BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

22 Kasım 2014 Cumartesi

Tarihi Ceneviz Kalesi

Tarihi Ceneviz Kalesi

4. Haçlı Seferleri için Venedik gemileri ile İstanbul’a gelen ve çoğunluğu Latin olan Haçlı Ordusu, konuk olarak girdiği İstanbul’u zapt eder. 1204’den 1261’e kadar süren Latin İmparatorluğu döneminde Karadeniz kıyılarında egemenlik kurarlar. Ceneviz Kalesin de bu dönemden kalmaktadır. Kalenin surları moloz taşlarla ve kiremit kullanılarak yapılmış.
Kale avlusu içinde günümüzde dilek kuyusu olarak bilinen ve niyet tutulup bozuk para atılan 5,30 metre çapındaki derin çukur aslında su ihtiyacını karşılayan sarnıçtır. Kalenin denizden yüksek bir tepe üzerinde bulunuşu buraya muhteşem bir seyir terası özelliği katmaktadır.

Şehir merkezine 3km.mesafede, hem tarih hem de doğayı yaşayabileceğiniz Tarihi Ceneviz Kalesinin doğusunda ve batısında Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından Mavi bayrak verilen iki küçük koy ve kumsallı plajları var.
Yalıyarlar olarak isimlendirilen plajlardan biri kıyı boyunca mağaralar barındırması nedeniyle fok kayaları olarak adlandırılıyor. Diğer plaj ise daha uzun kumsallı ve sahile gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet veriyor.
Ceneviz Kalesi doyumsuz plajları ve tarihi dokusunun yanında, Akçakoca’nın en fazla tercih edilen piknik ve mesire alanı olma özelliği taşır. Muhteşem manzarayı izleyerek tarihi kale ile iç içe piknik yapabilir, denizin ve kumun tadını çıkarabilirsiniz.

KONURALP AKÇAKOCA  TURU İÇİN TIKLAYINIZ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir