BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

15 Kasım 2014 Cumartesi

Bulak Mencilis Magarasi


Safranbolu’nun doğal güzelliklerinden biri olan Bulak Mencilis Mağarası, herbir santimetresi binlerce yılda oluşan sarkıtlarıyla hayranlık uyandırıyor. Bulak Mencilis Mağarası Türkiye’nin keşfedilen en uzun mağaralarından birisi. Toplam uzunluğu 6 km’den fazla olan mağaranın şimdiye kadar ışıklandırılan ve ziyarete açılan kısmı yaklaşık 400 metre uzunluğunda. 3 katlı olan Bulak Mencilis Mağarasının alt katında yeraltı nehri ve 15 metrelik şelale ile bir kaç göl var. Fakat bunları görmek için üniversiteler ve araştırmacılar özel izin ve ekipmanlarla mağaranın daha iç kısımlarına gidebiliyor. Bizler şimdilik 400 metre ile yetineceğiz. Ama merak etmeyin, ziyarete açık kısım da sizi yeterince etkilecektir.
Bulak Mencilis Mağarası’na 100 metre kala araçtan inip 50 metre kadar yürüdükten sonra mağaranın girişine çıkan merdivenlere ulaşılıyor. Merdivenlerle çıkılan giriş bir koridor gibi 20-30 metre kadar kıvrılarak gidiyor ve bu koridorun sonunda mağaranın tavanı aniden 20 metre kadar yükseliyor ve sizi muhteşem bir manzara karşılıyor. Mağara içerisinde benim sayabildiğim 6-7 farklı sarkıt çeşidi var. Üzeri pürüzlü ya da düz, beyaz ya da kahverengi gibi farklı renklerde ve şekillerde sarkıtlar yan yana.
Bulak Mencilis Mağarası çok güzel ışıklandırılmış ve mağara içinde yürüyüş yolları yapılmış. Oldukça rahat bir şekilde bu güzelliği seyre dalıyorsunuz. Mağara yazın en sıcak günlerinde dahi serin. Yaz-kış 15 derece sıcaklıkta olan Mencilis Mağarası’nın nefes darlığı, astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Zaten mağaraya girdikten bir süre sonra, hasta olsanız da olmasanız da nefes alırken kendinizi daha rahat hissediyorsunuz.
Bulak Mencilis Mağarası nerede? Safranbolu’nun Eski Çarşı olarak adlandırılan merkezinin 8 km kadar kuzey batısında, Bulak Köyü yakınında.
Bulak Mencilis Mağarası’na nasıl gidilir? Genelde özel araçlarla ulaşılıyor. Merkezden tabelaları takip ederek ulaşım mümkün. Yakın olduğu için bulmak sorun değil. Asfalt yol mağara girişine çıkan medivene kadar ulaşım sağlıyor.
Mencilis Mağarası giriş ücreti: 3 lira karşılığında mağarayı ziyaret edebiliyorsunuz.
Safranbolu’da gezilecek yerler: Mağaraya yakın sayılabilecek olan Tokatlı Kanyonu, İncekaya Su Kemeri ve Cam Teras ziyaret edilebilir. Eski Çarşı’da ise çok sayıda tarihi yap bulunuyor.Kaymakamlar Evi, Cinci Han Kervansarayı, Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Ulu Camii, Yemeniciler Arastası birbirine yakın gezilecek yerler. Safranbolu manzarası için Hıdırlık Tepesi ile Eski Cezaevi ve Saat Kulesi’nin bulunduğu tepelere çıkabilirsiniz.

0312 425 25 00
0545 212 19 15
0539 314 29 48
     Atatürk Bulvarı No:103/12 Kızılay ANKARA 

Grubunuz için özel fiyat isteyiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir