare için geniş açılı bir objektif yerine standart 50mm’lik bir lens kullandı. Yukarıdaki fotoğraf ise "Uçan Hançer" lakaplı wingsuit pilotu Jeb Corliss tarafından çekildi.
Bir kutup ayısının fotoğrafını çekelim
Birkaç küçük önlemden sonra fotoğrafçı Amos Nachoun en sonunda bir kutup ayısına yaklaşmayı başardı. Yanında uzaktan kumandalı bir araç olmasına rağmen, iki İnuit rehberinin de yardımıyla rüzgarı karşısına alan Amos, bu yakın çekimi başarıyla gerçekleştirdi.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir