BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

22 Kasım 2014 Cumartesi

Camlidere Ankara


Çamlıdere

Ankara'nın kuzeybatısında yer almakta, doğu ve güneyden Kızılcahamam, kuzeyden Gerede, batıdanGüdül ve Beypazarı ilçeleri ile çevrilidir.
Ankara şehir merkezine uzaklığı 99 km'dir.
İlçe 1953 yılına kadar Kızılcahamam İlçesine bağlı bucak olarak kalmış, 02.12.1953 tarihinde 6191 sayılı kanunla ilçe statüsünü kazanmıştır.
Çamlıdere İlçesinin tarihçesi hakkında kesin bir bilgiye dayanan herhangi bir kaynak mevcut değil ise de, ilçede Selçuklu dönemine ait Peçenek Beldesinde bir Camii bulunmakta, Peçenek, Ozmuş, Yahşihan, Dağkuzören gibi bazı köy isimleri de Selçuklu beylerinin isimlerini taşımakta ve yer yer Selçuklu Dönemine ait kalıntılara rastlanılmaktadır. Bunun yanı sıra Bizans Dönemine ait mezar ve yerleşim yerleri gibi kalıntılara da rastlanmaktadır.
Ayrıca Çamlıdere ilçe merkezine Hazreti Muhammed'in manevi evladı Ömer-ül Faruk'un dördüncü soyundan gelen Şeyh Ali Semerkandi'ye ait türbe bulunmaktadır. Söz konusu türbe yurdumuzun her bölgesinden gelen vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir.
İlçede her yıl genelde Temmuz ayı içerisinde Doğa Festivali yapılmaktadır bu doğa festivalinde bazı eğlenceler düzenlenmektedir. Bunlar yağlı güreş, müzik şöleni, sinsin oyunlarıdır. İlçede türbesi bulunan Şeyh Ali Semerkandi’yi anma gününün yer aldığı geleneksel “Çamlıdere Aluç Dağı Festivali” düzenlenmektedir.
Çamkoru mesire alanı ve Benli Yaylası ilçe sınırları içinde bulunmaktadır.

KIZILCAHAMAM JEOPARK ÇAMLIDERE TURU İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir