BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

3 Aralık 2015 Perşembe

Kisin Yuzmek icin En ideal 7 yer

Kışın Yüzmek İçin En İdeal 7 Yer

Kışın yüzmek artık çok moda. Soğuk sulara dalmak sizin de ilginizi çekiyorsa önerilerimize göz atın.

Yüzmek deyince aklınıza sadece sıcak kumlar ve ılık bir deniz geliyorsa bir daha düşünseniz iyi olur. Çünkü artık kış zamanı açık havada suya atlamak da son derece popüler. Bunu kanıtlayabiliriz. İnsanların kışın yüzmeye gittiği en gözde noktaları araştırdık ve aşağıdaki gibi bir liste çıktı ortaya. 
Soğuk suda yüzmenin bazı riskleri var elbette. Bu riskleri en aza indirgemek için bizim tavsiyemiz, kış yüzücülerinden ısınma taktikleri almanız ve mutlaka belli bir hazırlık aşamasının ardından soğuk sulara kendinizi bırakmanız.
Öyleyse başlayalım!
1. İngiliz Kanalı, Bournemouth, Britanya
 Özelliği: Açık havada yüzülebilecek uzun bir kumsal.
Nerede takılmak lazım: Yaklaşık 7 kilometrelik uzun bir kumsala sahip olan Bournemouth, özellikle kışın yüzmek isteyenler için adeta bir mabet haline geldi. Bölgede birçok yerel yüzme grubu var ve bu gruplar genellikle Hengistbury ve Sandbanks arasında takılıyorlar.
Ne kadar soğuk: Burası İngiliz Kanalı. Ciddi derecede soğuk ve dalgalı bir denizden bahsediyoruz. Kendinize buranın yerlisi olan bir yüzme arkadaşı bulun ve suya atlamadan önce yapmanız gereken ısınma hareketlerini ondan mutlaka öğrenin.
Nasıl giderim: Ekim ayından Nisan’a kadar her pazar kendini soğuk sulara atan bir grup insan var. Onlarla katılmak için Etkinliğe katılmak için
Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz. 
2. Reykjavik, İzlanda
Özelliği: Önce soğuk suya, sonra ılık havuza.
Nerede takılmak lazım: İzlanda’nın bu konudaki en büyük avantajı, soğuk ikliminin yanı sıra, topraklarındaki volkanik aktiviteden dolayı çok geniş bir jeotermal kaynağa da sahip olması. Dolayısıyla hemen her yerde sıcak su havuzlarıyla karşılaşmak mümkün. Özellikle Reykjavik yakınlarındaki Nauthólsvík sahili bu iş için ideal çünkü sahil şeridinin hemen kenarında, ısısı 38 dereceyi bulan bir sıcak su havuzu bulmak oldukça kolay.
Ne kadar soğuk: Ülke oldukça kuzeyde olduğu için yılın büyük bölümünde kış yüzüşü yapmak mümkün. Yazın bile suyun ısınmış halinin en fazla 11 derece olduğunu söyleyelim.
Nasıl giderim: Nauthólsvík sahilindeki kış turları 16 Ağustos’tan 14 Mayıs’a kadar devam ediyor. Etkinliğe katılmak için Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz.


3. Jinan, Çin
Özelliği: Kırmızı halı size kendinizi bir yıldız gibi hissettirecek.
Nerede takılmak lazım: Jinan’daki kış yüzme festivali soğuk suyun tadına varmak için oldukça ideal bir fırsat. Altınıza serilen kırmızı halı ise size kendinizi çok önemli biri gibi hissettirmenin yanı sıra, donmuş zemine yapışmanızı da önleyecektir. Ünlü olsanız da, olmasanız da orada sizi binlerce ateşli seyircinin karşılayacağından emin olabilirsiniz.
Ne kadar soğuk: Jinan birçok doğal su kaynağına sahip bir bölge ve etkinliğin gerçekleştiği Daming Gölü’nde ısı, hava çok daha soğuk olsa bile, 8 derece civarında oluyor. Yani kışın yüzmek isteyenlerin tam aradığı ortam.
Nasıl giderim: Daming Gölü’nde 2016’da gerçekleşecek olan etkinlik için Çok Tatil ile iletişime geçilebilir.
4. Tyumen, Rusya
Özelliği: Yüzmeden önce suyun üzerindeki buz tabakası kesiliyor.
Nerede takılmak lazım: Dünya Kış Yüzme Şampiyonası Mart 2016’da Sibirya’daki Tyumen kasabasında gerçekleşecek. Organizatörlere göre bu yıl etkinliğe 500 Rus, 700 de yabancı yüzücünün katılması bekleniyor. 25 metreden 450 metreye kadar uzanan birçok farklı yarışın yer aldığı şampiyonada hem buzlu su, hem de Sibirya’nın meşhur soğuk havası katılımcılara hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatacak.
Ne kadar soğuk: Yarışma parkuru, donmuş Tura Nehri’nin üzerindeki kalın buz tabakasının kesilmesiyle açılıyor. Ve burası Sibirya…
Nasıl giderim: Etkinlik 8 - 12 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak. Etkinliğe katılmak için Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz.
5. Cape Town, Güney Afrika
Özelliği: Şehrin hemen içinde ve muhteşem bir manzaraya karşı yüzün.
Nerede takılmak lazım: Cape Town çevresindeki bütün havuzları ve sahilleri unutun. Bu işi yapabileceğiniz en iyi yer kesinlikle Camps Körfezi. Belki bir havuzun içerisinde köpekbalıklarından ve dev dalgalardan korunabilirsiniz ama buradaki denizin ve canlı hayatın tazeliğini başka hiçbir yerde bulamayacağınız da kesin. İnanılmaz bir dağ ve okyanus manzarasına karşı yaşanan bu soğuk su tecrübesinden sonra da, hemen sahilde yer alan La Belle Bistro’daki şöminenin kenarında yerinizi almayı unutmayın.
Na kadar soğuk: Güneşin her mevsim yüzünü gösterdiği Güney Afrika’da suyun en soğuk olduğu dönem, Haziran ve Ağustos arasındaki kış sezonu. Kış dediysek de donma seviyesi gelmesin aklınıza; hava sıcaklığı 16 derecenin biraz altında seyrediyor.
Nasıl giderim: Özel bir tur yok. Uçağa atlayıp doğru mevsimde Cape Town’a gitmeniz yeterli.
6. Perito Moreno Buzulu, Arjantin
Özelliği: Buzulların etrafında yüzme keyfi.
Nerede takılmak lazım: Ağustos ayı bizim buralarda en sıcak mevsim olabilir fakat Güney Yarıküre’de aynı günler kışın ortasına denk düşüyor. Arjantin’in kış yüzme festivali 2016 yılında Patagonya’da gerçekleşecek ve ünlü Perito Moreno buzulu da yüzücülere ev sahipliği yapacak.
Ne kadar soğuk: Etkinlik zamanı buzuldan kopan parçalar sayesinde suyun ısısı sürekli 0-2 derece arasında.
Nasıl giderim: 2016 için, Arjantin Açık su ve kış kulübüyle iletişime geçerek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
7. Scheveningen, Hollanda
 Özelliği: Yeni yıla girmek için ideal bir yer.
Nerede takılmak lazım: Hollanda’nın Kuzey Denizi’ne bakan Schevenigen sahilinde gerçekleşen etkinliğe katılmak için doğru zamanda orada olmak yeterli. Kurallar ise gayet basit: Mayonuzu giyin ve start verildiğinde suya doğru koşmaya başlayın.
Ne kadar soğuk: Dünya üzerindeki en soğuk "kışın yüzme" etkinliklerinden biri olan Schevenigen’de su, donma sınırının hemen altında.
Nasıl giderim: Özellikle yılbaşı günü yapılan etkinlikleriyle ünlü olan Schevenigen  için Çok Tatil ile iletişime geçelebilirsiniz.




Ürpertici güzellikteki 7 buz mağarasını görmek için tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir