BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

17 Kasım 2014 Pazartesi

Sazova Parki Eskisehir

Sazova Parkı olarak bilinen Eskişehir en büyük parkının resmi adı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı‘dır. Adından da anlaşılacağı üzere burası klasik anlamda inşa edilmiş bir park değildir. Türkiye’nin en özgün parkları arasında sayılan parkta yapım çalışmaları halen devam etmektedir.
Sazova Parkı 400 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Bu yanıyla Türkiye’nin bir çok parkından daha büyük olma özelliğine sahiptir. İçerisinde restoran ve kahve evleri, Masal KöşküUzay EviSualtı DünyasıAmfi Tiyatro, Bilim Deney MerkeziKorsan Gemisi, gezi ve oyun alanları barındıran bu park en az yarım gününüzü ayırarak gezmeniz gereken bir yerdir. Dilerseniz Sazova Parkı içinde yer alan ücretsiz gezi treni ile de parkı gezebilirsiniz.

Sazova Parkı Bölümleri

Sazova Parkı’nda bir çok bölüm bulmak mümkün. Bunlardan en ünlüleri Masal Köşkü, Korsan Gemisi, Bilim Merkezi & Uzay Evi ve Eti Sulatı Dünyası’ dır.

Masal Şatosu

Sazova Parkı içinde yer alan en dikkat çekici yapı şüphesiz Masal Şatosu. Türkiye’deki bir çok ünlü yapıdan mimari izler taşıyan şato son yıllarda Eskişehir ile ilgili yapılan paylaşımlarda sürekli yer alıyor. İlk olarak yalnızca dış bölümü tamamlanan şatonun iç bölümü de Mart 2014 tarihi itibariyle ziyarete açılmış durumda. Masal Şatosu genel olarak çocuklar tarafından büyük  ilgi görse de çocuk ruhlu büyükler de şatoya büyük ilgi gösteriyor.
Masal Şatosu genel gezi alanları ve tur bölümlerinden meydana geliyor. Genel ziyaret alanlarını (koridorlar, 1 Varmış 1 Yokmuş, Hediyelikçi, üst kattaki Sihirli Elma Kafe ve Seyir Teras) ücretsiz olarak gezilebiliyor. Şato içinde rehber eşliğinde düzenlenen turlara katılmak içinse şato girişinde bulunan gişeden bilet almanız gerekiyor.
Şato içinde hem ufak ziyaretçiler için hem de büyük ziyaretçiler için farklı turlar düzenleniyor. Tur süreleri ise yaklaşık 30-35 dk sürüyor. Masal Şatosu Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edilebilir. Şato hakkında tüm detaylar ve fotoğraflar Masal Şatosu sayfasında.

Korsan Gemisi

Sazova Parkı içinde bir başka dahiyane tasarım ise kuşkusuz bire bir ölçülerde inşa edilen korsan gemisidir. Eski dünyanın deniz savaşçılarının yegane aracı olan, okyanus ve denizlerde özgürlüğün tadını çıkaran korsanları anlatan bu yapı içinizdeki özgürlük duygusunun yelkenlerini dolduracaktır. Korsan Gemisi birebir gemi ölçülerinde olup Atlas Okyanusunu aşan gemilerden May Flower‘ın benzeri tasarıma sahip. Gemiyi gezmek isterseniz yetişkinler 1 TL, çocuklar ise 50 Kuruş karşılığı alınan biletler ile gemiyi gezebiliyor. Gemide bulunan kaptan köşkü, zindan, mürettebat hamakları ve kiler özellikle büyük ilgi görüyor.

Sabancı Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi

sabancı uzay evi
Sazova Parkı içindeki Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimini yaşadığı evreni tanımaya sürüklemektedir. Burada geçirilen zaman ilginç bilgilerle donanmanızı sağlayacaktır. Bilim merkezi içinde yer alan çeşitli aktiviteler ziyaretçileri parkın bağımlısı haline getirmektedir. Uzay Evi de her birimizin çocukluk hayallerinde büyük yer kaplayan astronotluk hissini kamçılamaktadır.
Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Hafta sonu ziyaretlerinde de önceden bilet alınması gerekmektedir. Hafta sonları aşırı talep yüzünden biletlerin tükenmesi olasıdır.
Bilim Deney Merkezi ziyaret ücreti tam tarife 2 TL, indirimli tarife 1 TL şeklindedir. Ziyaret saatleri pazartesi günleri haricinde hafta içi 11.00 ve 16.00 saatleri arasında saatlik seanslar şeklinde düzenlenmektedir. Hafta sonları ise 11.00 ve 17.00 saatleri arasında burası ziyaret edilebilir.
Uzay Evi‘ni ziyaret ücreti tam tarife 5 TL indirimli tarife 2 TL şeklindedir.  Ziyaret saatleri pazartesi günleri haricinde hafta içi 11.00 ve 15.00 saatlerinde, hafta sonları ise 11.00, 14:00 ve 16.00 saatleri arasında burası ziyaret edilebilir. Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi içinde 10.30 ve 12.00 saatleri arasında yaz dönemlerinde atölye çalışmaları yapılmaktadır. Önceden kayıt olarak yapılan bu çalışmalarda her bir atölye kaydı için 10 TL ödenmesi gerekmektedir.
Uzay Evi ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Eti Sualtı Dünyası

Büyükşehir Belediyesi ve ETİ firmasının desteği ile açılan yer Sazova Parkı’nın en genç üyesi. Sualtı Dünyası içinde 84 farklı türden toplam 2150 adet balık sergilenmektedir.  Kuzey Ege, Kızıldeniz, Atlas Okyanusu, Amazon Nehri ve Güney Amerika gölleri gibi dünyanın farklı noktalarından getirilen birçok türden balığı Sualtı Dünyası’nda görebilirsiniz. Üstelik Eti Sulaltı Dünyası‘nın en güzel yanı giriş ücretinin çok düşük düzeyde tutulması. Eti Sualtı Dünyası ile ilgili detaylı bilgiler için tıklayın.

Sazova Parkı Ulaşım

Sazova Parkı, Eskişehir Kütahya yolu üzerinde bulunmaktadır. Buraya özel araçla gitmeniz tavsiye edilmektedir. Park içinde bulunan otoparkın 1 TL olması bu ulaşım biçimini daha da cazibeli yapmaktadır. Ancak isteyenler için parka rahat ve hızlı toplu ulaşım da mümkündür. Sazova Park’a otobüs ile Odunpazarı’ndan her 15 dakikada bir kalkan 11 numaralı otobüs, 20 geçe ve 20 kalalarda kalkan 17 numaralı otobüs ve çeyrek kalalarda kalkan 31 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz. Telefon numaraları: Masal Şatosu: (0222) 300 00 15 Eti Su Altı Dünyası: (0222) 300 00 66 Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi: (0222) 444 8 236

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir