BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

17 Kasım 2014 Pazartesi

Kent Park Eskisehir

kentpark2
Kentpark, Eskişehir ‘de ye alan en güzel parklardan biridir. Park için yer alan Türkiye’nin ilk yapay plajı Kentpark’ın ülke genelinde bilinmesini sağlamıştır. Plaj haricinde parkta bir çok oyun gurubu, yürüyüş parkurları, restoran ve cafeler yer almaktadır. 
Kentpark içinde inşa edilen plaj alanında tek olma özelliğine sahiptir. Plajın suyunun durgun olması ve havuz kriterleri sağlamaması Sağlık Bakanlığı tarafından kriterlere uymama gerekçesiyle kapatılmasına yol açmıştır. Ancak kapatıldıktan bir yıl sonra havuz kenarındaki kumlar kalmış, havuz içine mermer döşenmiştir. Bu şekilde yeniden kullanıma açılan plaj orjinalliğini yitirmiş ve denize uzak kalan Eskişehir halkının ilgisini çekmiştir. Bu gün plaja daha çok 15- 25 yaş arası erkek ziyaretçiler ilgi göstermektedir. Yapay plaj yanında yer alan yüzme havuzu da büyük ilgi görmektedir.
Kentpark Otogar ve Gökmeydan Mahallesi arasında yer almaktadır. Yüz ölçümü bakımından bir hayli geniş olan park içinde bir de gölet bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında buradaki süs balıkları ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Kış aylarında parkın ziyaretçi sayısı bir hayli düşmektedir. Ancak özellikle kar yağdığında ve gölet donduğunda burası bir başka güzel olmaktadır.
Kentpark içinde kahvaltı keyfi bir başkadır. Burada bulunan göletin kıyısında kurulan ve Türkiye çapında bir firmanın bünyesindeki bistroda kişi başı 20 TL olan ve en az dört kişiye hazırlanan serpme kahvaltıda sadece kuş sütü bulamazsınız. Üstelik bu fiyata çay da sınırsızdır. İsterseniz tek başınıza gittiğinizde bu mekanın kahvaltı tabağı seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca diğer öğünleri de burada yemek mümkündür. Yemek haricinde çayınızı veya kahvenizi yudumlayarak eşsiz manzarayı seyredebilirsiniz.
Kentpark içinden ünlü Porsuk Çayı geçer. Yukarıda bahsedilen bistronun hemen önünde de bu çaya bağlı bir gölet yapılmıştır. Göletin ortasında ışıklandırılmış bir adacık bulunur. Küçücük boyutlarda yapılan bu yapay ada yeşil ve estetik bir yapıdadır. Gölet içinde ördekler bulunur. Ayrıca burada bulunan süs balıklarının büyüklüğü de dillere destandır. Burada unutulmaması gereken şey balıklara yem atılmamasıdır.
Park içindeki Porsuk Çayı’nın bir başka güzelliği ise Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen bot seferlerinin buradan başlamasıdır. Eğer şehre günü birlik gelmişseniz tramvay ve taşıt gürültüsü çekmek istemezseniz tam tarife olan 3 TL’yi ödeyerek Köprübaşı yani kent merkezine bot seferiyle gidebilirsiniz. Bot seferlerinde indirimli tarife 1.50 TL’dir
Kentpark içindeki bir başka aktivite de burada bulunan Menaj ile sağlanır. 10 TL olan at biniş ücretini ödeyerek park içinde at binme keyfi yaşayabilirsiniz. Uzmanlar eşliğinde yapılan at biniş keyfi gayet güvenli ve eğlencelidir. Şehir merkezinden buraya botla gelebilir, iyi bir yemek yiyebilir, kısa bir park turu yaptıktan sonra at üzerinde keyifli saatler yaşayabilirsiniz. Kuşkusuz buna ayırdığınız bir gün sizi çok rahatlatacaktır.

Kentpark Ulaşım

Kentpark Eskişehir Otogarı’nın hemen arkasında yer alır. Buraya ulaşım için tramvay, turistik bot, ve otobüs kullanılabilir. Otobüs uzun yollardan gitse de bazı yerlerden tek ulaşım aracı olabilmektedir. Özellikle Gültepe, Sıhhıye Kavşağı gibi noktalardan otobüs tercih edilebilir. Kent merkezinden ise tramvay tercih edilmelidir. Parkta gezinti tamamen ücretsizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir