BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!

BALKAN TURLARINDA ŞOK FİYAT 399€!!
Ankara çıkışlı Balkanlar Turu

13 Ağustos 2015 Perşembe

Bir Kere Bakmak Yetmez

Bir Kere Bakmak Yetmez

Bazen her şey gördüğünüzden ibaret değildir. Listemizdeki 11 fotoğraf, bunun en güzel örneği.


ABD'nin en saygın üniversitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre insan beyni gördüğü bir fotoğrafı 13 milisaniye gibi kısa bir sürede algılıyor. Bilime saygımız sonsuz, ama o araştırmada acaba aşağıdaki fotoğraflardan herhangi biri yer almış mıydı, bilemiyoruz. Baktıkça bakmak ve "çözmek" isteyeceğiniz, sizi düşüncelere sürükleyecek enteresan kareleri derledik. 

Uçuruma dikkat!


Utah'taki Powell Gölü yakınlarında çekilen bu fotoğrafta, adamın uçurumun tam kenarında yürüdüğünü düşünebilirsiniz. Ama gerçek tamamen başka. Kanyonun en korumalı bölgesinde yer alan bu küçük göl, hiç rüzgar ve toz almadığı için adeta bir ayna görevi görüyor ve kanyonun duvarlarını olduğu gibi yansıtıyor. Tersten bakıldığında ise yürüyen adamı sanki bir mağaranın içerisindeymiş gibi görmek de mümkün.

Gökyüzündeki şato

Normal koşullarda Salzburg şehrinin silüetinde çok olağan bir görüntüsü olan bu 14. yüzyıl şatosu, başka bir zaman bakıldığında, şehrin sisle örtülen dokusunun üzerinde sanki bulutların arasındaymış gibi gözükebilir. Eğer öyle bir günde oralardaysanız, merdivenle sadece 85 metre tırmanarak masalsı Festung Hohensalzburg şatosunun gizemli görüntüsündeki yerinizi alabilirsiniz.

Gölgedeki bisikletler

Red Bull Illume fotoğraf yarışmasından alınan bu kare aslında Fransa'da bisiklete binen bir grup insanı konu alıyor. Ama çekildiği saat ve açı nedeniyle gölgeler o kadar net ki, sanki iki grup bisikletçi birbiriyle yarışıyor gibi.

Kamera nerede?

Bir dakikanızı ayırın ve fotoğrafa dikkatlice bakarak ne olduğunu anlamaya çalışın.
İşin aslını fotoğrafçı Dan Vojtech açıklıyor: "Motokros sürücüsü Libor Podmol ile bir ABD turuna çıktık ve onun aracına bir kamera yerleştirdim. Gün boyunca uzaktan kumanda ile birçok fotoğraf çektim ve daha sonra çıktısını aldıklarımızdan bir tanesini Libor'un kaskına bantladım ve aynı hareketi aynı açıyla yaparken onu bir daha fotoğrafladım."

Şehir dalışı

 Berlin'e gittiğinizde ilk işiniz gidip deniz aramak olmayacaktır herhalde. Ama eğer Radisson Blu Hotel'de konaklıyorsanız, hem Berlin'i hem de derin deniz manzarasını bir arada yaşamanız mümkün. Otelin iç mekanındaki bu dev akvaryum tam 1.000.000 litre su ve bu suyun içerisinde de yaklaşık 110 farklı canlı çeşidi barındırıyor. Saatte 900.000 litre su temizleyen filtre sistemi sayesinde dev fanusun içerisindeki 1,500 balık ve ara ara onlara eşlik eden dalgıç, berrak bir suda yüzme şansı yakalıyor.

Duvarda mı gidiyor o?

Kaykaycı Simon Stricker duvarda mı ilerliyor yoksa ev 90 derece yan mı yatmış? Kararı siz verin ve yorumlarınızı bizimle de paylaşmayı unutmayın.

Çatıda biraz dinlenelim...

İstanbul'da bir binanın çatısında oldukça rahat bir şekilde havada asılı duruyormuş gibi gözüken Pavel Petkun aslında serbest stil bir koşucu ya da diğer adıyla bir parkur koşucusu. Bu karede her ne kadar gevşemiş gibi dursa da yaptığı hareketler inanılmaz bir efor gerektiriyor.
Bu fotoğraf da internetten

İnternette fotoğrafları en çok paylaşılan hayvanın kedi olduğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Yukarıdaki karede kedinin gözünde yansıması beliren BMX sürücüsünün Eerik Orgo olduğunu biliyoruz ama bu sihirli kareyi yakalayabilmek için kaç yüz poz çekildiğini tahmin etmek biraz zor.
Suda yürüyen adam

Sırada İsrail'de muhteşem bir zamanlama ile çekilen gerçekten masalsı bir fotoğraf var. Kiteboard'undan düştüğü anda objektife takılan atlet ise Maciek Kozierski. 
Bir sualtı şelalesi

Eğer Mauritius üzerinde doğru açı ile uçarsanız, okyanusun derinliklerine akıyor gibi gözüken bu muhteşem coğrafi yapıya şahit olabilirsiniz.
Peki gerçekte durum nedir? Adadaki lagünden okyanusa doğru hareket eden kumlar, belli bir yükseklikten bakıldığında insanın beynine farklı sinyaller gönderebiliyor.
Gökyüzünde sörf
Gökyüzündeki dev dalgaları andıran bu garip doğa olayına (sarmaşık bulutları yer yer 100 kilometre uzunluğa kadar erişebiliyor) şahit olabilmek için şansınızın en yüksek olduğu yer Avustralya'nın kuzeyinde yer alan Carpentaria Körfezi. Tabii bu iş için yılın doğru zamanını kollamak da şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En uygun Oteller - %50ye Varan İndirim!!!

2018 ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMAYIN

İlginizi çekebilir...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bizi takip edin...

ilginizi çekebilir