BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

25 Aralık 2015 Cuma

Buzun Altina Dalabileceginiz 6 Sıra Disi Yer

Buzun Altına Dalabileceğiniz 6 Sıra Dışı Yer

Batıklar, balinalar, buzdağları... Bu gizemli dünyanın kapısını açabilmek için bir testere yeterli!

Zamanlama, hiçbir spor dalında tüplü dalışta olduğu kadar önemli değildir. Hiçbirinde ölüm ve yaşam bu kadar ince bir çizgiyle ayrılmamıştır. Buzun altına yapılan bir dalışta ise riskler katlanarak artıyor. Belli noktalar dışında yüzeye çıkmanızı engelleyen kalın buz tabakası bir yana, dayanma gücünüzü sonuna kadar zorlayarak sizi hipoterminin eşiğine getiren "donma derecesindeki" su da işi fazlasıyla zorlaştırıyor.
Neyse ki bizim için oralara gidip bu işleri yapan cesur dalgıçlar var. Şimdi nefesinizi tutun ve buzun altına dalış yapılabilecek en sıra dışı 6 yeri keşfeden maceracılara tanık olun!

Buz altında bikiniyle yüzmek

Nerede: Paijanne Gölü, Finlandiya
Amaç: Korku ve heyecan arayışı
Tehlike derecesi: 8
Dalıştan önce doktorlar Fransız dalgıç Chloé Villaume’ü, 2 derece suda bikinisiyle üç dakikadan fazla kalmaması için uyarmış. Buz dalışlarında usta olan Stig Sererinsen ise ona asla bayılmaması gerektiğini defalarca hatırlatmış.
“Evet, riskler var ama bunları hiç umursamıyorum,” diyor Chloé. Biraz da suda olduğu süre boyunca üzerine bağlı güvenlik kablosuna güveniyor. Zira aksi bir durumda onu 10 saniye içinde yukarı çekerek kurtaracak birileri var. Fransız yüzücü, müthiş bir adrenalin yaşadığını ve her şeyin sonunda kendisini çok iyi hissettiğini söylüyor.

Kanada buzunda bir delik açmak

Nerede: Morrison Taş Ocağı, Wakefield, Quebec, Kanada
Amaç: Buzda dalış yeteneklerini geliştirmek
Tehlike derecesi: 4
Buzda dalışta usta olmak için kas hafızası çok önemlidir, bu da ancak tekrar yaparak kazanılır. İlk dalışında oldukça korktuğunu söyleyen ve aşağısının hem karanlık, hem de klostrofobik olacağını düşünen tecrübeli sualtı fotoğrafçısı Jo-Ann Wilkins’e göre, aslında durum tam tersi. Yani buzdan sızan ışık sayesinde su inanılmaz derecede aydınlık. Wilkins deneyimlerini şöyle aktarıyor:
“Çevrenize bir defa alıştıktan sonra yapacağınız iş halatlar ve diğer dalgıçlar yardımıyla dalışa geçmek. Her zaman yüzeyde duran ve size bağlı olan halatı kontrol eden biri vardır. Ara ara halatı çekerek size iyi olup olmadığınızı sorar. Siz de geri çekerek onu onaylarsınız. Cevap gelmezse hemen tam techizatlı emniyet dalgıçları devreye girer ve sizi bularak yüzeye çıkartır.”

Buzun altındaki gemiye ulaşmak 


 Nerede: Fathom Five Ulusal Deniz Parkı, Tobermory, Ontario, Kanada
Amaç: Batık gemilere olan merakı gidermek
Tehlike derecesi: 8
Eğer kırılmış dev buz parçaları arasında dalıyorsanız,  o gün kulağınızı hava durumu kanalından ayırmamanız gerekir. “Saatte 30 kilometre ile esen bir rüzgar, buz kütlelerini sudaki kağıtlar gibi sürükleyebilir,” diyor sualtı fotoğrafçısı Jerzy Kowalczuk. “Kırık buz tabakaları bir yöne doğru yığılır ve birden bakarsınız ki, ne giriş deliği kalmış, ne de çıkış... O zaman yapmanız gereken tek şey yüzmeye devam etmek ve buz tabakalarını iterek yolunuzdan çekmek.”
Kowalczuk, kırık buzların arasında dalış yapmanın kolay olduğunu düşünenlerin fazlasıyla yanıldığını, bu işin oldukça tehlikeli olduğunu söylüyor.

Beluga balinası ile tanışmak



Nerede: Beyaz Deniz, Rusya
Amaç: Beluga balinaları ile yüzyüze gelmek
Tehlike derecesi: 5
Rusya’nın Beyaz Denizi’nde buz kalınlığı yer yer 1.5 metreye kadar ulaşır ve buzu kırıp suyla temas kurmak oldukça zordur. Sadece Kandalaksha Kasabası yakınlarındaki küçük bir bölümde buz tutmuyor. Bu bölüm, bölgede sıkça rastlanan Beluga balinalarının da hava almak için kullandığı bir alan haline gelmiş. Dalışın ve balinaların fazla tehlikesi yok ama o noktaya ulaşmak için motorlu kar kızağı ile geçeceğiniz yaklaşık bir kilometrelik mesafe için aynı şeyi söylemek biraz zor!
Sualtı fotoğrafçısı Franco Banfi, orada yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Yolculuk hiç rahat değil. Çünkü buz tabakasında zaman zaman oluşan çatlaklar, daha sonra yağan kar ile örtülüyor. Eğer yanınızda tecrübeli bir rehber yoksa, yanlış bir hamleyle içeriye kolayca düşmek mümkün!”

Grönland’da buz dağlarının altında dolanmak


Nerede: Tasiilaq, Grönland
Amaç: Adeta bir buzdağı müzesinde gezinti yapmak
Tehlike dereceleri: 9
Sualtı fotoğrafçısı Tobias Friedrich’in ifadesine göre dünyanın en büyük ve en tehlikeli buzdağlarını barındıran bu bölgede dalmak çok riskli. Çünkü daha önce kimse buna cesaret edemedi ve dolayısıyla hiçbir sualtı haritası mevcut değil.
“En büyük tehlike, olası bir çökme,” diyor Friedrich. “Zaten sadece küçük buzdağları çevresinde dalınabilir. Büyük buzdağları çok tehlikeli ve ne zaman, hangi bölgesinde bir çökme olabileceğini kestirmek çok zor.” Genelde dalışa başlamadan önce buzdağının yüzeyi görsel olarak inceleniyor ve fiziki yapı ile çatlaklar analiz ediliyor.
“Buzdağının kenarında yaşanacak bir çöküntüden kopan küçük bir parça bile teknenizi kolayca suyun dibine yollayabilir. Fakat asıl güzel olan da bu doğa olayını gözlemleyebilmek. Bazen bir buzdağının altına dalıyorsunuz ve ertesi gün o muhteşem manzarayı bir daha göreyim dediğinizde onu aynı şekilde bulamayabiliyorsunuz. Çünkü ya ters dönmüş, ya da kırılmış olabiliyor. Bu gerçekten çok büyüleyici...” diye anlatıyor yaşadıkların Tobias Friedrich.

Buz tünelinde gezinti

 Nerede: Sassolo Gölü, İsviçre
Amaç: Sualtı tünellerini keşfetmek
Tehlike derecesi: 8
Tatlı su çevresindeki buzdağlarına yakın yerde yaşayan sualtı fotoğrafçısı Franco Banfi, buzların her an için çökme tehlikesini yaşattığını söylüyor. Taze kar yığınlarının oluşturduğu buz kolayca kırılabileceği için, içerideki dalgıcın havasız kalması kaçınılmaz....
Bu yüzden Banfi, olası bir çökmenin 30 saniye içerisinde gerçekleşebileceğini söylüyor ve içeride fazla takılmamak konusunda dalgıçları uyarıyor. “Çoğu zaman kırılmanın sesini duyabilirsiniz fakat muhtemelen bunu duyduğunuzda artık çok geç olacaktır!” 


23 Aralık 2015 Çarşamba

Ayder Kardan Adam Senlikleri Turu




AYDER KARDAN ADAM ŞENLİKLERİ 2016 (Uçaklı)
29-31 OCAK 2 GECE 3 GÜN
1.GÜN Ankara`dan Hareket . Trabzon`a Gelen Konuklarımızın Karşılanması, Uzungöl
Saat 08:20 Uçağı ile Trabzon a hareket. 09:40 da Trabzon a varış. Bizi bekleyen aracımız ile Sürmene’ye hareket. Sürmene bıçakları hakkında bilgilendirme… Karlar altında inanılmaz manzara`ya sahip Uzungöl`e hareket. Ünlü kiremitli köprüde fotoğraf molası… 1300m yükseklikte bulunan Uzun göl’e varış. Göl etrafında yürüyüş dinlenme ve fotoğraf çekimi sonrası Ayder yaylasına hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde... Zafran Otel/Ayder Yaylası>>İncele(Tulum eşliğinde horon)
2.GÜN Gün Boyu Ayder Kardan Adam Şenlikleri, Horon, Yöresel İkramlar, Yarışmalar, Doyasıya eğlence...
Otelimizdeki açık büfe sabah kahvaltımızın ardından... Ayder yaylasında serbest zaman.. Çeşitli yarışmalar… Kar aktiviteleri... Kar raftingi ve kayma olanağı… Muhteşem manzara eşliğinde bol oksijenli keyifli bir gün geçiriyoruz. Dileyen konuklarımız kaplıcaya(ekstra) girebilirler. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Zafran Hotel/Ayder >>İncele
3.GÜN
Senyuva Zilkale. Ankara Ya Hareket.
Otelimizdeki açıkbüfe sabah kahvaltımızın ardından Şenyuva ve Zil kalesi gezimiizn ardından havaalanına hareket. 17:45 Uçağı ile Ankara ya hareket. 19:05 de Ankara ya varış. Gezimizin sonu.
Ücrete Dahil Hizmetler
Trabzon da gidiş gönüş Havaalanı transferi
Bölgedeki ulaşımlar
Programda belirtilen geziler
2 gece Yarım Pansiyon konaklama.
2 Sabah kahvaltısı
2 Akşam yemeği
Ayder Milli park giriş ücreti
Rehberlik ve refakat hizmetleri.
Seyahat Güvence Poliçesi.
Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler
Dileyenler için Trabzon`a gidiş dönüş uçak bileti
Öğle yemekleri ,Yemeklerde alınacak içecekler
Müze girişleri.
Kişisel harcamalar.
Kişi başı 450 TL

0312 425 25 00
0545 212 19 15
0539 314 29 48
     Atatürk Bulvarı No:103/12 Kızılay ANKARA 

KARTALKAYA TURU 65 TL - Anlara Cikisli




0312 430 44 30  -  KARTALKAYA TURU 65 TL (Her Cumartesi Pazar) 
Biniş Noktaları
Oran Panora AVM önü 05.00
Trt Oran Stüdyosu Önü 05.05
Yıldız Kavşak 05.10
Atakule kavşak 05.15
GOP Seymenler Parkı Bulvar Tarafı 05.20
Kavaklıdere Kuğulu park bulvar tarafı 05.25
Bahçelievler Milli Kütüphane Yanı 05.30
Söğütözü Armada Önü 05.35
Odtü Köprüsü Altı 05.40
Bilkent Köprüsü Altı 05.45
Ümitköy Köprüsü Altı 05.50
Koru Sitesi Migros Karşısı 05.55
Yaşamkent Bp Benzinlik 06.00
Eryaman Optimum Önünden hareket 06.05
Molasız ve 8 çeşit menü tabağından oluşan kahvaltı tabağı, çay, kahve ve meyve çayları, meyve suyu, su ikramı sonrasında Kartalkaya Kartal Otel’e varış. Liftlerin açılmasından Liftler kapanıncaya kadar gün boyu sınırsız lift imkânıyla kayma olanağı… Saat 17.00 da Ankara’ya hareket. Göl kenarındaki Green park tesislerinde mola sonrasında Araç içi çay kahve salep ve kek ikramı… 20.00 sularında Ankara’ya varış.
Sabah kahvaltısı: Araçta 8 çeşit menü tabağından oluşan kahvaltı tabağı çay, kahve ve meyve çayları, meyve suyu, su ücrete dahil
Akşam: Araçta çay, kahve ve meyve çayları, meyve suyu, kek, su ve salep ikramı ücrete dahil
Yüksek model araçlarla ulaşım ücrete dahil
refakati ücrete dahil
0312 425 25 00
0545 212 19 15
0539 314 29 48
     Atatürk Bulvarı No:103/12 Kızılay ANKARA 

Ankara Cikisli ILGAZ TURU 75 TL Hersey Dahil



ILGAZ TURU (Her Cumartesi Pazar ) 75 TL
07:00 Kızılay Atatürk Bulvarı No :81
07:10 Bahçelievler Milli Kütüphane Yanı
07:15 Söğütözü Armada önü
07:20 Aşti Karşısı
07:25 Akköprü Migros Karşısı
07:30 Keçiören Fatih Köprüsü Altı
07:35 Aydınlıkevler Türk Telekom Önü
Gerekli molalar ve otobüsteki çay kahve ve 8 çeşit menü tabağından oluşan kahvaltı ikramımızın ardından Ilgaz’a varış. Öğle yemeğimizin ardından dileyen konuklarımız kısa doğa yürüyüşleri yapabilir dileyen konuklarımız liftler kapanıncaya kadar kayabilir üşüyen ve dileyen konuklarımız ise kaafeteryasından yararlanabilirler.Saat 17.00 da Ilgaz’dan Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. Araç içi ikramlar (salep , kek ve sıcak soğuk ikramlar) ve gerekli molaların ardından Akşam Saat 21.00 sularında da Ankara’ya varış
Sabah Kahvaltısı-Araçta 8 çeşit menü tabağı,çay,kahve ücrete dahil
Öğle yemeği- Sucuk Ekmek + Meşrubat ücrete dahil
Yüksek model araçlarla ulaşım ücrete dahil
Milli Park girişi ücrete dahil
Bölgeyi bilen kokartlı rehberlik ücrete dahil
Salep İkramı ücrete dahil
Kek ikramı ücrete dahil
Seyahat esnasında sıcak soğuk açık büfe ikramlar ücrete dahil
Lift Ücretleri;
Tek Biniş: 7,5 TL
Sınırsız Kullanım: 35 TL
Kayak Malzeme Ücretleri;
Kayak + ayakkabı : 35 TL (Günlük)
Snowboard: 45 TL (Günlük)
Kızak: 15 TL (Saatlik)
Alt Üst Kıyafet: 25 TL

0312 425 25 00
0545 212 19 15
0539 314 29 48
     Atatürk Bulvarı No:103/12 Kızılay ANKARA 

3 Aralık 2015 Perşembe

Kisin Yuzmek icin En ideal 7 yer

Kışın Yüzmek İçin En İdeal 7 Yer

Kışın yüzmek artık çok moda. Soğuk sulara dalmak sizin de ilginizi çekiyorsa önerilerimize göz atın.

Yüzmek deyince aklınıza sadece sıcak kumlar ve ılık bir deniz geliyorsa bir daha düşünseniz iyi olur. Çünkü artık kış zamanı açık havada suya atlamak da son derece popüler. Bunu kanıtlayabiliriz. İnsanların kışın yüzmeye gittiği en gözde noktaları araştırdık ve aşağıdaki gibi bir liste çıktı ortaya. 
Soğuk suda yüzmenin bazı riskleri var elbette. Bu riskleri en aza indirgemek için bizim tavsiyemiz, kış yüzücülerinden ısınma taktikleri almanız ve mutlaka belli bir hazırlık aşamasının ardından soğuk sulara kendinizi bırakmanız.
Öyleyse başlayalım!
1. İngiliz Kanalı, Bournemouth, Britanya
 Özelliği: Açık havada yüzülebilecek uzun bir kumsal.
Nerede takılmak lazım: Yaklaşık 7 kilometrelik uzun bir kumsala sahip olan Bournemouth, özellikle kışın yüzmek isteyenler için adeta bir mabet haline geldi. Bölgede birçok yerel yüzme grubu var ve bu gruplar genellikle Hengistbury ve Sandbanks arasında takılıyorlar.
Ne kadar soğuk: Burası İngiliz Kanalı. Ciddi derecede soğuk ve dalgalı bir denizden bahsediyoruz. Kendinize buranın yerlisi olan bir yüzme arkadaşı bulun ve suya atlamadan önce yapmanız gereken ısınma hareketlerini ondan mutlaka öğrenin.
Nasıl giderim: Ekim ayından Nisan’a kadar her pazar kendini soğuk sulara atan bir grup insan var. Onlarla katılmak için Etkinliğe katılmak için
Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz. 
2. Reykjavik, İzlanda
Özelliği: Önce soğuk suya, sonra ılık havuza.
Nerede takılmak lazım: İzlanda’nın bu konudaki en büyük avantajı, soğuk ikliminin yanı sıra, topraklarındaki volkanik aktiviteden dolayı çok geniş bir jeotermal kaynağa da sahip olması. Dolayısıyla hemen her yerde sıcak su havuzlarıyla karşılaşmak mümkün. Özellikle Reykjavik yakınlarındaki Nauthólsvík sahili bu iş için ideal çünkü sahil şeridinin hemen kenarında, ısısı 38 dereceyi bulan bir sıcak su havuzu bulmak oldukça kolay.
Ne kadar soğuk: Ülke oldukça kuzeyde olduğu için yılın büyük bölümünde kış yüzüşü yapmak mümkün. Yazın bile suyun ısınmış halinin en fazla 11 derece olduğunu söyleyelim.
Nasıl giderim: Nauthólsvík sahilindeki kış turları 16 Ağustos’tan 14 Mayıs’a kadar devam ediyor. Etkinliğe katılmak için Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz.


3. Jinan, Çin
Özelliği: Kırmızı halı size kendinizi bir yıldız gibi hissettirecek.
Nerede takılmak lazım: Jinan’daki kış yüzme festivali soğuk suyun tadına varmak için oldukça ideal bir fırsat. Altınıza serilen kırmızı halı ise size kendinizi çok önemli biri gibi hissettirmenin yanı sıra, donmuş zemine yapışmanızı da önleyecektir. Ünlü olsanız da, olmasanız da orada sizi binlerce ateşli seyircinin karşılayacağından emin olabilirsiniz.
Ne kadar soğuk: Jinan birçok doğal su kaynağına sahip bir bölge ve etkinliğin gerçekleştiği Daming Gölü’nde ısı, hava çok daha soğuk olsa bile, 8 derece civarında oluyor. Yani kışın yüzmek isteyenlerin tam aradığı ortam.
Nasıl giderim: Daming Gölü’nde 2016’da gerçekleşecek olan etkinlik için Çok Tatil ile iletişime geçilebilir.
4. Tyumen, Rusya
Özelliği: Yüzmeden önce suyun üzerindeki buz tabakası kesiliyor.
Nerede takılmak lazım: Dünya Kış Yüzme Şampiyonası Mart 2016’da Sibirya’daki Tyumen kasabasında gerçekleşecek. Organizatörlere göre bu yıl etkinliğe 500 Rus, 700 de yabancı yüzücünün katılması bekleniyor. 25 metreden 450 metreye kadar uzanan birçok farklı yarışın yer aldığı şampiyonada hem buzlu su, hem de Sibirya’nın meşhur soğuk havası katılımcılara hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatacak.
Ne kadar soğuk: Yarışma parkuru, donmuş Tura Nehri’nin üzerindeki kalın buz tabakasının kesilmesiyle açılıyor. Ve burası Sibirya…
Nasıl giderim: Etkinlik 8 - 12 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak. Etkinliğe katılmak için Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz.
5. Cape Town, Güney Afrika
Özelliği: Şehrin hemen içinde ve muhteşem bir manzaraya karşı yüzün.
Nerede takılmak lazım: Cape Town çevresindeki bütün havuzları ve sahilleri unutun. Bu işi yapabileceğiniz en iyi yer kesinlikle Camps Körfezi. Belki bir havuzun içerisinde köpekbalıklarından ve dev dalgalardan korunabilirsiniz ama buradaki denizin ve canlı hayatın tazeliğini başka hiçbir yerde bulamayacağınız da kesin. İnanılmaz bir dağ ve okyanus manzarasına karşı yaşanan bu soğuk su tecrübesinden sonra da, hemen sahilde yer alan La Belle Bistro’daki şöminenin kenarında yerinizi almayı unutmayın.
Na kadar soğuk: Güneşin her mevsim yüzünü gösterdiği Güney Afrika’da suyun en soğuk olduğu dönem, Haziran ve Ağustos arasındaki kış sezonu. Kış dediysek de donma seviyesi gelmesin aklınıza; hava sıcaklığı 16 derecenin biraz altında seyrediyor.
Nasıl giderim: Özel bir tur yok. Uçağa atlayıp doğru mevsimde Cape Town’a gitmeniz yeterli.
6. Perito Moreno Buzulu, Arjantin
Özelliği: Buzulların etrafında yüzme keyfi.
Nerede takılmak lazım: Ağustos ayı bizim buralarda en sıcak mevsim olabilir fakat Güney Yarıküre’de aynı günler kışın ortasına denk düşüyor. Arjantin’in kış yüzme festivali 2016 yılında Patagonya’da gerçekleşecek ve ünlü Perito Moreno buzulu da yüzücülere ev sahipliği yapacak.
Ne kadar soğuk: Etkinlik zamanı buzuldan kopan parçalar sayesinde suyun ısısı sürekli 0-2 derece arasında.
Nasıl giderim: 2016 için, Arjantin Açık su ve kış kulübüyle iletişime geçerek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
7. Scheveningen, Hollanda
 Özelliği: Yeni yıla girmek için ideal bir yer.
Nerede takılmak lazım: Hollanda’nın Kuzey Denizi’ne bakan Schevenigen sahilinde gerçekleşen etkinliğe katılmak için doğru zamanda orada olmak yeterli. Kurallar ise gayet basit: Mayonuzu giyin ve start verildiğinde suya doğru koşmaya başlayın.
Ne kadar soğuk: Dünya üzerindeki en soğuk "kışın yüzme" etkinliklerinden biri olan Schevenigen’de su, donma sınırının hemen altında.
Nasıl giderim: Özellikle yılbaşı günü yapılan etkinlikleriyle ünlü olan Schevenigen  için Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz.




Ürpertici güzellikteki 7 buz mağarasını görmek için tıklayınız...

2 Aralık 2015 Çarşamba

Urpertici Guzellikteki 7 Buz Magarasi

Ürpertici Güzellikteki 7 Buz Mağarası

Soğukla aranız iyiyse seyahat listenize bu mağaraları mutlaka ekleyin.

Görünümleri ile sanki bu dünyaya ait değilmiş gibi duran mağaralarda zaman adeta donmuş gibi gözüküyor.
Dünya üzerinde çok sayıda donmuş mağara var ama adı daha önce çok sık duyulmamış bu yedi tanesi gerçekten görülmeye değer. Keşfe hazırsanız başlayalım, biraz ürpermeye hazır olun!

 Nerede: Aletsch Buzulu, İsviçre
Özelliği: Alpler’in en büyüğü
Gezi keyfi: 7 – Profesyoneller için ideal
23 kilometre genişliğindeki buzul yaklaşık 120 kilometre kare bir alanı kaplıyor. Fotoğrafta gözüken ve derinliği 30 metreyi bulan bu baca, profesyonel bir mağaracı tarafından görüntülendi.
İnsan yapımı en büyük buz mağarası
Nerede: Langjökull, İzlanda
Özelliği: İnsan elinden çıkma
Gezi keyfi: 8 – Büyük bir macera beklemeden manzaranın tadını çıkarmaya bakmalı
Avrupa’nın en yüksek irtifalı ikinci buzulu olan Langjökull’un içerisinde yer alan mağara sayesinde bu dev buz kütlesini içeriden keşfetmek mümkün.
Buzun içerisinde dönerek ilerleyen tüneller ve farklı büyüklükteki odalar geziyi daha da keyifli bir hale getiriyor. Özel olarak oyulmuş odalardan bir tanesi de burada evlenmeyi tercih edenler için düzenlenmiş. Eğer böyle bir hayaliniz varsa şimdiden aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Halka açık en yüksek buz mağarası

Nerede: Eiskogelhöhle, Avusturya
Özelliği: Halka açık en yüksek irtifalı buz mağarası
Gezi keyfi: 8 – Neden olmasın?
Avusturya’da, dünyanın en büyük buz mağarası olarak bilinen Eisreisenwelt’in hemen yanında yer alan Eiskogelhöhle, deniz seviyesinden 2.100 metre yüksekte olması nedeniyle bilinen en yüksek irtifalı buz mağarası olma özelliğine sahip. Eiskogel dağının içerisinde uzanan mağarada uzun yürüyüşler yapmak da mümkün.
Buz tüneli
Nerede: Furka Geçidi, İsviçre
Özelliği: Dağ geçidi
Gezi keyfi: 7 – Bir filmin içerisinde olduğunuzu düşünmeniz olası
İsviçre’nin önemli bölgelerini birbirine bağlayan Furka Geçidi’nin bir parçası olan buzlu tünel tam 2.429 metre yükseklikte yer alıyor. Görüntüsü size bir film setini hatırlatıyorsa kesinlikle haklısınız çünkü James Bond serisinin unutulmaz filmi Goldfinger’ın bazı bölümleri burada çekilmişti.
Dünya mirası
Nerede: Slovakya
Özelliği: UNESCO Dünya Mirası listesinde
Gezi keyfi: 6 – Hoş bir mağara fakat yürüyüş patikası biraz kısa
Dobšinská mağarası ne en uzun, ne en büyük, ne de en yüksek... Onu özel kılan ve UNESCO Dünya Mirası listesine alan şey, içinin çok büyük oranda buzla kaplı olması. Burası ayrıca tüm Avrupa’da elektronik olarak aydınlatılan ilk mağara.
Tırmanılacak mağara

Nerede: Kanada
Özelliği: Büyüyen bir buz gediği
Gezi keyfi: 10 – Eğer buza tırmanmayı becerebiliyorsanız…
Büyüleyici bir görüntüye sahip olmasına rağmen keşfedilmesi bir o kadar da tehlikeli olan mağarada dolaşabilmek için buz tırmanışı konusunda bilgili ve gerekli ekipmanlara sahip olmak gerekiyor.
Tırmanış sırasında yapılacak en ufak bir hata sizi başladığınız yere geri atabilir. Bir diğer problem ise, mağara içerisindeki ekonun sesli iletişimi oldukça imkansız hale getirmesi.
Görülmesi gereken buz saçakları
 Nerede: Superior Gölü, Wisconsin, ABD
Özelliği: Masal diyarı gibi bir manzara
Gezi keyfi: 8 – Oldukça etkileyici bir görünüm
Apostol Adası’ndaki mağaralar yazın harika deniz manzarasıyla, kışın da muhteşem buz saçaklarıyla ziyaretçileri kendisine çekmeyi başarıyor ve kışın donan göl ile birlikte ortam tam bir masal diyarına dönüyor.

16 Ekim 2015 Cuma

Sonbaharin 10 Yuruyus Rotasi

Sonbaharın 10 Yürüyüş Rotası

İĞNEADA / KIRKLARELİ


 Bulgaristan sınırındaki İğneada, Karadeniz kıyısında yer alıyor. İstanbul’dan 3 buçuk saatlik bir yolculukla ulaşılıyor. Subasar ormanlar, İğneada’nın ilk akla gelen ve korunması gereken doğal değeri. İçinden derelerin aktığı ormanda irili ufaklı göller de bulunuyor. İğneada longozunda birçok aktivite yapmak mümkün. Eğer çok yağmur yağmıyorsa, longoz içinde yürüyüşler yaparak sonbahar renklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak hiç umulmayan yerlerde küçük bataklıklar olabiliyor. Bu nedenle longoza gireceklerin rehber almalarında fayda var. Longoz içinde 600 civarında bitki çeşidi, 200’den fazla kuş türü, 100 civarında memeli ve sürüngen yaşıyor. Şansı olanlar bir alıcı kuşun avlanmasına da tanıklık edebilir. Eğer longozda lastik çizme ile girilecek kadar su varsa çok fazla risk almamak gerek. İğneada longozu içine ilerleyen bir yol var. Bu yol, yöreyi bilen biriyle aşılırsa longoz içindeki sazlıklarda yaşayan kuş türleri daha da yakın görülebilir. Ancak mutlaka arazi aracı kullanmak gerekiyor. Longoz bazen muhteşem güz renklerine bürünüyor. Ne yazık ki bu renkleri her yıl görmek mümkün değil. Sonbahar yağmurlarının erken gelmesi, kızarmakta olan yaprakların hızla dökülmesine yol açabiliyor. Bu nedenle burada keyifli bir sonbahar etkinliği, yağmurun yağmadığı zamanlarda yapılabiliyor.

POLONEZKÖY / İSTANBUL


İstanbul il sınırlarındaki Polonezköy de güz aylarında farklı bir çekicilik kazanıyor. Sessiz bir hafta sonu isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Polonzeköy’de birçok otel ve pansiyon bulunuyor. Nerede kalırsanız kalın Polonezköy’ü çevreleyen 4.8 kilometrelik yürüyüş parkurunu yürümeden dönmeyin. Bahar aylarında çiçekten geçilmeyen parkur, sonbaharda tamamen sararmış yapraklarla kaplanıyor. Rotayı bulmak çok da zor değil. Köy içinde zaten rotanın işaretleri var. Onları takip edince önce orman içinde pansiyonların yanından geçiliyor. Sonra evler geride kalıyor ve vahşi bir ormanda yürümeye başlıyorsunuz. Rota, bir orman yolunu takip ediyor. Sonbahar yaprakları ile kaplı yolun önce eğimi azalıyor, sonra da dereye iniyor. Dereler ahşap köprülerle geçiliyor. Orman ve yol arasındaki sınır çitlerle kapatılmış. Yol boyunca dikkat edilirse çeşitli yaban hayvanları da görülebilir. Dereden sonra sonbahar renkleri ile bezenmiş rota yavaş yavaş yükselmeye başlıyor. Burada da bazı yerlere mıcır dökülmüş ama çıkış olduğu için çok fazla sorun yaratmıyor. Parkurun sonunda bir çocuk parkına varılıyor.

BALLIKAYALAR / KOCAELİ

Ballıkayalar, Kocaeli’nin Gebze ilçesinin Tavşanlı köyü sınırları içinde. Bir günlük bir aktivite için oldukça uygun. Tavşanlı içinden giden yolu takip ederseniz beş dakika sonra Ballıkayalar yol ayrımına varacaksınız. Bu noktadan birkaç dakika sonra küçük bir göletin bulunduğu bir meydana ulaşacaksınız. Bir ahşap yapının da bulunduğu bu nokta kanyonun girişi. Ziyaretçilerden giriş ücreti alınıyor. Yaklaşık 2 kilometrelik kanyon geçişi genelde kolay ama heyecan verici. Kanyon büyük bir risk taşımıyor ama yine de kayalardan geçiş yapacağınızı unutmayın. Yürüyüşün ilk birkaç yüz metresi kolay. Vadi tabanındaki kayaların üzerinde bir sağa bir sola geçerek yürüyüşün ikinci etabına varacaksınız. Bir anda yol bitiyormuş gibi olacak. Burada karşınıza çıkan küçük bir kayalığı tırmanarak birkaç metre yukarı çıkıp dereyi aşağıda bırakacaksınız. Derenin en ürkütücü aktığı nokta da burası. Burayı geçtiğinizde bir yan geçiş noktasına geleceksiniz. Uzunluğu 1.5 metre olan bu yan geçiş, vadi geçişinin de kilidi. Birkaç metre yukarıdan çalılıkların arasından bir patika açılmış ama su kenarı daha güvenli. Bu noktayı geçenleri hoş bir sürpriz bekliyor: Bir şelale. Şelalenin üzerindeki düzlükten yürümeye başlayın. Bir süre sonra sol yamaçta tabakalı kayalar çıkacak karşınıza. Bu etabın sonunda yine bir şelale var. 

YEDİGÖLLER / BOLU


 Önemli sonbahar rotalarından biri olan Yedigöller’e hem Ankara’dan, hem de İstanbul’dan kolay ulaşılıyor. İstanbul’dan sabah saat 6:00’da yola çıkıldığında 10:00 civarında yöreye varılabilir. Yedigöller’e gitmek için iki yol var. Eğer hava yağışlı değilse önerimiz Bolu’nun içinden Yedigöller’e ayrılan yolu izlemek. Buradan göllere olan mesafe 42 kilometre. Yol boyunca yükseldikçe ve eğer hava güneşliyse sarı, kırmızı ve kahverenginin tüm tonlarını görmek mümkün. Yol boyunca ara sıra durarak aşağılara bakıldığında olağanüstü görüntüler insanı büyülüyor. Bu güzel görüntüler geride kaldığında tırmanış da bitiyor ve yol birkaç kilometre düz bir zeminde devam ediyor. Yolun sağındaki yayladan sonra bu kez Yedigöller’e inişte sonbahar görüntüleri başlıyor. Akşam saatleri, renklerin en doygun şekilde gözlendiği zaman. Yol bir yayladan sonra inmeye başlıyor ve bu aşamadan sonra aracın hızını yavaşlatmak gerekiyor. Çünkü karacalar bazen bir anda sürü halinde yolun karşı tarafındaki ormana geçiyor. Diğer rota ise daha uzun ama daha garantili. Hava bozuk olduğu zaman da işleyen yol, Yeniçağa-Mengen güzergâhı üzerinde.

NALLIHAN / ANKARA 


 Ankara’nın Nallıhan ilçesi, son yıllardaki turizm atağıyla dikkat çekiyor. Karacasu köyü sınırları içinde kalan Uyuz Suyu Şelalesi, “Ilıca Şelalesi” olarak da biliniyor. Yöre, tektonizma açısından muhteşem bir laboratuvar. Her tarafta faya rastlanıyor. Faydan çıkan sıcak sulardaki elementlerin bazıları, tedavi edici özelliğe sahip olabiliyor. Nallıhan Kaymakamlığı’nın yaptığı bir proje ile şelalenin üstündeki düzlük muhteşem bir kamp alanına çevrilmiş. Nallıhan’ın ikinci doğal turistik değeri ise 1994 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Nallıhan Kuş Cenneti. Sarıyar Barajı’nın kuş cennetine uzanan bir kolunun üzerinde bulunan Davutoğlan Köprüsü’nün karşısındaki Kız Tepe, yağmur ve rüzgârın meydana getirdiği aşındırma izleriyle muhteşem görüntüler sunuyor.

FRİG VADİSİ / AFYON/ESKİŞEHİR

Frig Vadisi, Afyon-Eskişehir illeri arasında yer alıyor. Kapadokya kadar bilinmese de burada da çok sayıda peribacası bulunuyor. Afyon’un İscehisar ilçesine bağlı Seydiler çevresindeki vadilerde bulunan irili ufaklı peribacaları, yörenin “Küçük Kapadokya” diye anılmasına neden oluyor. Burası volkanik aktivitelerin yoğun olduğu ve tüf birikimlerinin fazla gözlendiği bir yöre. Doğu-batı yönünde uzanan vadide birkaç milyon yıl önce faaliyete geçen volkanların püskürttüğü küller, daha aşağılardaki havzalarda çökelerek yüzlerce metrelik kalın bir tabaka meydan getirdi. Zamanla vadiye gelen insanlar kendilerine önce barınak, sonra da tapınak yaptı. Silis içerikli bu tüfler kolay oyulmasına rağmen dayanıklı olduğu için burada yaşayanların izleri günümüze kadar gelmeyi başardı.

GÖLKÖY / ORDU 

Ordu’nun Gölköy ilçesi, Karadeniz Bölgesi’nin yeşil dağlarına gizlenmiş bir hazine. İl merkezine 62 kilometre mesafedeki Gölköy merkezi, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleriyle yörenin cazip sonbahar keşiflerinden birini sunuyor. İlçe, adından da anlaşıldığı gibi tam bir göl yurdu. Bunların en ünlüsü, tabiat parkı statüsüne sahip Ulugöl. Şenliklerin, kano yarışlarının düzenlendiği göl, güz mevsiminde de kışa hazırlanan ormanların en güzel manzaralarını sergiliyor. Ulugöl, ilçe merkezinin 17 kilometre uzağında, doğallığını korumuş, çevresinde doğa yürüyüşlerinin yapılabildiği benzersiz bir peyzaj değeri. Onun yakınında bulunan daha küçük Çepekli Gölü de ormanın bir diğer mücevheri. İlçe merkezindeki Çermik Gölü’nün suyu ise yaz kış sıcak. İlçe merkezini süsleyen bir diğer doğa varlığı Gökgölü. Kıyılarında park ve lokantanın bulunduğu göl, ilçenin başlıca ziyaret noktalarından. Gölköy, yaylalar açısından da çok zengin. İlçenin yaylaları sonbaharla birlikte tenhalaşıyor, bu kez farklı güzellikler sergilemeye başlıyor. Bulutlarla kaynaşan Uluvahta, Anduz, Şıhman, Çoralan, Aydoğan, Yemişgen gibi yaylalar, yürüyüşler için çok uygun.

NARMAN KANYONU ERZURUM

 Birkaç yıl öncesine kadar varlığı sadece birkaç jeolog ve yöre halkı tarafından bilinen Narman Kanyonu, 2002 yılında dan sonra ünlenmeye başladı. Dünyada sadece birkaç bölgede bulunan bu ender oluşumlar, Türkiye’nin en önemli doğa harikalarından biri. Kanyon, Erzurum’un Narman ilçesi sınırlarında yer alıyor. Peribacaları ise Narman-Pasinler yolunun 11 kilometresinde başlıyor. Ekim sonundan itibaren bu güzergâhtaki ağaçlar sonbahar renklerini kuşanıyor. İnsan, Narman Kanyonu içinde yürürken kendini yabancı bir gezegende sanıyor. Özellikle sonbahar aylarında yapılan doğa yürüyüşleri, peribacalarının renklerindeki doygunluk sayesinde unutulmaz oluyor. Yoldere köyü sapağından girdikten sonra köye girmeyip düz devam edilirse 1 kilometre sonra iki adet kırmızı peribacasına varılıyor. Ziyaretçilerin çoğu buradan geri dönüyor. Araçlarını bırakıp vadinin içinde birkaç saatlik bir yürüyüşü göze alanlar ise başka bir yerde rastlayamayacakları doğal oluşumlarla karşılaşıyor. Ana vadinin bitiminden itibaren sol yamaçtaki patikayı takip edenler, yarım saat sonra tüm vadiyi kuşbakışı görecekleri bir noktaya varıyor. Buradan vadinin manzarası nefes kesici. Vadinin bir başka özelliği de yaban hayvanlarındaki çeşitlilik.

CELİL BOĞAZI / KONYA
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin Kuşça beldesi sınırları içinde yer alan Celil Boğazı’ndaki peribacaları, Kapadokya ve Narman’dan çok farklı. Geçmişte bu peribacaları dinamitle patlatılıyor ve çıkan kaya parçaları ev yapımında kullanılıyordu. Şimdi yöre belediye tarafından koruma altına alınmış durumda, tahribata rağmen boğaza yayılan peribacaları zamana meydan okumayı sürdürüyor. Aslında ormanlık olan bölgenin ağaçları zamanla kesile kesile bitti. Bu yüzden erozyon da hız kazandı. Celil Boğazı ve etrafı artık bir çöl görünümünde. Ancak vadi bu dillere destan görünümünü de erozyona borçlu. Binlerce yıllık yağmur ve rüzgâr işbirliği, bu muhteşem doğal anıtlarını oluşturdu. Celil Boğazı faylarla çevrili. Faylanmadan ötürü ezilen kısımlar daha kolay aşınmış, sert olan kesimler ise direnerek alttaki tabakaları da korumuş. Yörede erozyona karşı ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Küçük vadilerden sızan sular bu ağaçları sulamaya fazlasıyla yetiyor. Yörede fazla ağaç olmadığı için sonbahar renklerini izleyecek fazla yer yok. Ancak boğazın kırmızıya çalan toprak rengi sonbahar ışıkları altında benzersiz. 


KARAGÖL/ İZMİR
İzmir’in Yamanlar Dağı’nda bulunan Karagöl ne yazık fazla tanınmıyor. Her mevsim muhteşem görüntülerin izlendiği Karagöl’e araçla da gidilebilir, yürüyerek de. Araçla gidenler Çanakkale yolunda ilerlerken Örnekköy tabelasına saptıktan 25 kilometre sonra Karagöl’e varabilir. Yürüyerek gidecekler ise Menemen’in Emiralem köyünün çıkışındaki dereden itibaren Karagöl’e ilerleyebilir. Rota muhteşem bir doğanın içinden devam ediyor. Sarı ve kırmızı yapraklarla bezenmiş ormanlık alanda yükseldikçe sonbaharın etkisi daha da çok hissediliyor. Yüksekliği 1076 metre olan Yamanlar Dağı’nda bulunan Karagöl, efsanelere de konu olmuş: Tantalos, Zeus’un bir ölümlü ile olan ilişkisinden doğar. Tantalos, Olympos’u ziyaretinde Tanrılardan nektar çalar. Zeus da onu bir delikten yeraltı dünyasına atarak cezalandırır. Tantalos burada boğazına kadar suyla dolu bir yerdedir ama içmek istediğinde su çekilir ve ona asla ulaşamaz. Acıkınca başının üzerindeki meyvelere uzanır ama meyveler de ondan kaçar. Zeus’un Tantalos’u attığı delik daha sonra suyla dolarak bir göl oluşturur. Yamanlar Dağı’nın Karagöl’ü… Göl etrafında birçok yürüyüş rotası bulunuyor. Bunlardan biri, Karaçam köyünden geçerek Çamiçi köyündeki Homeros Mağarası’na kadar uzanıyor. Göl kenarındaki tesislerde yemek yiyebilir, etrafındaki rotalarda yürüyüş yapabilirsiniz.

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir