BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

17 Kasım 2014 Pazartesi

Halk evi - Cahide Gürsoy Muze Evi



Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemizin genel imkansızlıklarına rağmen Beypazarlıların kültür ve geleneklerini yaşatmaları, eğitim, kültür ve spor faaliyetlerinden yararlanmaları için 25 Şubat 1936 tarihinde temeli atılan Beypazarı Halk Evi binası; 29 Ekim 1939 yılında tamamlanmıştır. Halk Evi binası yapıldıktan sonra Türk kültürünü, yöre sanatını ve geleneklerini tanıtmak amacıyla çalışmalar yapılmış, bünyesinde bir kütüphane kurulup edebiyat ve tiyatro etkinlikleri düzenlenmiş, o dönemde Beypazarı’nda sinema salonu olmadığından Halkevi sahnesi uzun süre sinema olarak kullanılmış, zaman zaman da seyyar çadır tiyatrolarına sahne olmuştur. Milli bayramlarımız uzun yıllar Halk Evi’nin önünde kutlanmıştır.
Zaman zaman sergilerin açıldığı, kongre ve seminerlerin düzenlendiği bir bina olarak kullanılmıştır. Şu anda Cahide Gürsoy Müze Evi olarak kullanılmaktadır.
Neden Cahide Gürsoy Müze Evi?
Ailesi nesiller boyu Beypazarı’nda yaşamlarını sürdüren, 1609′da Sultan I.Ahmet’in zamanındaki Haznedar Ekmekçizade Ahmet’in torunlarından olan değerli sanatçı Cahide Gürsoy adına 2007 tarihinde düzenlenmiştir.

Cahide Gürsoy Kimdir?

Babasının görevi nedeniyle 1916 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen sanatçı ilkokulu iki ayrı şehirde tamamlamış ve ortaokulu Sinop’ta bitirmiştir. Daha sonra İstanbul Üsküdar Kız Enstitüsünde ve Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda yatılı olarak okumuştur. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi ile Afyon ve Eskişehir’de çeşitli okullarda öğretmenlik ve müdürlük yapmıştır, 1956 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ABD’ye gönderilmiş ve Newyork Üniversitesinde 2,5 yıl süreyle lisan, okul idaresi, okul teftişi ve sosyal bilimler müfredat programı kurslarına katılmıştır.

Türkiye’ye döndüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulunda görev almış ve bu vesileyle Anadolu’nun birçok yerini görme ve inceleme fırsatı bulmuştur. 1967 yılında ikinci kez ABD’ye gitme şansı elde eden sanatçı 2 yıl süreyle Türk Amerikan Dostluk Derneğinin Genel Başkanlığı ve Federasyon ikinci Başkanlığı görevlerini de sürdürmüştür. Türkiye’ye döndükten sonra 1970 yılında kendi isteği ile emekli olan sanatçı sanat çalışmalarına ve sosyal etkinliklere aralıksız devam etmiştir.

BEYPAZARI TURU İÇİN TIKLAYINIZ…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir