BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

17 Kasım 2014 Pazartesi

Ayas - Ankara

AyaşAnkara‘nın bir ilçesidir. Ankara‘nın 55 km batısındadır. Merkezdeki birkaç evden sonra genellikle bozkırdır. Tarıma elverişlidir, bazı çiftlikler bulunur. İçmeleri ile meşhurdur.

Tarih

Ayaş’ın uzun bir tarihi vardır ve Evliya Çelebi‘nin eserleri ile folklor şarkılarında da ismi geçer. Ayaş, Ayvaz, Ayas.Ayaz adını çağrıştırır. Ayaş’a yerleşenler Oğuz boylarıdır ve çeşitli köy adlarının BayatAfşarPeçenekKipçakve Kargın olması da bundandır. 1554′te, Ayaş Sancak merkezi, ve 1864′te Ankara’nın Kaza‘sı oldu. Osmanlı döneminde, eğitim olarak Ayaş ileriydi. 1900′te, 8 Medrese, 2 İptidai mektep ve 1 Rüşdiye vardı
 Turizm
Ayaş kaplıca, ılıca ve içmeceleriyle ünlüdür. Ayaş İlçesini de 2008 yılı itibari ile 2000 yataklı bir kaplıca tesisinin inşaası başlamıştır. Ayaş’ta her yıl haziranın son haftası dut festivali yapılmaktadır. 2010 yılında yaklaşık 40 bin kişi festivale katılmıştır. Ayaş ilçesinde geniş yeşillik alanlar ve bol miktarda dut ağacı vardır. İlçe, ekonomik ve altyapısal olarak hızla gelişmektedir. Ayrıca Ayaş ilçesi domatesi ile meşhurdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir