BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

8 Şubat 2016 Pazartesi

Sualtinda Karsilasabilecegin 7 Urkutucu sey

Sualtında Karşılaşabileceğin En Ürkütücü 7 Şey

Derinlerde yatan kemikler, karanlıkta parlayan canlılar... Bu liste sualtında macera arayanlar için!

Suya girmek bazıları için “korkuyu tetiklemek” anlamına gelse de birçok insan suya özellikle macera aramak için dalıyor ve bu ikinci grubun amacına hizmet eden pek çok yer var dünyada. Onlardan biri misin? Eğer öyleyse listemize göz atmak isteyebilirsin. 
İşte sualtında tuhaf ve ürkütücü şeylerle karşılaşabileceğin yerler!

1. Kafatası dolu mağaralar



Nerede: Yukatan Yarımadası, Meksika
Neden dalınır: Mağara dalışını arkeoloji ile birleştirmek isteyenler için ideal
Zorluk derecesi: 4
Bölgede çokça rastlanan obruklardan birisi olan Las Calaveras’taki bu kemiklerin, Mayalar tarafından kurban edilen insanlara ait olduğu sanılıyor. Yaklaşık 125 insana ait kalıntıların yer aldığı suya dalmanın psikolojik zorluğu bir yana, girişin sadece bir metrekare genişliğinde olması da normal bir insanın klostrofobisini kolayca tetikleyebilir.

2. Kara su dalışı

Nerede: Kona, Hawaii
Neden dalınır: Dünyanın en tuhaf ışıklı hayvan gösterisine şahit olmak için
Zorluk derecesi: 9
Yerel halkın “kara su dalışı” adını verdiği bu deneyim için, rehberlik hizmeti veren Jack's Diving Locker ile gece çökünce tekneye biniliyor ve kısa bir süre sonra bir sualtı uçurumunun kenarından karanlığın içine atlanıyor. 
Tekneye bir hat ile bağlı olarak gerçekleştirilen bu sıra dışı dalışın amacı, 15 metre derine inerek, 1500 metre derinliğindeki uçurumun dibinden yüzeye çıkan nadir canlıları görebilmek. “Bu karanlığın içinde neyi göreceğiz?” diye merak edenler için, bu yaratıkların biyoluminesans, yani kendiliğinden ışık saçan varlıklar olduğunu hatırlatalım. İnsanın hayatta yaşayabileceği en tuhaf deneyimlerden biri olan bu dalışın en büyük tehlikesi ise, civarda karnını doyurmaya çalışan oldukça kalabalık köpekbalığı nüfusu.

3. Aktif bir volkan


Nerede: Mahangetan adası, Endonezya
Neden dalınır: Yüzeye çıkan lav ve sülfür kabarcıklarını izleyebilmek için
Zorluk derecesi: 5
Tepesi suyun sadece 5 metre altında bulunan 400 metre yüksekliğindeki Banua Wuhu volkanında, sizi yakacak cinsten bir lav sızıntısı yok. Fakat kabarcıkların içerisine hapsolan sülfür gazı, sualtındaki eşsiz görüntüsünün aksine, yüzeye vardığında burnunuzu kavuracak kadar kesif kokulu, tehlikeli bir gaza dönüşüyor.

4. Ürkütücü sualtı mezarlığı


Nerede: Jocassee Gölü, Güney Karolina, ABD
Neden dalınır: Bir korku filmindeymiş gibi hissetmek için
Zorluk derecesi: 0
Eğer Amerikan iç savaşından kalma bir mezarlığı su altında görmek isteyen varsa, doğru adres kesinlikle Jocassee Gölü. Duke Power elektrik şirketinin 1973 yılında bölgede inşa ettiği baraj nedeniyle sular altında kalan mezarlık, 36 metre derinlikte ziyaretçilerini bekliyor.

5. Titan füzesi silosu

Nerede: Royal City, Washington, ABD
Neden dalınır: Soğuk savaş dönemine derin bir dalış yapabilmek için
Zorluk derecesi: 6
Girişteki yosunlarla kaplı “Dikkat Yüksek Voltaj” yazan tabela bile insanı soğuk savaş dönemine ışınlamaya yetiyor. 33 metre derinliğindeki bu füze silosu, her taraftan sarkan kablolar, yer döşemeleri ve içeride görülebilen o döneme ait işaretler sayesinde ürkütücü bir zaman makinesi gibi adeta. İçeride yaşanabilecek en büyük sorun el fenerinin bozulması. Bu nedenle her dalgıca 2-3 tane taşıması öneriliyor.

6. Kitle imha silahı

 Nerede: Madison Su Parkı, Alabama, ABD
Neden dalınır: İlginç bir hatıra fotoğrafı çekmek için olabilir
Zorluk derecesi: 2
Eski bir taş ocağının ortasında yer alan bu gölü tuhaf kılan şey, tam ortasından burnunu çıkartan 16 metrelik 1962 yapımı NASA Minuteman füzesi. Hele bir de suyun içinden ona yaklaşmak oldukça ilginç bir deneyim olacaktır şüphesiz. Soğuk savaşı iliklerinizde hissetmek için bulunmaz bir mekan.

7. Kaplumbağa mezarlığı


 Nerede: Sipada adası, Malezya
Neden dalınır: Doğal bir hayvan mezarlığı görmek ilginç olabilir
Zorluk derecesi: 6
Hayır. Burası kaplumbağaların hemcinslerini kurban ettiği kutsal bir mekan falan değil. Girişi suyun 20 metre kadar altında yer alan bu mağara, içeri giren fakat çıkışı bulamayan çok sayıda kaplumbağa ve az miktarda da yunusun iskeletlerini barındırıyor. Ziyaret sırasında rehberinizin dibinden ayrılmamak için iyi bir sebep!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir